Reval-Sport POWERLIFTING TEAM: Kaido Leesmann surus lamades 320kg !
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Jõumehed » Reval-Sport POWERLIFTING TEAM: Kaido Leesmann surus lamades 320kg !
- This topic has 1,714 replies, 71 voices, and was last updated 9 years, 2 months tagasi by
Tim..
-
AutorPostitused
-
oktoober 24, 2012 at 6:21 p.l. #327878
Alexander Andrusenko
ModeratorKirjutan siis omapoolse kokkuvõtte sellest hooajast. Kevadel loobusin kolmevõistluse EMV-st, kuna oli näha, et erinevatel põhjustel pole lootust vormi saada. Siis otsustasin, et hakkan valmistuma lamades surumise EMV-ks ning ka korralikult tõmmet ja kükki tegema. Tegin treeningkava täiesti ümber nii, et rasked tõmbed ja kükid oleksid 10-päevaste vahedega. Varem oli probleemiks see, et selg ei kannatanud tihedamat trenni. Mõtlesin, et teen veel ühe korraliku tõmbe-küki tsükli ja kui seekord ka ei õnnestu suurt edasiminekut saavutada, siis loobun kolmevõistlusest täielikult.
Kevadel käisin Soomes kalal ning seal jäin haigeks. Seetõttu tuli 3-nädalane treeningpaus. Pärast seda hakkasin korralikult treenima. Algul sujus kõik hästi – isegi tõmbes tuli iga trenn 10 kilo juurde. Kuid mingi hetk jõudsin järjekordselt punkti, kus selg hakkas valutama. Igakord on nii, et kui koormused suuremaks lähevad, tulevad valud tagasi ja trennid hakkavad ära jääma. Kui ikka ei ole loodud tõmbama, siis ei ole kahjuks midagi teha. Jään oma liistude juurde ja tegelen edaspidi ainult surumisega. Jaotasin treeningkava nii ümber, et tõmmet ja kükki teen kergelt ühel päeval nädalas.
Surumine edenes aga hästi ja õnnestus ka trennirekordeid uuendada. Ainuke mure oli kaal. Juuli lõpus läksin Kreetale puhkama ja kui 5. augustil tagasi jõudsin, näitas kaal 100.5 kg. Võistluseni oli jäänud 2 kuud ja 1 nädal. Läksin rangele dieedile ja tegin ka palju aeroobset. 96 kilo peale sain üsna kergelt, kuid siis tuli seisak, mis kestis mitu nädalat. Lõpus pidi kaloraaž olema ~2000 kcal, et kaal edasi langeks, muidu ei saanud kuidagi alla.
Võistlusettevalmistuses tegin seekord päris suured muudatused. Varasemast oli probleemiks see, et oma parimad tulemused tegin ligi kuu aega enne võistlust. Eelmine aasta aga juhtus nii, et vahetult enne võistlust ma eriti trenni teha ei saanud, sest vigastused ei lubanud. Vaatamata sellele suutsin teha enda kohta päris head tulemused – parandasin isiklikku rekordit 10 kilo võrra. Sellest kogemusest tegin järelduse, et ma olengi eluaeg võistlusteks valesti valmistunud.
Seekord oli eesmärgiks vormi täpne ajastamine ja vigastuste vältimine. Ei hakka pikemalt kirjeldama, mida ja kuidas ma tegin, kuid peamised muudatused on järgmised:
1) Tugevaks on vaja saada enne võistluseelset tsüklit, mis on tüüpiliselt 8-10 nädalat. Võistluseelse tsükli ajal on juba hilja tugevaks saada. Siis on aega ainult vormi tipule viimiseks, tehnika lihvimiseks ning kiirusliku jõu arendamiseks.
2) Rekordid jäävad võistlusteks. Ma ei raiska ennast võistluseelse tsükli ajal rekordite proovimisele, sest sellega jõuab tippvorm varem kätte. See vist oligi varem minu suurim viga.
3) Esimesed särgitrennid ei lähe raskustega liiga kõrgele, sest sellega saab ainult vigastusi. Täpselt see juhtuski enne eelmise aasta EMV-d.
