rasvaprotsendi vähendamine
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » rasvaprotsendi vähendamine
- This topic has 5 replies, 5 voices, and was last updated 19 years, 3 months tagasi by
Creek.
-
AutorPostitused
-
november 8, 2006 at 10:47 e.l. #8490
Anonüümne
GuestKindlasti on analoogseid küsimusi siin juba miljon tükki aga foorumeid lapates väga palju targemaks siiski ei saanud.
Probleem selles, et tahaks vähendada rasvaprotsenti ja selga-kõhtu tugevamaks saada. Praegu trenn on 3x nädalas spinning + iga päev tund aega kõndi, vahel ka tund ujumist. Aga kuna 8 tundi päevas istun kontoris, siis on kõht ja selg nõrgaks jäänud, nii et olen huvitatud harjutustest , mis just taljele mõjuksid kuid millest ülakeha ja jalad enam hullemini lihastesse ei läheks kui nad juba praegu on (suht ebanaiselik juba).
Ja teine teema on toitumine:
praegu söön üldiselt kolm korda päevas (rohkemaks ei kipu aega jääma ja tegelikult õppisin alles hiljuti hommikuti sööma, varem oli 2 toidukorda)
– hommik kell 7.00 tavaliselt tükk kana ja hautatud brokoli-lillakapsas või 400 g 0,1 % jogurtit
-lõuna kell 12.00 jälle kana, puuvilja-pähkli-selleri salat ja veits hautatud porganit-brokolit-lillkapsast
– õhtu- kell 18/19.00 hautatud aedviljad, kala/kana ja mingeid puuvilju (tavaliselt viinamarjad või õunad)
Et milliseid muudatusi menüüs ja toidukordades/aegades peaks tegema ,et liigsest pekist lahti saada? Praegu vist tarbin liiga vähe süsivesikuid aga ehk oskate soovitada, et milliste toitudega oleks soovitav ja kasulik asja parandada.
Vanus: 21
kaal 74 kg
pikkus 168cm
november 8, 2006 at 11:59 e.l. #94376trennineiu
MemberMina käin ka vähemalt kaks korda nädalas spinnis ja lisaks ka aeroobikat, kuid aeroobsele teen lisaks ka jõusaali. Näiteks kui spinn kestab 50 minutit, siis pärast teen jõusaalis juurde harjutusi rinnalihastele, seljale ja kõhule. Jalgadele ei tee, sest need saavad spinnis juba suure koormuse. Harjutused ülakehale võtsin siitsamast portaalist jõusaalikavast.
Kõige parema tulemuse pidi tooma just aeroobse ja lihasharjutuste kombinatsioon. Spinn annab võhma ja jõusaal lihastele koormust. Olen teinud ka nii, et kord nädalas puhtalt jõusaali, siis juba terve kava.
Süsivesikuid paistab jah vähe olevat. Hommikul peaks ikka neid tohkem saama. Ise söön hommikul müslit piimaga. Müslis palju süsivesikuid, piimas valku.
Päeval süsikaid koos valguga, süsikaid söön rohkem. Kui on trennipäev, siis annab hästi energiat puder koos sinna juurde valguliste võileibadega(kana, kala vms.)
Ja kindlasti vahepalad, ära neid ära unusta. Mina söön kolm tundi peale hommikusööki puuvilju. Mul siis kõht tühi ka, ja vahepala hoiab lõunase suure õgimise ära.
No peale trenni ikka valku süüa. Ainult ma ei oska seda öelda, kui palju. Endal on kaal normis(177, 59 kg) ja söön topsi kodujuustu, muna vms. Rasvavabasid kohupiimasid ja asju enam süüa ei suuda. Selle õhtuse toitumise suhtes äkki küsid treeneri nõu, kuidas parem oleks.
Toidukordi peaks vast rohkem olema ja portsud väiksemad, st. vahepalad kindlasti .
Ahjaa, õhtuti puuvilju ei soovitata, neis palju süsivesikuid.
Valgulisi asju küll ja küll ju. Mina teen tihti igasugu kana, kalatoite, liha, kodujuustu, kõrvale aedvilju vms.
november 8, 2006 at 12:19 p.l. #94379subertoz
MemberÜldiselt peaks mõtteainet andma siinsamas hiljuti avaldatud artikkel
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…mp;top=top.lime
ning artikliga seotud teema siin foorumis.
november 8, 2006 at 12:41 p.l. #94382agnes-k
MemberÜldiselt peaks mõtteainet andma siinsamas hiljuti avaldatud artikkelhttp://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…mp;top=top.lime
ning artikliga seotud teema siin foorumis.
Nii, sain ennast nüüd registreeritud ka.
Kas see artikkel ei käi eelkõige mitte proffessionaalsete kulturistide, kohta, kes iga päev treenivad?
Jõusaali olen üldiselt siiamaani kartnud, sest nagu ma juba mainisin on mul õlad ja õlavarred ebanaiselikult lihastes (nagu proportsioonist väljas võrreldes ülejäänuga) ja jalad samuti. Palju ujumist, uisutamist ja hulgi raskete asjade tõstmist-kandmist varasematel aastatel.
Peale lapse saamist aga tunnetan väga teravalt, et kõht ja selg vajavad treenimist. Proovisin pool aastat shapingus käia aga selle mõju tundsin ikkagi ainult õlgade laienemises, nii et jätsin pooleli.
Millised jõusaali harjutused taljele kõige paremini mõjuvad? Ja siis veelkord – milline peaks olema dieet, et massi juurde ei tuleks.
november 8, 2006 at 12:56 p.l. #94383jrx
MemberVähe rasva sööd.
november 8, 2006 at 4:32 p.l. #94393Creek
MemberKas see artikkel ei käi eelkõige mitte proffessionaalsete kulturistide, kohta, kes iga päev treenivad?Seal on ka väga palju VÄGA tähtsat naistele!!! Kohustuslik lugemine!!!
NB!Poffsesionaalsed kulturistid ei käi iga päev jõusaalis. Vähemalt ma ei tea et mõni Eesti omadest käiks.
A, Vähk vist käib iga päev.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.