rind ja selle kuju
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » rind ja selle kuju
- This topic has 32 replies, 17 voices, and was last updated 17 years, 4 months tagasi by
maximus89.
-
AutorPostitused
-
september 10, 2008 at 2:29 p.l. #165453
Samakamees
MemberKui v6rrelda harjutusi elul2heduse poolest,siis on kahlemata k6ige m6tekam harjutus j6ut6mme
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ja eeskükk
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 10, 2008 at 3:12 p.l. #165460eintsius
MemberRinda peaks ikka treenima, välimusele mõjub väga tugevalt. Muud kasu ei leia, siis taskaalustab seljalihaseid. Rühile mõjub rinna treenimine enamasti kehvasti, kuid selle vältimiseks tuleb rinnalihaseid venitada. Rinnalihaste kõrvalt tuleb treenida märkimisväärselt tugevamalt selga. Mõningaid seljalihaseid (trapetsi kesk-, ülaosa, tagumine õlalihas jne) on vaja hoida heas vormis, kuna need on põhilised suured lihased, mis hoiavad selga sirgena vastukaaluks küüru kiskuvaele rinnalihstele. Nende kahjuks mõjub veel raskuskiirendus – istudes ning püsti seistes need lihased töötavad kergemat sorti staatilisel reziimil, erinevalt rinnalihasest, mida kasutatakse harva väljaspool jõusaali.
Minu kogemus näitab, et hea rühi jaoks on oluline lisaks seljale tugevalt treenitud ja tasakaalustatult arenenud õlad. Keskmine jõusaalihärg on rinnalihaste suhtes ebaproportsionaalselt nõrkade eesmiste õlalihastega. Surumisharjutusi tehes see õlalihasgrupp töötab ülekoormusega ning taastumise ajal hakkab lühenema enese kaitsimiseks. Tulemuseks ongi õlgade längu kiskumine.
september 10, 2008 at 6:14 p.l. #165486vaher
MemberLamades surumine treenib põhiliselt alarinda, mida suurem nurk on sinu keha maapinnaga võrreldes, seda ülevalt treenid, kuni risti maapinnaga välja, seal treenid õlgu. Optimaalne oleks ülarinna treenimiseks 45 kraadine nurk ja alarinna treenimiseks paralleelselt maaga ja iga rinnapäev need harjutused rinnale.
september 10, 2008 at 6:35 p.l. #165489Indrek K
MemberÕnneks endal on rinnaltsurumine just kõige vastukäivam harjutus! Lemmikuteks just kükk ja jõutõmme! Samas rinnatrennis horisontaalpink reeglina tegemata ka ei jää, kuigi viimasel aja just positiivse kaldega surumisele rohkem tähelepanu pööranud.
Ja baasharjutustest on ta tõesti kõige mõtetum, kuigi vajalik ikka. Minu puhul on nii, et küki ja jõutõmbega higi leemetab, nii et jube, rinnaltsurumisel aga mitte, see juba näitab, milline harjutus rohkem lihaseid tööle rakendab!
september 10, 2008 at 6:39 p.l. #165498timo116
Memberja eeskükk
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Milline eeskükk on
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 10, 2008 at 6:42 p.l. #165499timo116
MemberAga üldjuhul jh…Jõutõmme on üleprahi asi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 10, 2008 at 7:16 p.l. #165504Vägivaldur
MemberMilline eeskükk on
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Selline:
september 11, 2008 at 4:22 e.l. #165523minerva
MemberVõibolla siis niipalju juurde, et ei treeni ise ainult rinda ja ei ole ka rinna kujuga probleeme. Ei ole ka mul rinna päev lemmik, kuid eesmärk ju ikkagi igast trennist saada kätte parim mis võimalik, selle pärast ka see teema
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ka ei treeni mõne teise spordiala toetamiseks vaid lihtsalt enda lõbuks.Loomulikult sinna kuhu ma oma kehaga jõuda tahan on veel pikk pikk tee, kuid see küsimus on just rohkem selle alatooniga, et kas on mõtet n.ö. “ennetustegevusena” juba praegu panna ülemise otsa harjutustele veidi suuremat rõhku. Muidu näiteks 2 a. pärast ärkan ja märkan et nonii, nüüd on mul ka 50 aastase vanamehe tissid.
igastahes aitäh kõigile, kes on viitsinud vastata ja kellel on veel midagi lisada, soovitada, kogemusi jagada, ootan huviga.