Arvan, et seekord õnnestus vormi peaaegu ideaalselt ajastada. 2 nädalat enne võistlust surusin varuga 217,5. Nädal enne võistlust proovisin ainult algraskust – 207,5 oli kerge ja kindel. Kuna kaloraaž oli väga madal, siis pidin trenni mõttes olema täielikul säästurežiimil, et mitte üle treenida. Võistlustel kaalusin 92.60 kg, mis tähendab, et 9 nädalaga olin kaotanud ~8 kilo. Sellega ei kaotanud jõus mitte midagi. Minu jaoks on see väga suur saavutus, sest jõukadu oli see, mida kõige rohkem kartsin.
Kahjuks võistlus ei sujunud ideaalselt. Kuna põrandakate oli väga libe, siis esimesel võistluskatsel libisesid jalad alt ära, mistõttu kadus tugi ja ma ei suutnud särki läbi suruda – kang lendas otse näkku. Õnneks turvatalad päästsid mu ära. Vahetasin kiiresti sussid ketside vastu ning teisel katsel surusin algraskuse kergelt ära. Enne kolmandat katset oli strateegiaks see, et kui keegi konkurentidest (peale Raigo, kes oli endale kulla esimese katsega kindlustanud) surub rohkem kui minu algraskus (207,5), siis kolmandaks katseks tellin 212,5, mis oleks hõbemedali kindlustanud. Kui aga keegi rohkem ei suru, siis hõbe on kindlustatud, ja tellin 217,5, sest see oleks minu isiklik rekord võistlustel. Teadsin, et olen võimeline rohkemaks, kuid esimene katse rikkus asja natuke ära. Kuna keegi 210 kirja ei saanud, siis tellisingi 217,5 ja selle surusin kindlalt ära. Arvan, et umbes 5 kilo jäi veel sisse. Enne võistlust oli plaan 207.5, 217.5, 222.5.
Pärast võistlust tundsin, et selle kukkumisega said ikka küünarnukid viga esimesel katsel. Mõlemad küünarnukid valutasid, parema küünarliigese liikuvus oli kõvasti vähenenud ja küünarnukid raksusid iga liigutusega. Igaks juhuks käisin ka traumapunktis, kus õnneks öeldi, et kõik luud on terved ja kuskile paigast nihkunud ei ole. Hea seegi. Record Breakersil aga võistelda kahjuks ei saanud. Aga EMV-st õppisin nii palju, et enne võistlust tuleb kindlasti põrandat kontollida ja vajadusel suruda ketsidega. Muidu olen alati sussidega surunud.
Nüüdseks on valud vähemaks jäänud, kuid päris ära kadunud veel ei ole. Parema küünarnuki liikuvus on natuke paranenud, kuid on ikka veel piiratud – näiteks ei ulatu parema käe sõrmedega parema õlani. Trennis pole veel pärast võistlust käinud. Imselt järgmisest nädalast hakkan vaikselt pihta. Nüüd vist enne järgmist sügist kuskil eriti võistelda ei ole.
oktoober 24, 2012 at 6:36 p.l. #327879kaido leesmann
MemberKirjutan siis omapoolse kokkuvõtte sellest hooajast. Kevadel loobusin kolmevõistluse EMV-st, kuna oli näha, et erinevatel põhjustel pole lootust vormi saada. Siis otsustasin, et hakkan valmistuma lamades surumise EMV-ks ning ka korralikult tõmmet ja kükki tegema. Tegin treeningkava täiesti ümber nii, et rasked tõmbed ja kükid oleksid 10-päevaste vahedega. Varem oli probleemiks see, et selg ei kannatanud tihedamat trenni. Mõtlesin, et teen veel ühe korraliku tõmbe-küki tsükli ja kui seekord ka ei õnnestu suurt edasiminekut saavutada, siis loobun kolmevõistlusest täielikult.
Kevadel käisin Soomes kalal ning seal jäin haigeks. Seetõttu tuli 3-nädalane treeningpaus. Pärast seda hakkasin korralikult treenima. Algul sujus kõik hästi – isegi tõmbes tuli iga trenn 10 kilo juurde. Kuid mingi hetk jõudsin järjekordselt punkti, kus selg hakkas valutama. Igakord on nii, et kui koormused suuremaks lähevad, tulevad valud tagasi ja trennid hakkavad ära jääma. Kui ikka ei ole loodud tõmbama, siis ei ole kahjuks midagi teha. Jään oma liistude juurde ja tegelen edaspidi ainult surumisega. Jaotasin treeningkava nii ümber, et tõmmet ja kükki teen kergelt ühel päeval nädalas.
