Skip to main content

Rasvarakud ja tsellu ja muud maailma asjad

Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Rasvarakud ja tsellu ja muud maailma asjad

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 46 total)
  • Autor
    Postitused
    eesti mees
    Member

Ei, ei, ei, ei, ei ja viimasele ka veel ei.

No ma pean sind tänama, ma sain ka natsa targemaks. Ma julgesin teadmata teemast kobiseda selle pärast, et mu elukaaslane määrib mingit kreemi oma kannikatele mis pidavat tseluliidi vastu aitama, ta väidab et tal seal natsa problemaatiline. Mis puutub rasv rakkude koguse kohta siis see info pärineb ka tema käest kuna ma eeldan et geeni tehnoloogi üliõpilane teab seda vist paremini kui mina. Ah ja kas see on tõsi et rasva rakkude kogust saab vähendada aint rasvaimuga või aitab selle vastu ka trenn,tema juttu järgi sõltub nende kogus kui toitainete rikkad nad on

Ah ja kas see on tõsi et rasva rakkude kogust saab vähendada aint rasvaimuga või aitab selle vastu ka trenn,tema juttu järgi sõltub nende kogus kui toitainete rikkad nad on

Räägitakse, et rasvarakkude arv ei vähene, nad ainult tühjenevad. Ei tea.. Samas on seal vahet: kui rasv ära põletada, näed niikuinii sale välja. Olgu siis seal naha all need tühjad rasvarakud või ei.

Kogus sõltub toitainete rikkusest? Selles mõttes et rasvarakud sisaldavad -ülla-ülla- rasva. Ja rasv muidugi on toitaine, aga nii öelda on küll veider. Pigem sõltub nende suurus rasvarikkusest. Mis on ju loogiline.

Nende kogus sõltub ikkagi sellest, kui paks inimene on ehk kui palju tal rasva ehk rasvkudet on. Ja see sõltub loomulikult sellest, kui palju ta õgib.

eesti mees
    Member

Räägitakse, et rasvarakkude arv ei vähene, nad ainult tühjenevad. Ei tea.. Samas on seal vahet: kui rasv ära põletada, näed niikuinii sale välja. Olgu siis seal naha all need tühjad rasvarakud või ei.

Kogus sõltub toitainete rikkusest? Selles mõttes et rasvarakud sisaldavad -ülla-ülla- rasva. Ja rasv muidugi on toitaine, aga nii öelda on küll veider. Pigem sõltub nende suurus rasvarikkusest. Mis on ju loogiline.

Nende kogus sõltub ikkagi sellest, kui paks inimene on ehk kui palju tal rasva ehk rasvkudet on. Ja see sõltub loomulikult sellest, kui palju ta õgib.

no ma üritasin ka seda rasvarakkude asja seletada Liftup-le, et nende kogus ei vähene su rakud ainult tühjenevad või täituvad toitainetega, st. rasvaga või kui peenemalt öelda siis rasvarikkusest. Võib olla seletasin ma seda asja natsa valesti ,et AlanBStard kohe Ei ütles. Tunnistan tseluliidi kohta ütlesin mida ise tean ja ma olen vägagi tänulik et mind ka hariti.

gmaster
    Member

Meile õpetas prof Jalak, et rasvarakkude hulk ei vähene, aga juurde saab tulla küll.

Seega pole kohe kindlasti kõigil neid sama hulk.

AlanBStard
    Moderator

Väheneb küll, ja suureneb ka. Aga vähenemisega läheb paar aastat aega, näljas.

Tsellukreemid on 99,99% ulatuses kasutu jahu aga Eestis midagi toimivat müüa ei lubata.

jrx
    Member

Ja see hulga suurenemine ja vähenemine on veel kehapiirkonniti erinev. Ja erineva füsioloogilise mõjuga.

savi_
    Member

Põhimõtteliselt täiesti “ravitav” normaalse toitumisega – nagu enamus asju :o Keiss klõused.