september 12, 2008 at 1:37 p.l. #165653maximus89
MemberEga surumisega sul rinnalihas rippu ei vaju, lihtsalt alaosa kasvab suuremaks, kui ülaosa.Endal praegu sama mure, nüüd teen põhiliselt positiivse kaldega ja hantlitega.Muideks rinnaltsurumist kangiga saab muuta ka suhteliselt isoleeritud harjutuseks, mis kõlbab ka rinnatrenni lõppu teha, näiteks teha selline superset: alustad pec-deck masinal ja siis kohe surumispingile, surud väikese raskusega, õlad on ilusti sisse tõmmatud ja taha surutud, liigutused aeglased ja kontrollitud ning esimese korraga surud kangi ainult poole amplituudi peale, järgmise korraga juba täiesti lõppu üles, siis jälle poole peale jne. soovitan järgi proovida, sellist võimsat pumbaefekti rinnalihases on raske teistmoodi saavutada.
september 12, 2008 at 3:21 p.l. #165667gmaster
MemberEga surumisega sul rinnalihas rippu ei vaju, lihtsalt alaosa kasvab suuremaks, kui ülaosa.Endal praegu sama mure, nüüd teen põhiliselt positiivse kaldega ja hantlitega.Muideks rinnaltsurumist kangiga saab muuta ka suhteliselt isoleeritud harjutuseks, mis kõlbab ka rinnatrenni lõppu teha, näiteks teha selline superset: alustad pec-deck masinal ja siis kohe surumispingile, surud väikese raskusega, õlad on ilusti sisse tõmmatud ja taha surutud, liigutused aeglased ja kontrollitud ning esimese korraga surud kangi ainult poole amplituudi peale, järgmise korraga juba täiesti lõppu üles, siis jälle poole peale jne. soovitan järgi proovida, sellist võimsat pumbaefekti rinnalihases on raske teistmoodi saavutada.21 on ka hea variant.
@ minerva – minu meelest on hor. surumine veidi üle tähtsustatud
Enamik tavalisi jõusaalijõmme ei kaotaks midagi, kui paar kuud ainult kaldpinki hor. surum. asemel teeks, pigem isegi saaks oma lamades surumisele juurde.
september 12, 2008 at 3:24 p.l. #165669Indrek K
Member21 on ka hea variant.Enamusele kuluks rinna ülaosa treenimine ära.
On see ikka samamoodi nagu biitsa 21, pool liigutust, teine pool ja täisamplituut?
september 12, 2008 at 4:09 p.l. #165680gmaster
MemberOn see ikka samamoodi nagu biitsa 21, pool liigutust, teine pool ja täisamplituut?ikka, 21 on 21
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 12, 2008 at 5:18 p.l. #165688arrow
MemberÕige jutt Vägivaldur, kuidas muidu ikka okastraati või kaablit lõikad kui mitte tangidega?Igatahes – rinnaltsurumine kõige mõttetum suurtest baasharjutustest. Kui eesmärgiks ei ole tollel hetkel just spetsiaalselt rinda arendada (nagu kulturismis) võiks rohkem keskenduda püsti suruvatele liigutustele, mitte lamades.
Püsti surumised on ju õlaharjutused, rinnaga on seal vähe pistmist. Kuidas muidu siis rinnale massi saab, kui mitte lamades surumisi tehes? Pealegi, rinnalt surumine treenib ka paljusid teisi lihaseid.
Mina olen küll arvamusel, et ühes korralikus treeningkavas on kõik 3 baasharjutust sees!
september 12, 2008 at 5:23 p.l. #165692matti
MemberMina olen küll arvamusel, et ühes korralikus treeningkavas on kõik 3 baasharjutust sees!Sellele kirjutaks isegi alla
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 13, 2008 at 11:33 e.l. #165789maximus89
MemberPüsti surumised on ju õlaharjutused, rinnaga on seal vähe pistmist. Kuidas muidu siis rinnale massi saab, kui mitte lamades surumisi tehes? Pealegi, rinnalt surumine treenib ka paljusid teisi lihaseid.Mina olen küll arvamusel, et ühes korralikus treeningkavas on kõik 3 baasharjutust sees!
Baasharjutusi on siiski rohkem, kui kolm
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kätekõverdused ja rööbaspuudel surumine on samuti baasharjutused rinnale. -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.