Skip to main content

Rasvaprotsendi languse aeglustumine

Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Rasvaprotsendi languse aeglustumine

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 36 total)
  • Autor
    Postitused
    Invention
    Member

Olen korralikult trenni teinud ja toitunud nüüdseks 3.5 kuud. Esimesed kaks sellest treeneri pilgu all. 01.10.2012 oli kehakaal 89kg ning rasva% 25, praeguseks on kaal langenud 76.5kg-ni ning rasva% 16.4ni. (vanus 25 ja pikkus 186.5) Küsimus on nüüd selles, et viimase kuu ajaga on rasvapõletamine mingil põhjusel peatunud ja 1% on ka juurde tulnud (detsembri keskel oli see 15.4, kehakaal on säilinud). On mõningased asjad, mis viimase treeningkavaga on muutunud: senise 3 korra jõu- ja 2 korra aeroobse treeningu asemel teen nüüd vastavalt 4/1, treeningkava jaotatud kaheks. Lisaks olen suurendanud natuke süsivesikute osakaalu oma toidus, söön jõutrenni päevadel senise kanaliha/kodujuustu asemel (täistera)kaerahelvestest putru. Minu tavapärane toitumine:

Hommik:

3 muna

3-4 viilu peekonit

Kohv

Suhkur

Kohvikoor

Kcal Valk Rasv Süsivesik

460 23.5g 31.5g 17g

Peale trenni:

33g Micro Whey Active

400g piima

Kcal Valk Rasv Süsivesik

356 36.78g 12.18g 20g

Vahepala:

200g 5.0% kohupiima

Kcal Valk Rasv Süsivesik

232 28.4g 10g 7.2g

Lõuna:

65g kaerahelbeid

160g piima

31g leiba

25g vorsti

Kcal Valk Rasv Süsivesik

523 20g 16g 58g

Vahepala:

200g 5.0% kohupiima

Kcal Valk Rasv Süsivesik

232 28.4g 10g 7.2g

Kui õhtul veel peaks kõht tühi olema, võtan keefirit FAST pudinguga.

Kokku annab selline toitumine:

Kcal Valk Rasv Süsivesik

1803 137g 79.7g 109.4g

FAST pudinguga on kõik numbrid veidi suuremad:

Kcal Valk Rasv Süsivesik

2033 169g 86.4g 120.4g

Lisaks enne ja pärast jõutrenni võtan BCAA’d ning pärast trenni Omega3’e.

Küsimus ongi selles, et mis võib olla põhjustanud rasva% languse peatumise? Endiselt on päevane kaloraaž defitsiidis. Kas on ehk probleem ühe aeroobse päeva kaotamine ja päästaks, kui lisada 6-s trennigpäev nädalasse aeroobse treeningu näol? Eesmärk on saada % ca. 10 peale ja kuna olen algaja, siis ehk saavutada ka rasvapõletus lihast kaotamata (mis praegu visuaalsel vaatlusel on täitsa toimiv)

Tean, et mõõtmismasin ei ole kõige täpsem vahend, samas olen mõõtnud ühe ja sama aparaadiga ja alati esmaspäeval. Seega isegi kui näitab numbreid valesti, siis arengut peaks ju ikka õigesti näitama…?

htilga
    Member

Miks sa seda enda treeneri käest ei küsi, kes on sinu tegemistega kõige paremini kursis?

Kui kaal enam ei lange, siis järelikult pole kaloraaž defitsiidis, vaid keha on kohanenud madalama kaloraažiga. Siinkohal aga ei maksa vinti üle keerata, vaid vahelduseks teistsuguse suunitlusega periood teha ning hiljem vajadusel rasvapõletuse juurde tagasi tulla.

Invention
    Member

Küsisin, ja laias laastus rääkis sama juttu, mida sinagi. Eelistan saada erinevaid arvamusi, sellepärast püstitasin küsimuse ka siin.

Archangel
    Member

14x0zgp.png

Invention
    Member

Hea seletus. Ühesõnaga tõstan paariks nädalaks oma kalorite ja valgu päevast kogust ja keskendun rohkem lihastrennile ja siis mõne kuu pärast vähendan kaloritehulga tagasi samale tasemele, kus ta on praegu…

Archangel
    Member

Hea seletus. Ühesõnaga tõstan paariks nädalaks oma kalorite ja valgu päevast kogust ja keskendun rohkem lihastrennile ja siis mõne kuu pärast vähendan kaloritehulga tagasi samale tasemele, kus ta on praegu…

See on variant jah. Minu arust ongi sobiv järjestikune dieet max. 3-4 kuud ja siis võiks mingit sorti pausi teha, et ainevahetusele vaimu sisse puhuda uuesti ning kehale/vaimule puhkust anda.

Invention
    Member

Kui pikalt sa seda pausi teeksid? Iseenesest näeks see välja nagu üks pikem cheat-day?

Archangel
    Member

Kui pikalt sa seda pausi teeksid? Iseenesest näeks see välja nagu üks pikem cheat-day?

Paar nädalat võib-olla. Oleneb enesetundest. Kas ta just mingi kontrollimatu cheat day olema peab. Lihtsalt lükkad kaloraaži defitsiidist välja ja pigem hoidmis-režiimi või siis pisikese plussi peale.

Sarge
    Member

Lisaks olen suurendanud natuke süsivesikute osakaalu oma toidus, söön jõutrenni päevadel senise kanaliha/kodujuustu asemel (täistera)kaerahelvestest putru.

Siin võib olla rasvaprotsendi tõusu põhjus.

salasilm
    Member

Mina arvaks, et sa oled teinud läbi väga vinge muutuse ja 16% pole üldse palju vaid hoopis jaanuarikuiseks jõutreeninguks väga mugav rasvaprotsent.

