Rind ei arene
- This topic has 52 replies, 27 voices, and was last updated 15 years, 8 months tagasi by
xintoc.
-
AutorPostitused
-
august 24, 2006 at 6:27 e.l. #89481
greenu
MemberBiitseps läheb verd täis kui sa seda ei ole treeninud. Surumise hetkel tõmbub biitseps pingesse, et stabiliseerida/toetada kätte liikumist ja küünarliigeseid. Kuid see võib olla treenimata biitsepsile liig palju. Algajatel esineb tihti surumisel “biitsepsi pumba” efekt.biiza pumba effekt tuli ka mulle üllatusena …. mul nagu pole seda kunagi olnud …
august 24, 2006 at 6:51 e.l. #89489BULDOOSER
MemberNeid surumisviise on ka erinevaid, ei saa öelda, et valesti kohe tehakse:*Võib suruda nii kaelalt, rinnalt ja rinna alt
*Haarded on erinevad – kitsas, keskmine, lai
*Käte asend – võib olla nii 90 kraadi kuni 45 kraadi.
*Alaselja asend – sirge, nõgus või täitsa kaardus (täitsa sillas)
Aga biitseps ei saa täis minna SURUMISLIIGUTUSEL. Ma arvan, et sa ei tee vahet, et sul on triitseps täis pumbatud ja mõtled biitsepsit. Sel juhul kontrolli:
*käte nurk keha suhtes (lähemal rohkem triitseps töös)
*haarde laius (kitsam haare kaasab rohkem triitsepsit)
*koht kuhu langetad kangi (mida allapoole, seda rohkem triitseps, mida rohkem kaela poole, seda rohkem töötavad rind ja õla esiosa)
Ok , pikalt ei viitsi kribada, üks asi on see kuidas vedeletakse pingil , jalad on lõdvalt ripakil ja kogu keha on lõdvalt, et midagi tõsta oleks parem omada stabiilset asendit. Parem oleks jalgad pinges hoida ja nendele ka veidi toetuda. Keha pinges ja õlad tõmmatud taha ja alla , ei pea sillas olema , aga rinna võiks kergelt kummi ikka ajada. Need väikesed asjad annavad surumise tulemust kindlasti juurde ja teevad harjutuse ohutumaks.
aprill 24, 2010 at 8:28 e.l. #239746jõuents
MemberProbleem siis selles, et tagasi vaadates oma lamades surumise tulemusi pole mul rind arenendki. Umbes kuu tagasi sai surutud x kg 4 korda(ja kõige alguses kui trenni läksin ka x kg ühe korduse väikese abiga lõpus) aga nüüd ei tule isegi x-5kg nii vabalt 4 korda ära. On ka käte lukustamisega probleeme olnud ja kipuvad natuke vibelema kui kangi kauem sirgetel kätel hoida. Olen kokku ca 5 kuud jõusaalis käind (ja ka lamdes surumist teinud) aga surumises polegi arengut olnud. Ei saa aru miks rind ei arene. Kuifi nt küki MAX jõud on kahekordistunud, jõutõmbe tulemused on ka ca 40% paranenud. Aga vot rind ei arene, tehnika ei saa vale olla. Arvan, et raskuste, korduste ja seeriatega on midagi pistmist.
Treeningpäevikus 16. november nägi rinna trenn välja selline:
30kg 1 seeria 10 kordust
40kg 1 seeria 6 kordust
50kg 2 seeriat 3 kordust
60 1 seeria 1 kordus *väikse abiga
Tavaline lamades surumise on praegu selline (21.04):
alguses tühja kangiga 1 seeria ca 10 kordust
siis 40kg 1 seeria ja ka umbes 10 kordust
siis 50 1 või 2 seeriat(oleneb hetkelisest tundest trennis) kuni 8 kordust
siis 55 1 või 2 kordust(üle kuu aja tagasi tegin umbes 8 kordust) nüüd max. 5
Viimasel ajal olen proovind 60kg’ga nii suruda, et sõber taga valves aga näet ei ole abita ise kangi üles saand kuigi kuu aega tagasi läks veel selline raskus vabalt.
