Skip to main content

Rinna ülaosa

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Rinna ülaosa

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 49 total)
  • Autor
    Postitused
    PT London
    Member

PT London – aga millal oleks soovitatav teha neid harjutusi, kas õla trenni alguses või lõpus ning raskused seal ei pea vist väga suured olema?

Teen u iga 6 paeva tagant ja too paev ma midagi vaga intensiivset ei soovitaks, kerge soojendus ja siis 2-3setti 15korduse ymber medial ja lateral rotations. Aga raskused peaks suurenema iga paari nadala tagant ja kordused alanema, kuid mitte alla 6-e, ise olen hetkel 8-10. Teen ka ”cuban press”, kui 6la trennis taolist harjutust juba sees pole!

Teen tavaliselt rotatorid ara ja siis muud hooldus harjutused ning l6petan terve keha p6hjaliku venitamisega, see laheb mul puhkepaevana(narvisysteemile) kirja.

hunter
    Member

Ma soovitaksin ka kaldpinnalt rohkem harjutusi. Arst ei teeks ka paha ma arvan, üldiselt korralik trenn isegi vb parandab su õlga. Üle ära pinguta muidu võid ültse oma trenni ära rikkuda .

Fdvk
    Member

Proovisin ka seda videot õpetust jõusaalis täna, päris hea.Kumba oleks parem juua kas jogurtit või piima või mõlemat?

eintsius
    Member

Mingi aasta-poolteist tagasi, niisama käisin jõukas kekas ja ni… Siis kui kaldpingil proovisin, et lubanud õlg juba seda. Mul staaži ka ainult 3 kuud jõusaalis.

Negatiivse kaldega olen ma harva teinud, kuna see alles hiljuti sai kavasse lisatud ja on mõnikord meelest läinud. Õlale teen kaht harjutust, hantlite lennutamine kõrvale (sirged käed) ja siis nüüd olen ühe nädala teinud hantlitega otse ülesse istudes. Muidu üritasin kanguga teha nii palju, kui õlg lubas. Õlale teen sooja just kõige rohkem… Mõlemad ragisevad, aga eriti just vasak, ükstapuha mis asendis. Niisama argipäeva tegemisi teha, liigutan õlga annab tunda.

Ma siiski arvan, et peaks arsti juurde pöörduma. Aga mingit harjutust pole rohkem, mis teeks ülarinda, peale kätekõverduste ?

Vähe treenid õlga. Kõiksugusi “lendamise” harjutusi peaksid vältima kui probleemid õlgadega. Kui muul ajal ka valud sees, siis põletik õlas, kindaslti arsti juurde. Nende raksude koha ei oska midagi kosta. Mul olid varem raksud kui miskid kõõlused vms kuidagi liikusid ükseisest mööda näiteks käteringe tehes. Oli seotud vähese venivusega. Kas sul valutas õlg enne jõusaaliga alustamist ka? Kasutaja pildi järgi oled sa varem mingit muud spordiala teinud? Seal võib ka põhjus kuskil peituda. Mida sa soojenduseks täpsemalt teed just õlgadele?

Rinna ülaosa treenib hästi kaldpinnal hantlitga surumine, kui kangi ei kannata. Võta alguses väikesed raskused ning väldi alumises asendis liigset venitust. Hakka nendega tegema 30…40 korduselisi nn. “piimhappe” seeriaid ning ajapikku tõsta raskust kuni normaalse treeningraskuseni välja. Ma parandasin endal selle õla problemi just nii ära.

Sarge
    Member

No, 2 aastat tagasi tegelesin viimatu sulgpalliga. Ennem seda aastate vahega jalgpalli ja korvpalliga. (Kõiki kokku mängitud umbes aasta).

Kuna sörkjooksu või sellise sarnase asjaga pole võimalik tegeleda, siis ma hüppan nööriga, peksan poksikotti ja õlgadele teen õlaringe ja selliseid asju, umbes 3-4 min.

Täpsustan:

Korvpall: II klass.

Jalgpall: V klass.

Sulgpall: VIII klass.

Alates üheksandast olen niisama lebotanud, kuni jõusaalini. Lõpetan sel aastal 11nda.

BULDOOSER
    Member

Proovi väiksema kaldega u.30 kraadi või isegi vähem , ühesõnaga proovi erinevaid kaldenurki , et leida selline mida saab ilma valuta teha , ennast lõhkuda ei ole ju mõtet.