Surumine edenes aga hästi ja õnnestus ka trennirekordeid uuendada. Ainuke mure oli kaal. Juuli lõpus läksin Kreetale puhkama ja kui 5. augustil tagasi jõudsin, näitas kaal 100.5 kg. Võistluseni oli jäänud 2 kuud ja 1 nädal. Läksin rangele dieedile ja tegin ka palju aeroobset. 96 kilo peale sain üsna kergelt, kuid siis tuli seisak, mis kestis mitu nädalat. Lõpus pidi kaloraaž olema ~2000 kcal, et kaal edasi langeks, muidu ei saanud kuidagi alla.
Võistlusettevalmistuses tegin seekord päris suured muudatused. Varasemast oli probleemiks see, et oma parimad tulemused tegin ligi kuu aega enne võistlust. Eelmine aasta aga juhtus nii, et vahetult enne võistlust ma eriti trenni teha ei saanud, sest vigastused ei lubanud. Vaatamata sellele suutsin teha enda kohta päris head tulemused – parandasin isiklikku rekordit 10 kilo võrra. Sellest kogemusest tegin järelduse, et ma olengi eluaeg võistlusteks valesti valmistunud.
Seekord oli eesmärgiks vormi täpne ajastamine ja vigastuste vältimine. Ei hakka pikemalt kirjeldama, mida ja kuidas ma tegin, kuid peamised muudatused on järgmised:
1) Tugevaks on vaja saada enne võistluseelset tsüklit, mis on tüüpiliselt 8-10 nädalat. Võistluseelse tsükli ajal on juba hilja tugevaks saada. Siis on aega ainult vormi tipule viimiseks, tehnika lihvimiseks ning kiirusliku jõu arendamiseks.
2) Rekordid jäävad võistlusteks. Ma ei raiska ennast võistluseelse tsükli ajal rekordite proovimisele, sest sellega jõuab tippvorm varem kätte. See vist oligi varem minu suurim viga.
3) Esimesed särgitrennid ei lähe raskustega liiga kõrgele, sest sellega saab ainult vigastusi. Täpselt see juhtuski enne eelmise aasta EMV-d.
Arvan, et seekord õnnestus vormi peaaegu ideaalselt ajastada. 2 nädalat enne võistlust surusin varuga 217,5. Nädal enne võistlust proovisin ainult algraskust – 207,5 oli kerge ja kindel. Kuna kaloraaž oli väga madal, siis pidin trenni mõttes olema täielikul säästurežiimil, et mitte üle treenida. Võistlustel kaalusin 92.60 kg, mis tähendab, et 9 nädalaga olin kaotanud ~8 kilo. Sellega ei kaotanud jõus mitte midagi. Minu jaoks on see väga suur saavutus, sest jõukadu oli see, mida kõige rohkem kartsin.
Kahjuks võistlus ei sujunud ideaalselt. Kuna põrandakate oli väga libe, siis esimesel võistluskatsel libisesid jalad alt ära, mistõttu kadus tugi ja ma ei suutnud särki läbi suruda – kang lendas otse näkku. Õnneks turvatalad päästsid mu ära. Vahetasin kiiresti sussid ketside vastu ning teisel katsel surusin algraskuse kergelt ära. Enne kolmandat katset oli strateegiaks see, et kui keegi konkurentidest (peale Raigo, kes oli endale kulla esimese katsega kindlustanud) surub rohkem kui minu algraskus (207,5), siis kolmandaks katseks tellin 212,5, mis oleks hõbemedali kindlustanud. Kui aga keegi rohkem ei suru, siis hõbe on kindlustatud, ja tellin 217,5, sest see oleks minu isiklik rekord võistlustel. Teadsin, et olen võimeline rohkemaks, kuid esimene katse rikkus asja natuke ära. Kuna keegi 210 kirja ei saanud, siis tellisingi 217,5 ja selle surusin kindlalt ära. Arvan, et umbes 5 kilo jäi veel sisse. Enne võistlust oli plaan 207.5, 217.5, 222.5.