Ehk siis viie kuuga on areng olnud mingi 3% ! Kuigi praegu peaks juba x+25kg ära suruma.
Olen kindel, et asi on valedes kordustes/seeriates aga väike areng peaks ju ikkagi olema.
Kas keegi oskaks öelda mis nii valesti on, et ei arene?
aprill 24, 2010 at 8:37 e.l. #239517inside14
MemberÄkki oled liiga ühekülgselt teinud kõik need 5 kuud? Kas ikka vahetad harjutusi ja muudad korduste vahemikke? Äkki tooksid välja kogu rinna trenni, milline ta sul üldiselt on, saaks parema ülevaate.
aprill 24, 2010 at 8:43 e.l. #239520Lev
MemberProbleem siis selles, et tagasi vaadates oma lamades surumise tulemusi pole mul rind arenendki. Umbes kuu tagasi sai surutud x kg 4 korda(ja kõige alguses kui trenni läksin ka x kg ühe korduse väikese abiga lõpus) aga nüüd ei tule isegi x-5kg nii vabalt 4 korda ära. On ka käte lukustamisega probleeme olnud ja kipuvad natuke vibelema kui kangi kauem sirgetel kätel hoida. Olen kokku ca 5 kuud jõusaalis käind (ja ka lamdes surumist teinud) aga surumises polegi arengut olnud. Ei saa aru miks rind ei arene. Kuifi nt küki MAX jõud on kahekordistunud, jõutõmbe tulemused on ka ca 40% paranenud. Aga vot rind ei arene, tehnika ei saa vale olla. Arvan, et raskuste, korduste ja seeriatega on midagi pistmist.Treeningpäevikus 16. november nägi rinna trenn välja selline:
30kg 1 seeria 10 kordust
40kg 1 seeria 6 kordust
50kg 2 seeriat 3 kordust
60 1 seeria 1 kordus *väikse abiga
Tavaline lamades surumise on praegu selline (21.04):
alguses tühja kangiga 1 seeria ca 10 kordust
siis 40kg 1 seeria ja ka umbes 10 kordust
siis 50 1 või 2 seeriat(oleneb hetkelisest tundest trennis) kuni 8 kordust
siis 55 1 või 2 kordust(üle kuu aja tagasi tegin umbes 8 kordust) nüüd max. 5
Viimasel ajal olen proovind 60kg’ga nii suruda, et sõber taga valves aga näet ei ole abita ise kangi üles saand kuigi kuu aega tagasi läks veel selline raskus vabalt.
Ehk siis viie kuuga on areng olnud mingi 3% ! Kuigi praegu peaks juba x+25kg ära suruma.
Olen kindel, et asi on valedes kordustes/seeriates aga väike areng peaks ju ikkagi olema.
Kas keegi oskaks öelda mis nii valesti on, et ei arene?
Oskan ikka aga ei viitsi sulle siin kõike seletama hakata. Loe Otsuse raamat läbi ja saad kohe aru, mida valesti teed ja mida peaksid tegema, et areng tagada.
http://www.fitness.ee/?act=admaterials
Siit saad materjali!
Sinu trennimaht on ka hädine.
aprill 24, 2010 at 8:47 e.l. #239420Amor
MemberKuidas sa rinda järgmine päev tunned? On valus ka ?
Siin pakutakse tasuta surumiskava äkki on abi http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=25425
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 24, 2010 at 9:16 e.l. #239422Arnie
MemberÜletreening või taastumise probleemid ehk.
Endal oli kunagi samamoodi, et surumises hakkas areng allamäge minema, kuid kükis ja tõmbes mitte.