Sarge
    Member

Prooviks, kui oleks võimalus. Jõusaalis pole sellised asju, mida saaks reguleerida. Mingi vene aegne on see. Ja nurk on väga suur. Aga noh… ma proovisin nii, et panin kettaid pingile alla. Peab siis veel neid juurde toppima ja proovima.

eintsius
    Member

Varasemast spordist vaevalt et see jama tulnud on. Ma pakuks, et viga ikkagist ebaproportsionaalselt arenenud õlgades.

BULDOOSER
    Member

Prooviks, kui oleks võimalus. Jõusaalis pole sellised asju, mida saaks reguleerida. Mingi vene aegne on see. Ja nurk on väga suur. Aga noh… ma proovisin nii, et panin kettaid pingile alla. Peab siis veel neid juurde toppima ja proovima.

Tavalise 45 kraadise nurga all kaldpingil surumine teeb minu õlgadele haiget ja pingi laius on ka oluline.Aastaid tagasi vahetati Flexeris pinke ja toodi kõik uued väga laiad pingid, olin sunnitud raskusi vähendama 20 -30 kg ( õla peale käis )ja lõpuks jätsin selle harjutuse üldse ära.

Leia reguleeritava kõrgusega ja kitsas pink ,säti see küki puuri või pukkide juurde ja saadki teha.

Abaluud tõmba kokku, hoia terve seeria jooksul nii ja rind aja kummi , rind saab rohkem koormust ja õlga lõhub vähem.

eintsius
    Member

Päris hästi peaks aitama ka kitsa haardega kaldpinnal surumine, sest see valmistab õla nõrgad kohad täpselt laia haarde jaoks ette. Üldiselt kui on kaldpinna harjutustes valud sees, siis on ikkagist viga liiga nõrkades õlalihastes. Isegi kui on eeldused nõrgaks õlaliigese toestuseks aitab selle vastu piisavalt hea õlalihaste vorm. Muidugi piisava vormiga peab kindlasti käima kaasas õige liigese funktsionaalsus, st et kõiksugu takistused, mis takistavad liigeste normaaslet tööd vajavad tähelepanu ning õigeaegset likvideerimist (vähene venivus, kerge põletik jms). Kui kunagi peaks jõudma oma võimete piiri lähedale, siis on juba oht, et looduse poolt kaasaantud nõrgad kohad võivad osutuda probleemseteks. Keskmise taseme sportlase jaoks ei tohiks sellised probleemid kuidagi olla taksituseks. Analoogne kehtib ka põlvede ning muude liigeste kohta.

Sarge
    Member

Arvan, et nõrkades õlalihastes ei saa asi olla.

eintsius
    Member

Õlgade hea vorm paari harjutuse juures ei kirjelda kogu liigeste kogu head suutlikkuse taset. Heaks õlgade vormiks ei piisa ainult nende massi või jõu traditsionaalsest treenimisest. Selleks peab jälgima täpsemalt, mis on nende nõrgad kohad ning vastavalt neid järgi aitama. Järgi aitamiseks ei piisa ainult jõutreeningus ning venitamisest, vaid eritreeningud on selle jaoks.

Pane ennast spordiarsti juurde kirja. Tavalised perearstid ei oska enamasti head nõu anda sellistel teemadel.

PT London
    Member

Õlgade hea vorm paari harjutuse juures ei kirjelda kogu liigeste kogu head suutlikkuse taset. Heaks õlgade vormiks ei piisa ainult nende massi või jõu traditsionaalsest treenimisest. Selleks peab jälgima täpsemalt, mis on nende nõrgad kohad ning vastavalt neid järgi aitama. Järgi aitamiseks ei piisa ainult jõutreeningus ning venitamisest, vaid eritreeningud on selle jaoks.

Pane ennast spordiarsti juurde kirja. Tavalised perearstid ei oska enamasti head nõu anda sellistel teemadel.

Usun et spordiarsti soovitused ei erine suuresti minu omast, aga kai ara kindlasti, sest 6la probleem voib mujale edasi areneda!

lahmaator
    Member

Rinna ülaosa paneb näkku mis harjutusi soovitate teha, et see areneks kah? Kas teha nii ntx, et 2 rinna trenni üks esmasp. teine neljap. Üks päev teha tavaline surumine ja teine trenn teha ülemist ja alumist rinna osa?

Aga soovitan teha siukseid harjutusi nagu

Kaldpingil hantlitega lendamist üks 4*12

ja

Lamades lendamini üks3*12

Sarge
    Member
Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 49 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.