AlanBStard
    Moderator

Naistel esineb seda vägagi normaalse, et mitte öelda ilusa toitumuse juures päris palju.

Ja isegi väga saleda kehaehituse puhul esineb.

Aile
    Member

Naistel esineb seda vägagi normaalse, et mitte öelda ilusa toitumuse juures päris palju.

Ja isegi väga saleda kehaehituse puhul esineb.

Naiste nahk on õhem, õrnem ja vananeb kiiremini.

…ja naised on ka reeglina vähem füüsiliselt aktiivsed. Lihasmass on tunduvalt väiksem jne jne.

Rasvarakkude hulga üle ei maksa nii vabalt spekuleerida.

Paljud uuringud näitavad, et peale lapse ja puberteediiga jääb meile suht konstantne arv rasvarakke, muutub diameeter.

Aile
    Member

No ma pean sind tänama, ma sain ka natsa targemaks. Ma julgesin teadmata teemast kobiseda selle pärast, et mu elukaaslane määrib mingit kreemi oma kannikatele mis pidavat tseluliidi vastu aitama, ta väidab et tal seal natsa problemaatiline. Mis puutub rasv rakkude koguse kohta siis see info pärineb ka tema käest kuna ma eeldan et geeni tehnoloogi üliõpilane teab seda vist paremini kui mina. Ah ja kas see on tõsi et rasva rakkude kogust saab vähendada aint rasvaimuga või aitab selle vastu ka trenn,tema juttu järgi sõltub nende kogus kui toitainete rikkad nad on

Uuringud näitavad, et rasvarakkude arv püsib peale puberteeti suhteliselt konstantsena ja taastub ka peale rasvaimu.

AlanBStard
    Moderator

Uuringud näitavad, et rasvarakkude arv püsib peale puberteeti suhteliselt konstantsena ja taastub ka peale rasvaimu.

Millised uuringud, ma olen teistsuguseid tulemusi lugenud.

Aile
    Member

Millised uuringud, ma olen teistsuguseid tulemusi lugenud.

…ja milliseid sa siis lugenud oled?

2008 Karolinskas tehtud uuring.

Siin on hüpotees, kuidas neid juurde tekib…

Ma usun siiski, et see on teema, mille siin käsitlemine on nagu kohvipaksu uurimine.

AlanBStard
    Moderator

Juurdekasvust ja kadumisest olen lugenud, püsimisest ei ole.

Kadumine on muidugi ulmeliselt raske, rasvarakk võitleb oma elu eest sama vihaselt nagu kasvajarakk.

Aile
    Member

Juurdekasvust ja kadumisest olen lugenud, püsimisest ei ole.

Kadumine on muidugi ulmeliselt raske, rasvarakk võitleb oma elu eest sama vihaselt nagu kasvajarakk.

Inimorganism tervikuna võitleb homeostaasi nimel väga vihaselt. See on ka üks rasvumise põhjus.

Meile õpetas prof Jalak, et rasvarakkude hulk ei vähene, aga juurde saab tulla küll.

Seega pole kohe kindlasti kõigil neid sama hulk.

Eino seda ma räägingi. Juurde saab muidugi tekkida ja dieediga tühjenevad, aga ei vähene(nagu räägitakse).

Lihtsalt et kas see muudab mu välimust siis kuidagi pehmemaks, et mul seal naha all need mikroskoopiliseks tõmbunud rasvarakud on? Mis sest, et kui ma vahepeal juurde võtan, tekib neid juurde. Kui nad ikkagi tühjad on(kogu kehalt olen rasva ära põletanud), siis olen ju ikka kuiv ja triibuline.

Ma omal ajal kuulsin ka seda fakti ja ei julgenud jälle süüa, sest pärast ju enam rakke vähemaks ei saa. :o

Tagajärjeks oli jälle lihaskasvu pidurdamine.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 46 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.