Tegin nädala puhkuse, võtsin raskusi vähemaks ja hakkasin uut kava tegema.
aprill 24, 2010 at 10:25 e.l. #239414matjusm
MemberProovi nn “mikrolaadimist” kus sa tõstad oma tööseeriate raskusi pisikeste vahedena iga veidi aja tagant. Näiteks ürita iga nädal oma tööseeriaid teha 2.5kg suurema raskusega.
aprill 24, 2010 at 10:38 e.l. #239415Sadist2
Memberma arvan et probleem on ebapiisavas koormuses
aprill 24, 2010 at 10:43 e.l. #239395daemonium
MemberÜletreening või taastumise probleemid ehk.Endal oli kunagi samamoodi, et surumises hakkas areng allamäge minema, kuid kükis ja tõmbes mitte.
Tegin nädala puhkuse, võtsin raskusi vähemaks ja hakkasin uut kava tegema.
Sellise koormusega ületreening?!
aprill 24, 2010 at 10:57 e.l. #239396matjusm
MemberSellise koormusega ületreening?!Oleneb kui tihti sa surumist teed. Kui sa käid 3 päeva järjest jõusaalis ja iga päev surud rinnalt, siis pole midagi imestada kui surumine ei arene.
aprill 24, 2010 at 12:53 p.l. #239274jõuents
MemberÄkki oled liiga ühekülgselt teinud kõik need 5 kuud? Kas ikka vahetad harjutusi ja muudad korduste vahemikke? Äkki tooksid välja kogu rinna trenni, milline ta sul üldiselt on, saaks parema ülevaate.Arvan ka, et see ühekülgsus võib probleem olla. Olen surund pos. ja neg. kaldega pinkidel ka vähemalt kord nädalas peale tavalisel pingil surumist. Ja nüüd eelmisel nädalal tõin oma kavasse ka hantlitega lamades surumise. Korduste vahemik on koguaeg enam-vähem sama olnud. Üldiselt ongi rinna trenn koguaeg nii ühekülgne; ei oska enam rinna trenni kohapealt detailsemaks minna.
aprill 24, 2010 at 1:02 p.l. #239234jõuents
MemberOskan ikka aga ei viitsi sulle siin kõike seletama hakata. Loe Otsuse raamat läbi ja saad kohe aru, mida valesti teed ja mida peaksid tegema, et areng tagada.http://www.fitness.ee/?act=admaterials
Siit saad materjali!
Sinu trennimaht on ka hädine.
Trennimaht kindlasti hädine ei ole, sest trenn kestab alati kõva 2 tundi ja minimaalsete pausidega seeriate vahel. Jõusaalis käin 3 korda nädalas(E,K, L) ja rinda teen kahel trennipäeval. Kui ainult rinda arvestada siis vb saaks natuke funki juurde panna kuigi alati pingutan rinda treenides ikka 95% MAX’ist välja.
Aitäh soovituse eest; kindalasti on hea raamat. Üritan läbi lugeda kui aega leian.
aprill 24, 2010 at 1:05 p.l. #239181matjusm
MemberTrennimaht kindlasti hädine ei ole, sest trenn kestab alati kõva 2 tundi ja minimaalsete pausidega seeriate vahel. Jõusaalis käin 3 korda nädalas(E,K, L) ja rinda teen tavaliselt 2 korda nädalas. Kui ainult rinda arvestada siis vb saaks natuke funki juurde panna kuigi alati pingutan rinda treenides ikka 95% MAX’ist välja.Aitäh soovituse eest; kindalasti on hea raamat. Üritan läbi lugeda kui aega leian.
Kui sa 2h jutti jõusaalis oled ning treenid minimaalsete pausidega siis sul on tõenäoliselt liiga palju harjutsi kavas milleset ehk pool võib ära jätta.
aprill 24, 2010 at 1:15 p.l. #239148gmaster
MemberMa ei teinud ca 3 kuud hor. surumist kangiga. (küll aga pos ja neg ja hantlitega)
Peale seda tuli ca 10kg seeriale juurde:)
Ega sa ometi 3x nädalas, iga trenn rinda tee?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lugesin justkui välja et 2? Mida sa seal üle jäänud trennis teed?
Arvan et asi on sul kogu kava ülesehituses, mitte rinna harjutustes.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.