Tervist!
Minul on selline mure. Olen käinud jõusaalis juba mitu-mitu aastat ja üsna regulaarselt. Vahepeal tuleb muidugi ka neid perioode, kus jääb ca nädal või isegi kuu vahele, kuid üldiselt ikka 2-4x nädalas. Nüüd oli suvel jälle pikem paus, ent alustasin septembri keskpaigast uuesti ja kuni tänaseni olen suutnud väga korralikult käia.
Mul on aga mure rinnalt surumisega. Ma teen tavaliselt rinnale 4-5erinevat harjutust, iga harjutusega ca 10-15kordust, 1x nädalas koos triitsepsiga ning ikka üsna max raskustega, kuid väga aeglaselt ja kehvasti tuleb mul jõudu juurde just sellel kõige tavalisemal harjutusel – pikali olles kangi surumisel.
Väga tihti vaatan, et minust 2x peenikesemad vennad teevad seal 60-70kg seeriat, kui mina vahest rabelen ikka oma 50-55kiloga
Milles võib asi olla? Kas konkreetset harjutust silmas pidades tuleks arendada mingeid spetsiifilisemaid asju, või on mingi kindel harjutuste-seeriate hulk, kuidas seda parandada? Näiteks kui eelmisel aastal sain umbes 3-4kuud väga korralikult käia, siis jõudsin lõpuks ka sinnani, et tegin 70-72.5kiloga seeriaid, ehk juba 8-9kordust, nüüd oli suvi poolik ja lihtsalt jõudu üldse ei ole, kuid ainult konkreetse harjutusega. Kui teen teisi variante – hantlitega lendamist jne, siis oleks nagu jõudu küll.
Samamoodi on rinnalihaste kasv väga-väga aeglane ja kesine
Loodan, et tekst liiga segane polnud, aga äkki oskate nõu anda?
Aitäh