rohkem trenni=võimalus rohkem süüa?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » rohkem trenni=võimalus rohkem süüa?
- This topic has 9 replies, 7 voices, and was last updated 10 years, 5 months tagasi by
JungaTroll.
-
AutorPostitused
-
september 1, 2015 at 7:29 p.l. #26311
Anonüümne
GuestEi teadnud millist pealkirja panna, aga küsimus selles, et kui inimene teeb aktiivselt trenni ja tal suured(rohkem) lihased võib ta süüa väga suuri koguseid rasvast toitu?
Ma tean paljusi paksukesi, kes söövad max 2 korda päevas, vahest 1 kord päevas ja ikka on paksukesed.
Ja teisi tuttavaid vaatan, kes on sportliku kehaga(käivad jõusaalis regulaarselt) ja käivad jooksmas, söövad rohkem kui hobused ja ikka on saledad.
No näide : on 1 sõber ja 1 sõbranna kes on tõsiselt ülekaalus. Toitumine neil pole korras, aga üle nad ka ei söö. Kui küsitlesin neid siis vastasid, et väga tihti söövad ainult 1 kord õhtul peale töölt koju tulles. Hommikuti ei söö midagi, ainult kui aega ja viitsimist on.
On 3 väga head sõpra (2 neist on meest ja 1 naine), ei keela endale midagi. Alati kui sõpradega teeme istumise kusagil kohvikus, siis need on kõige suuremad õgardid. Söövad ka vähemalt 4 korda päevas. Paar korda nädalas kindlasti käiakse söömas kiirkohtades, kas rasvast pizzat, burxe colaga või friikaid.
Ja kui vaadata tervist, siis need spordiga tegelevad inimesed on terved, mis sellest et lubavad endale kõike. Sõbranna nt ei mäletagi kuna viimati haige oli, vb põhikoolis.
Ja need ülekaalulised 2 sõpra on pidevalt kas nohus või peavalud, deprekas jne..
Kas liigne rämpstoit liiga ei tee tulevikus neile? No salateid, puuviljasmuutisi, muud maltsa ka süüakse, aga nad ei keela kunagi midagi endale. Kui nt tuleb isu süüa kell 22.00 pizzat, siis lihtsalt tellitakse ja süüakse, kõrvale juuakse kas gaasilist jooki või õllet.
Saan aru, et nad kulutavad need kalorid ära mis nad tarbivad toiduga, aga kuidas neil saab nii hea tervis olla?
Et kui ma teen trenni, olen positiivne(sest need 3 head sõpra on alati heas tujus), luban endale rämpstoitu, komme, gaasilisi jooke, siis ma olen ka hea tervisega ja ilusa kehaga?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 1, 2015 at 7:46 p.l. #320938fast123
MemberJa need sõbrad ei ole mingid 18 aastased sportlased. Sest tavaliselt noortel inimestel ongi väga kiire seedimine. Kõigil on lapsed ja pere juba ja vanust ikka on.
Ja imestama paneb veel see, et kuhu see toit kõik mahub?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tegelt kaa, kuhu?1 kord sõime siis pizzat linnast väljas, 8 inimest oli meid kokku. See sama sõbranna, kes on sale, teeb trenni ja sööb palju. Sõi kõige suurema perepizza üksi ära ja peale söömist veel ütles, et noh nüüd võib tassike kohvi võtta ja kooki. Ma ei saa isegi väikese pizzaga hakkama, kõht on pärast meeletult punnis.
Kas sportlastel on nagu lehmadel 4 magu? (see oli naljaga öeldud, loodan et keegi ei solvu, ega võta isiklikult).