Pärast võistlust tundsin, et selle kukkumisega said ikka küünarnukid viga esimesel katsel. Mõlemad küünarnukid valutasid, parema küünarliigese liikuvus oli kõvasti vähenenud ja küünarnukid raksusid iga liigutusega. Igaks juhuks käisin ka traumapunktis, kus õnneks öeldi, et kõik luud on terved ja kuskile paigast nihkunud ei ole. Hea seegi. Record Breakersil aga võistelda kahjuks ei saanud. Aga EMV-st õppisin nii palju, et enne võistlust tuleb kindlasti põrandat kontollida ja vajadusel suruda ketsidega. Muidu olen alati sussidega surunud.
Nüüdseks on valud vähemaks jäänud, kuid päris ära kadunud veel ei ole. Parema küünarnuki liikuvus on natuke paranenud, kuid on ikka veel piiratud – näiteks ei ulatu parema käe sõrmedega parema õlani. Trennis pole veel pärast võistlust käinud. Imselt järgmisest nädalast hakkan vaikselt pihta. Nüüd vist enne järgmist sügist kuskil eriti võistelda ei ole.
Aless, loodan et sa paraned kiiresti ja saad veel näidata milleks sa tegelikult võimeline oled. Mina prognoosisin sulle selleks aastaks 225.
Järgmine aasta pead kaalu paremini jälgima ega see järsk allatulek enne võistlusi pole kunagi head teinud.
oktoober 24, 2012 at 6:37 p.l. #327880kaido leesmann
MemberMuudan oma eelnevat ennustust
Tarmole rasvaprotsendiks homme 45%
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 24, 2012 at 6:50 p.l. #327882tarmop
MemberMuudan oma eelnevat ennustust
Tarmole rasvaprotsendiks homme 45%
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sa oled kuri inimene!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vähem kui 12h saad teada
oktoober 24, 2012 at 6:53 p.l. #327883LauraL
MemberKriban ka siis väikse kokkuvõtte teiste eeskujul.
Surumise EMV võin lugeda üpris õnnestunuks, kuna suutsin lõpuks surumises areneda ja uued numbrid ette saada. Pikalt oli mu võistluste rekordiks 82,5kg. Nüüd aga sain kirja esimese katsena 85 ja teisena 90kg. Kolmandaks katseks tellisin 93kg, mis oleks olnud rekordnorm, aga ei olnud kahjuks minu päev ja üles suruda ei õnnestunud. Loodan ikka, et kunagi tuleb ka võistlus, kus saan 3 katset kirja, senini olen piirdunud ühe või kahe katsega
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga muidu trenn käib nüüd täie hooga, tahaks kevadel kolmevõistluses mingit arengut ka näidata.
Praeguse seisuga võib öelda, et surumine on näidanud alates kevadest head edasiminekut. Eelmine detsember oli maksimum Revalis 57,5kg (mitte pausiga), kevadel üliõpilaste MV pausiga 62,5kg. Suvel parimad seeriad olid 57,5kgx6 ja 55kgx8. Mingi hetk isegi oli mul kitsalt surumine sama mis õige haardega surumisel.
Praegu teen pikemaid seeriad.
Nt tänane surumine (koos soojendusega kokku 10 seeriat)
20×10; 40×8; 45×8; 50×8, 52,5x8x5, 50×8
Video ka 52,5×8 (kolmas seeria selle raskusega)
oktoober 24, 2012 at 6:53 p.l. #327884kaido leesmann
MemberTarmo, ma tahan sinuga lõpuni aus olla
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 24, 2012 at 6:55 p.l. #327885kaido leesmann
MemberKriban ka siis väikse kokkuvõtte teiste eeskujul.
Surumise EMV võin lugeda üpris õnnestunuks, kuna suutsin lõpuks surumises areneda ja uued numbrid ette saada. Pikalt oli mu võistluste rekordiks 82,5kg. Nüüd aga sain kirja esimese katsena 85 ja teisena 90kg. Kolmandaks katseks tellisin 93kg, mis oleks olnud rekordnorm, aga ei olnud kahjuks minu päev ja üles suruda ei õnnestunud. Loodan ikka, et kunagi tuleb ka võistlus, kus saan 3 katset kirja, senini olen piirdunud ühe või kahe katsega
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga muidu trenn käib nüüd täie hooga, tahaks kevadel kolmevõistluses mingit arengut ka näidata.
