Tere,
olen otsustanud alustada jõusaaliga. Valisin tööriistade alt välja naiste kava algajatele. Plaan on saalis käia 3 korda nädalas. Suveperioodil 1-2 korda nädalas ka aeroobset vabas õhus.
Siit küsimus. Olen jõusaalis kunagi küll käinud, kuid olin siis noor ja asjadest midagi ei jaganud, nüüd tahaks ikkagi järgmiseks suveks olla sellises vormis, et ma saaksin peeglist nähtuga rahule jääda.
Kui kaua peaks algajate kava järgima? Millised on need märgid, mis näitavad, et nüüd oleks aeg kava poolitada?
Esialgu oleks siis eesmärgiks lihaste vormimine ja ka kergem rasvapõletus. Esialgu lihast kasvatama ei tahaks hakata.
Kas esimene kord jõusaalis ongi selline katse-eksitus-meetodil põhinev? Ei tea ju milliste raskustega jõuan teha 3×15…alguses siis teen täiesti umbes kuni jõun maksimaalse raskuseni, millega olen võimeline tegema 3×15? Ja kas siis edaspidi kui raskused pinget enam ei paku, siis tõstan raskuseid ja korduste arvu jätan samaks (kui eesmärgiks pole lihase kasvatamine)?
Küsiksin kõike seda jõusaalitreenerilt, aga elan väikses kohas ja siinne treener tuleb puhkuselt tagasi alles septembri keskel.