Kuidas teil see söömine on? Kas sööte ka väga palju ja olete saledad?
september 2, 2015 at 5:49 e.l. #319023Rambo vend
MemberNendest vähesöövatest ülekaalulistest on terveid saatesarju tehtud. Tegelik olukord on jutust väga erinev, kalorikogused on ikka väga erinevad sellest, mis nad oma väitel söövad. Ühiste väljaskäimiste põhjal ei saa mingeid järeldusi teha.
september 2, 2015 at 8:09 e.l. #49142Sarge
MemberNendest vähesöövatest ülekaalulistest on terveid saatesarju tehtud. Tegelik olukord on jutust väga erinev, kalorikogused on ikka väga erinevad sellest, mis nad oma väitel söövad. Ühiste väljaskäimiste põhjal ei saa mingeid järeldusi teha.
Mingi saade vist on nimega Secret eaters vms? Kus pandi kodudesse ja kontorisse peidetud kaamerad üles. Isegi Eestis on selline saade olnud. Inimene arvas, et sõi päevas 2000kcal, siis tegelikkuses oli see kogus 6000kcal. Nad isegi ei mäletanud, et nad käisid külmikus ja haarasid sealt jupi vorsti. Või siis möödaminnes laua pealt krabasid ühe kommi jne.
PS! Vastan teema küsimusele ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Jah, mida rohkem treenid, seda rohkem pead sööma!september 2, 2015 at 8:53 e.l. #55870Rambo vend
MemberSama saadet mõtlesingi. Tegelt nad võiks teha vastukaaluks siis nende kõhnade ja omaarust kohutavalt õgijate jälgimise saate, näeks ära, kuidas nädalas sujuvalt 4 lõunasööki vahele jäetakse.
september 2, 2015 at 10:32 e.l. #55933IVARK
MemberSamas ei tähenda see kõige õgimine seda, et neil ühel hetkel tervis tuksis ei lähe pideva ülesöömise/rämspsusöömise/elustiili tõttu. Igal organismil on oma valulävi, millal erinevad hädad välja lööma hakkavad. Seni muidugi võib pidu kesta. Olen enda puhul ka täheldanud seda, et võin omale lubada palju rohkem kuid pigem vaatan ma seda kui esivanemate pärandit ja kui siia lisada veel ka treening, siis ongi tulemused väga head. Samas on neid küllalt, kes intensiivse treeningu mahajätnuna ikka ülipaksuks lähevad. Meil enamus treenereid sellised. Organism ei salli äärmusi, tegid enne trenni, tee ka täna ja homme ja kontrolli oma toitumist. Läks veidi üldiseks see jutt aga eks siin on targemaid, kes oskavad kommenteerida, miks mingi tüüp rohkem juurde võtab vm.
september 2, 2015 at 2:35 p.l. #76586Koaala
MemberHehehee, inimesi on ikka nii lihtne ära petta selle seltskondliku õgimisega. Mina söön ka sõpradega koos olles nagu kahe eest, aga muul ajal jälgin toidu koguseid ja kvaliteeti ofkoors.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> no ja minu ülekaalulised sõbrad suudavad ka alati jätta sellise mulje, et ega nad eriti midagi ei söö, aga tegelikkus on kindlasti midagi muud. Teemaalgataja teksti lugedes tuli ka meelde see muhe saade secret eaters…kuidagi väga uskumatu nonsens toimub seal, süüakse nagu automaatpiloodil olles ja pärast on selle koha peal mäluauk. Igatahes selge on see, et trenni tegevatel inimestel, kes ka toitumisele rõhku panevad, on keskmisest parem insuliinitundlikkus ja suurem kalorivajadus. Isegi kui neid kaloreid juhtub üleliia olema, siis suurem osa sellest kingitusest läheb lihaste heaks ja rasvarakud võivad nö panni lakkuda.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Hea planeerimise korral võib need ülesöömised ju sellistele seltskondlikele üritustele sättida. Üldiselt trennitegijad ongi paremad planeerijad ja seega suudetaksegi jätta mulje, et nädsa, ma teen veits trenni ja söön nagu loom ja olen ilgelt heas vormis eksole. september 3, 2015 at 9:21 e.l. #371532JungaTroll
MemberTundub natuke kahtlane see burkside ja koola jutt. Inimene, kes püsib vormis, päris meelevaldselt endale kõike sisse ei aja. Kuid samas – ega neil burksidel, friikatel ja koolal midagi suurt häda ei ole. Lihtsalt energia ja keha taastamiseks vajalike ainete (mineraalained, vitamiinid) suhe on halvem. Kuid mida suurem on liikumise osakaal, siis seda rohkem ongi vaja ja saab lubada nn. tühja energiat. Mingit suurt pointi ei ole joosta maratoni ja siis katta seda energiavajadust kallite ja perfektselt tasakaalustatud valgubatoonidega. Tavaline leib-sai toimivad joostes pareminigi. Vt. ka näiteks profiratturid, kes vastupidiselt pühademunadena kirjute pühapäevasõitjatega toituvad suuresti putrudest ja võileibadest.