Võtaksin valgud menüüsse tagasi ja keskenduksin 2 kuud lihasmassi kasvatamisele. Kaalu osas üritaks selle kahe kuu jooksul plaanida isegi kerge tõusu (teisisõnu positiivne kaloraaz). Uuesti mõtleks dieedile ja aeroobse suurendamisele märtsis või aprillis.

Invention
    Member

Tänan, olen ka ise sellega rahul. Pole kunagi varem end nii hästi tundnud

salasilm
    Member

Kui sa oled 186 cm pikk ja kaalud 16,4% juures 76,5 kilo, siis see tähendab, et samamoodi kaalu langetamist jätkates kaaluksid sa 10% juures 71 kilo. BMI järgi oleks küll kõik väga vinks vonks, aga minuarust võiks sinu pikkuse juures ikka 80 kilo tuuris kaaluda. Ehk vähemalt 5 kg võrra rohkem võiks su luudel liha olla. Samas 5 kilo liha kasvatamine pole mingi lihtne paari kuu projekt vaid pigem paari aasta oma. Kui sa treeneriga rahul oled, pead minema ja võtma tal nööbist kinni, ütlema senitehtu eest aitäh ja küsima, et kas saaks nüüd ka “veidi” lihaseid kasvatada. Arvestama pead, et lihaseid negatiivse kaloraaziga ei kasvatata (kasvatatakse kas väga aeglaselt või kahtlastel tingimustel).

Kui sul on väidetavalt negatiivne kaloraaz ja teed trenni aga rasvaprotsent ikkagi tõuseb siis võib kaaluda ka selliseid variante:

1) sinu baasainevahetuse number ei vasta sellele ühele keskmestatud väärtusele mida kogu maailm kasutab, või

2) sa omastad toidust rohkem kilokaloreid kui tavaline inimene, või

3) sa mõõdad oma rasvaprotsenti mingi kodukasutuseks mõeldud bioelektrilise rasvaprotsendi mõõtjaga, mis valetab sagedamini kui täpselt näitab. Kui keegi sulle seda mõõtmise teenust pakub, siis küsi näha mõõteseadme taatlemistunnistust (seda sa ilmselt ei näe, sest bioelektrilised masinad ei oma mingit täpsuse garantiid, tulenevalt kasutatavast tehnoloogiast seda ei saagi anda).

Ma hääletaksin variant nr 3 poolt.

Invention
    Member

Viimase kava ta just eelmine nädal tegigi, mis on orienteeritud lihaskasvule. Ja ma hea meelega võtaksin kaalus juurde lihaste arvelt, aga enne on siiski soov üleliigsest rasvast lahti saada. Kuna suvel on tulemas üks väga tähtis päev minu elus, siis tahan selleks ajaks olla elu parimas vormis (mida ma olen juba praegu, aga ise ei ole veel tulemusega rahul). Ja nagu kirjutasin, siis mingi lihaste areng ikka toimub – raskused suurenevad ja ka visuaalselt on midagi näha. Eks see ongi sellepärast veel võimalik, et olen algaja. Või vähemalt siiani oli…

Tragl
    Member

Olen korralikult trenni teinud ja toitunud nüüdseks 3.5 kuud. Esimesed kaks sellest treeneri pilgu all. 01.10.2012 oli kehakaal 89kg ning rasva% 25, praeguseks on kaal langenud 76.5kg-ni ning rasva% 16.4ni. (vanus 25 ja pikkus 186.5) Küsimus on nüüd selles, et viimase kuu ajaga on rasvapõletamine mingil põhjusel peatunud ja 1% on ka juurde tulnud (detsembri keskel oli see 15.4, kehakaal on säilinud). On mõningased asjad, mis viimase treeningkavaga on muutunud: senise 3 korra jõu- ja 2 korra aeroobse treeningu asemel teen nüüd vastavalt 4/1, treeningkava jaotatud kaheks. Lisaks olen suurendanud natuke süsivesikute osakaalu oma toidus, söön jõutrenni päevadel senise kanaliha/kodujuustu asemel (täistera)kaerahelvestest putru. Minu tavapärane toitumine:

Hommik:

3 muna

3-4 viilu peekonit

Kohv

Suhkur

Kohvikoor

Kcal Valk Rasv Süsivesik

460 23.5g 31.5g 17g

Peale trenni:

33g Micro Whey Active

400g piima

Kcal Valk Rasv Süsivesik

356 36.78g 12.18g 20g

Vahepala:

200g 5.0% kohupiima

Kcal Valk Rasv Süsivesik

232 28.4g 10g 7.2g

Lõuna:

65g kaerahelbeid

160g piima

31g leiba

25g vorsti

Kcal Valk Rasv Süsivesik

523 20g 16g 58g

Vahepala:

200g 5.0% kohupiima

Kcal Valk Rasv Süsivesik

232 28.4g 10g 7.2g

Kui õhtul veel peaks kõht tühi olema, võtan keefirit FAST pudinguga.

Kokku annab selline toitumine:

Kcal Valk Rasv Süsivesik

1803 137g 79.7g 109.4g

FAST pudinguga on kõik numbrid veidi suuremad:

Kcal Valk Rasv Süsivesik

2033 169g 86.4g 120.4g

Lisaks enne ja pärast jõutrenni võtan BCAA’d ning pärast trenni Omega3’e.

Jäin su toitumiskava lugema? Kas selle on treener koostanud? Sooja toitu ei söögi?

Invention
    Member

See on täitsa ise koostatud. Sooja toiduna on puder või siis kana lõunasöögiks ja hommikuti praemunad…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 36 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.