rinnalihase alumise osa vormimine
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » rinnalihase alumise osa vormimine
- This topic has 15 replies, 8 voices, and was last updated 16 years, 8 months tagasi by
tereummikust.
-
AutorPostitused
-
mai 31, 2009 at 5:37 p.l. #16988
ErvinT
Membertervist probleem on selles et nagu rinnalihas onilusti kasvand jne onju aga alt seda head ringjat kuju ei ole hästi kätte saanud
on küll näha piirjoont et nagu oleks aga siiski on sellega probleeme et kuidas treenida kõige efektiivsemalt rinna alumist osa
siiamaani olen teinud negatiivsel pingil ni umbes 30kraadiga hantlitega lendlemist ning olen ka rööbaspuudel seda jalad taha hoides harjutust teinud aga ehk oleks veel midagi paremat kellegil välja pakkuda
mai 31, 2009 at 5:47 p.l. #199196MWEchamp
MemberNeed ongi enamuses parimad…eks see rinna alumine joon tuleb lihtsalt aja pikku…
mai 31, 2009 at 5:48 p.l. #199197Xero
MemberSee “ringjas kuju” rinna all tekib sul ajapikku ise, kui rinnalihased suurenevad. Ja sul ei pruugi üldse ringjat kuju tulla, rind võib alt mistahes erinevad kujuga, nagu on ka erinevaid inimesi olemas.
mai 31, 2009 at 6:09 p.l. #199203ErvinT
Membersellest saan aru jah et siin mängib geneetika juba rolli aga ma räägin et no pm on joon nagu olemas onju:D aga lihtsalt tahaks teada veel paari harjutust mis oleksid head selle jaoks
huvitav k umb on parem kas negatiivsel pingil lendlemine hantlitega või siis kangiga surumine
mai 31, 2009 at 7:33 p.l. #199234killerleib
MemberMa ise teen negatiivsel kangiga surumist.Sama raskusega,mis tavaliselt rinnalt surumises.Se “joon” tuleb tõesti ajapikku,rinnalihaste suurenemisega.
juuni 1, 2009 at 5:16 e.l. #199258tereummikust
MemberSa ei suru rinnalt kangi üldse w?
juuni 1, 2009 at 7:10 e.l. #199268killerleib
MemberSurun,surun,aga nagu ma mainisin,et teen negatiivsel seda sama raskusega,mis horisontaalselgi.Negatiivsel kergem teha seeriaid suure raskusega,sama pmts kui ajaks horisontaalsel rämeda silla sisse.
juuni 1, 2009 at 8:03 e.l. #199283matjusm
MemberMa olen lugenud, et pole olemas mingeid alumisi või keskmisi rinnalihaseid vaid on lihtsalt üks suur rinnalihas ehk pectoralis major. Ehk et erinevate nurkade alt surumine on küll hea vaheldus treeningus aga mingeid erinevaid lihaseid see ei treeni.
Kas mõni spetsialist saaks seda väidet ehk kommenteerida?
juuni 1, 2009 at 12:30 p.l. #199344ErvinT
Memberma usun et kõik võib ju üks olla aga siiski on lihas ära jaotatud ehk siis mis harjutus paneb rohkem rõhku ala osale mis keskmisele ja mis ülemisele
juuni 1, 2009 at 12:34 p.l. #199345Jarmo Oberst
MemberMa olen lugenud, et pole olemas mingeid alumisi või keskmisi rinnalihaseid vaid on lihtsalt üks suur rinnalihas ehk pectoralis major. Ehk et erinevate nurkade alt surumine on küll hea vaheldus treeningus aga mingeid erinevaid lihaseid see ei treeni.Kas mõni spetsialist saaks seda väidet ehk kommenteerida?
Õigus. Rinnalihas ongi üks suur lihas, kuid erinevate harjutuste/kalletega saab mõjutada lihase ülemist, keskmist või alumist osa.
juuni 1, 2009 at 12:47 p.l. #199350PumaZ
Membermissuge see negatiivse kaldega surumine välja näeb?
juuni 1, 2009 at 1:12 p.l. #199353Jarmo Oberst
Membermissuge see negatiivse kaldega surumine välja näeb?http://www.fitness.ee/ekfl/downloadable/kulturism_opik.pdf lk 34
juuni 1, 2009 at 2:08 p.l. #199361matjusm
MemberÕigus. Rinnalihas ongi üks suur lihas, kuid erinevate harjutuste/kalletega saab mõjutada lihase ülemist, keskmist või alumist osa.Kas tõesti saab nii väga seda mõjutust muuta kui sa surumise nurka muudad? Selles mõttes, et võibolla näiteks negatiivse kaldega surumisel on küll rohkem pinget rinnalihase alumiste kiudude peal, kui ülemiste peal aga see pinge on suurem vaid siis, kui võrrelda seda ülemistega. Samas aga ei pruugi sa niimodi oma alumisi kiude rohkem/kõvemini treenida, kui näiteks kaldeta pingil surudes, küll aga paned oma alumised rinnalihase kiud suurema pinge alla kui võrrelda näiteks positiivse kaldega surumisega.
Ma praegu vaid filosofeerin siin. Oskab ehk keegi midagi teaduslikumat pakkuda?
juuni 1, 2009 at 2:12 p.l. #199364Jarmo Oberst
MemberKas tõesti saab nii väga seda mõjutust muuta kui sa surumise nurka muudad? Selles mõttes, et võibolla näiteks negatiivse kaldega surumisel on küll rohkem pinget rinnalihase alumiste kiudude peal, kui ülemiste peal aga see pinge on suurem vaid siis, kui võrrelda seda ülemistega. Samas aga ei pruugi sa niimodi oma alumisi kiude rohkem/kõvemini treenida, kui näiteks kaldeta pingil surudes, küll aga paned oma alumised rinnalihase kiud suurema pinge alla kui võrrelda näiteks positiivse kaldega surumisega.Ma praegu vaid filosofeerin siin. Oskab ehk keegi midagi teaduslikumat pakkuda?
Kindlasti saab mõjutada, milleks siis kulturistid niimoodi treenivad!?
juuni 1, 2009 at 2:18 p.l. #199366matjusm
MemberKindlasti saab mõjutada, milleks siis kulturistid niimoodi treenivad!?On selle kohta mingit teaduslikku tõestust, et eri nurkade alt treenimine arendab rinna eri osasid? Ma ei vaidle vastu, lihtsalt mainin, et mina olen lugenud just vastupidist.
Kui mu bioloogia teadmised alt ei vea, siis peaks lihas tõmbuma kokku kogu lihase ulatuses, ning mitte ainult ühes kohas. Peaks olema anatoomiliselt võimatu isolatsioonis treenida lihase eri osasid. Lihase kuju (ehk et kas sul on rohkem “üla” või “ala” rinda) peaks määrama geneetika.
Leidsin veel sellise väikese jutukese:
http://www.naturalphysiques.com/faq/392.html
When you do inclines, instead of working the upper chest, testing with electrodes shows the entire chest contracts, but has less load and more tension is shifted to the shoulders. So the incline is great to work the chest and shoulders, it apparently does not target the upper chest according to what research and studies show to date. -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.