Ma olen ise täiesti seda tüüpi, nagu kirjeldad neid õgardeid. Olgu, mul on selliseid sõpradega söömispäevi 1 kord kuus ehk. Ja ka siis ei söö ma krõpse ja limonaadi. Kuid tavaline pizza – miks mitte. Erinevus neist paksudest on aga see, et ma annan endale väga selgelt aru, palju ma sellise orgiaga endale sisse ajan. Ja reguleerin siis kõik liikumise ja eelneva ja järgneva toitumisega.
Kuna ma ei ole laval võistlev fitnessist, siis on see minu jaoks ok. Ja loomulikult tuleb päeva jooksul pidevalt kokku korjata kõik võimalikud liigutamisvõimalused. Hommikul varasema rongiga tööle, et saaks peatus varem maha tulla. Lõunapausi ajal võimlemine või rattaring. Õhtul jala kaugemasse peatusse. Ainuüksi nii koguneb ka halval päeval 8-10km liikumist. Kuid sinna otsa veel muu trenn, iga päev erinev. Päevase energiakulu püüan hoida ikka seal 3000-3500 juures, liikumisest siis 1000-1200kcal. Ja ka selle puhul ei mingit valget saia vms.
Kuid tegelik pilt, mis avaneb nende teiste kirjeldatud paksukeste puhul on selline, et astuvad hommikul autost välja, 20m ukseni ja siis liftijärjekorda – et sõita 2. korrusele. Seejärel istuvad lõunani toolil, kuid vahepeal käib käsi sahtlis paari kommi järel. Kassalindile rändavad neil tüüpiliselt hommikuhelbed, jogurtid, kohukesed, võisaia materjal, mahlad ja magusad joogid. Ja neid ei peagi palju sööma, isegi kord päevas ja oledki ja jäädki paksuks.
september 3, 2015 at 7:49 p.l. #368513AlanBStard
ModeratorEt kui ma teen trenni, olen positiivne(sest need 3 head sõpra on alati heas tujus), luban endale rämpstoitu, komme, gaasilisi jooke, siis ma olen ka hea tervisega ja ilusa kehaga?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Või siis niipidi et kui oled hea tervise ja ilusa kehaga, siis oled ka heas tujus ja teed trenni.
Suurema kalorikäibe positiivsuse kohta oli Suppversitys midagi, pärast vaatan.
september 3, 2015 at 7:57 p.l. #368432AlanBStard
ModeratorKuid tegelik pilt, mis avaneb nende teiste kirjeldatud paksukeste puhul on selline, et astuvad hommikul autost välja, 20m ukseni ja siis liftijärjekorda – et sõita 2. korrusele. Seejärel istuvad lõunani toolil, kuid vahepeal käib käsi sahtlis paari kommi järel. Kassalindile rändavad neil tüüpiliselt hommikuhelbed, jogurtid, kohukesed, võisaia materjal, mahlad ja magusad joogid. Ja neid ei peagi palju sööma, isegi kord päevas ja oledki ja jäädki paksuks.
Tunnen 2 inimest kes käivad rattaga ~20km tööl, üks sõidab tuhandeid kilomeetreid aastas, jalkat ja muud teevad ka, mõlemad parajad paksud. Mul pole aimugi palju söövad-joovad muidugi.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.