Praeguse seisuga võib öelda, et surumine on näidanud alates kevadest head edasiminekut. Eelmine detsember oli maksimum Revalis 57,5kg (mitte pausiga), kevadel üliõpilaste MV pausiga 62,5kg. Suvel parimad seeriad olid 57,5kgx6 ja 55kgx8. Mingi hetk isegi oli mul kitsalt surumine sama mis õige haardega surumisel.
Praegu teen pikemaid seeriad.
Nt tänane surumine (koos soojendusega kokku 10 seeriat)
20×10; 40×8; 45×8; 50×8, 52,5x8x5, 50×8
Video ka 52,5×8 (kolmas seeria selle raskusega)
Väga ilus Laura! Varu ka veel sees.
Vägisi tuleb silme ette sinu esimene võistlus, Kristjan su elu päästis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 24, 2012 at 6:58 p.l. #327886LauraL
MemberVäga ilus Laura! Varu ka veel sees.
Vägisi tuleb silme ette sinu esimene võistlus, Kristjan su elu päästis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Detsembris saab siis sellest kolm aastat. Mäletan, et esimene katse oli 45kg ja teine 47,5 või 50, mida ei jõudnud ja kang hakkas näkku lendama ning Kristjan päästis päeva. Kolmandast katsest loobusin
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 24, 2012 at 7:13 p.l. #327888tarmop
MemberTarmo, ma tahan sinuga lõpuni aus olla
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pada sõimab katelt või
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Probleemi lahendamine hakkab selle tunnistamisest
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 24, 2012 at 7:51 p.l. #327897kaido leesmann
MemberDetsembris saab siis sellest kolm aastat. Mäletan, et esimene katse oli 45kg ja teine 47,5 või 50, mida ei jõudnud ja kang hakkas näkku lendama ning Kristjan päästis päeva. Kolmandast katsest loobusin
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Laura, 35 oli esimene katse, 37,5 teine. Kaks kuud hiljem tegid sellega korduseid.
oktoober 24, 2012 at 7:53 p.l. #327898kaido leesmann
MemberPada sõimab katelt või
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Probleemi lahendamine hakkab selle tunnistamisest
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siin pole midagi sõimata, mul on kodus üksikud riideesemed mis selga lähevad. Uusi riideid ei raatsinud ka suvel osta.
Ainult paremaks saab minna.
oktoober 24, 2012 at 7:53 p.l. #327899LauraL
MemberLaura, 35 oli esimene katse, 37,5 teine. Kaks kuud hiljem tegid sellega korduseid.
Oijeerum
Kas tõesti olin nii nõrk
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 24, 2012 at 8:50 p.l. #327908kaido leesmann
MemberOijeerum
Kas tõesti olin nii nõrk
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas just nõrk, aga see oli siis hetkel sinu tase
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 25, 2012 at 6:45 e.l. #327915tarmop
MemberNiih, skännimas käidud. Suht jube kogemus, esiteks ei lähe mul käed kokku ja teiseks tulemus
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rangluudest olen kitsas, aga kaenlaalla kasvatanud selja ja õlavarde triitsa, selle kõike tulemus ongi nö “oks laiali” efekt.
Esimene skännimine jäi pooleli, kuna käsi vajus piiridest välja. Teisel korral pistsin käed trussikute vahele, see töötas. Sellised jämedad nagu Kaido ei ole üldse mõtet minna, ainuüksi vöökoht on piiridest väljas
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga siis tulemus. Kõige täpsem oli Renku, Laura lõõpis eile foorumis täpsemalt, 0,2% pani vaid mööda.
Hommikune kaal 113,6kg, millest 36,6kg oli rasv, mis teeb protsendiks 33,2. Päris karm, aga seda enam on motti.
Teepeal mõtlesin, et kui tahan “ilusaks” saada, siis sisuliselt vaja suruda end kaaluklassi -83.
100kg-selt lähen uuesti, et veenduda kui õigesti olen liikunud, seni teen trenni ja jälgin mis söön
oktoober 25, 2012 at 6:55 e.l. #327917kaido leesmann
MemberEt täna siis põletame nagu ma aru saan
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.