Skip to main content

Rühmatreeningu treenerite keelekasutus!?

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Rühmatreeningu treenerite keelekasutus!?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Kas keegi oskab seletada, miks rühmatreeningu treenerid sinatavad (eesti keelele ja kultuuriruumile täiesti sobimatult) tervet treeningrühma või auditooriumi?

Minu meelest on see nii kohutavalt võlts ja tobe ning keeleliselt väär, et kohe ei saa aru. Mis on selle põhjus?

Eriliselt nõme on see televisioonis esinevate treenerite puhul. Sissejuhatavas tekstis suudab treener pöörduda televaataja poole täiesti normaalse inimese kombel – Teie (täiesti loomulik, televaatajaid on ju palju) Nii, kui aga harjutusega alustab hakkab rääkima -Sina. “tõsta jalga.. liiguta kätt.. pööra keha.. tee veel üks kord..” ?? Selline tunne nagu räägiks oma sõbrannaga, kes stuudionurgas harjutust järgi teeb. Sama asi on treeningsaalis.

Kui treener treeniks ainult mind oleks normaalne, et ta mind sinatab. Aga kui on kaks või rohkem inimest on see ju täiesti jabur. Selleks, et vahet teha, kas pöördutakse ühe konkreetse inimese või suurema hulga inimeste poole selleks ju pöördutakse, kas ainsuses või mitmuses.

alz1
    Member

nii,asi on selge,sa peaksid koolist puhkust võtma,eriti eesti keele tundidest <_<“>

kui see sind nii väga häirib siis anna treenerile sellest teada

taks
    Member

SINA ära vaata tvd kui see nii vastu käiv onn ja SINA ära käi treeningutel, nahhui naada sa vingud ma üldse aru ei saa..

Strong
    Member

võta endale puhkust ja maga välja. <_<“>

kame
    Moderator

no inimese oma asi ju kui talle ei meeldi – millegi kallal saab ikka viriseda! <_<“>

tglt kas oleks siis hea kuulda et tehke seda ja nii ja naa! pealegi äkki treener arvab et siis võttate asja isiklikumalt ja süvenete rohkem!

Mers
    Member

Mis te siis ise endale viisakuse trenni ei tee? Olge ise treener ja vaatame, kuidas teie teisi teietate…

ROtter
    Member

See on seotud inimese psühholoogiaga.Kui treener ütleb grupile “liigutage kätt”,siis kõik mõtlevad,et see käsklus puudutab nagu teisi rohkem kui konkreetselt mind.Kui aga treener ütleb grupile “liiguta kätt”,siis igaüks mõtleb,et see käib konkreetselt minu kohta.Sõnad omavad väga suurt sisenduslikku jõudu ja öelduna sina -vormis on rohkem effektiivsemad.

RixRaxPox
    Member

Sinatatakse sõpra. Treener peabki sõber olema, sest sa pead teda usaldama!

VDO
    Member

Kunagi oli üks õpetaja, kes kogu klassi sinatas. Mitte ainult käskude andmisel vaid igasugusel suhtlemisel. Minu arust oli tegu enese alaväärsuskompleksi väljaelamisega laste peal. Et tea, kas aeroobikatreeneritel on sama lugu?

KONDIPUKETT
    Member

mulle kyll meeldib tglt kui ikka Sina õeldakse vahet pole kas sber või vaenlane-mingi mõtetu peenutsemine fakki kyl

St
    Member

mulle kyll meeldib tglt kui ikka Sina õeldakse vahet pole kas sber või vaenlane-mingi mõtetu peenutsemine fakki kyl

Jõusaalis võid sa tegelt rääkida sõbravõi treeneriga kuda ise õigeks arvad. Aga teatud ringkondades omab peenetundelisus ja soliidsus suurt tähtsust. Nagu Te aru saite sõltub asi kontekstist.

erxs11
    Member

Seljas maika, jalas lühikesed püksid ja plätud, higistad ja näost punane ning siis hakka veel viiskust taga ajama. Ole normaalne. Viiskas ole tööl ja koolis mitte jõusaalis. Kui sellised pisiasjad häirivad, siis ei tasuks trenni minnagi.

a.p.
    Member

kuulge siin ei ole ju jutt mitte viisakusest vaid ainsusest ja mitmusest… mina olen küll teema püstitajaga peaaegu nõus.

Marx1
    Member

SINA mulle SINA ei ütle <_<“>

clumsy
    Member

Enamus vastajatest pole vist pointile pihta saanud. Asi ei ole viisakuses ja ühe konkreetse inimese sinatamises või teietamises. Naljakas jah see sinatamine, tuleb samuti meelde üks õpetaja, kes tervele auditooriumile ütles, “võta nüüd õpik lahti lk …” jne. Mind väga just ei häiri, aga võõras ja imelik on küll ja minu puhul see psühholoogiline moment ei toimi, mida siin eespool keegi kirjutas.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.