rasva põletamine või lihasmassi kasvatamine?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » rasva põletamine või lihasmassi kasvatamine?
- This topic has 30 replies, 14 voices, and was last updated 12 years, 4 months tagasi by
JoZhik.
-
AutorPostitused
-
september 19, 2013 at 5:08 p.l. #25288
Anonüümne
GuestTere,
umbes 4-5 viimase kuu jooksul olen olnud kaalu langetamise teel. Rahulikult, ca 2-3 kg kuus, kodune trenn 3 korda nädalas.
Nüüd olen jõudnud punktini, kus mu KMI on juba põhimõtteliselt alakaalu piiri peal (hommikul kaalun ca 54,5 kg, pikkust mul pidi 169 cm olema), kuid pekkikiht on ikka veel päris suur, eriti kõhul (ja üldse vöö piirkonnas) ning tagumikul (vaatamate sellele, et tagumik on praktiliselt kadunud
). Selle kalkulaatori abil: http://expert.sportswiki.ru/fat.html sain rasvaprotsendi tulemuseks 22%, abikaasa mõõtmistega – 17%
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , ehk see õige on seal kuskil nende numbrite vahel, kuid igal juhul, rasva on veel päris palju
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nüüd siis küsimus, mida edasi teha – kas kõigepealt ikka põletada need suuremad rasvavoldid ära (ehk veel 2-3 kg alla) ja alles siis asuda lihasmassi kasvatamisele, või hoopis tõsta kaloraaž ning hakata kõigepealt lihaseid kasvatama?
september 19, 2013 at 5:15 p.l. #349537RiinaSolo
MemberNo tõenäoliselt põletasid sa koos oma rasvaga ka mõnuga oma lihaseid. Soovitan tellida toitumis- ja treeningkava kehakoostise muutmise eesmärgil – rasv lihaseks. Esialgu on see võimalik, nii rasva põletada kui lihast kasvatada, isegi üks selleteemaline artikkel siin lehel olemas.
Edu
september 19, 2013 at 6:16 p.l. #349542saastavaba
Membersöön 10% vähem, kui vaja + 4x nädalas ~30min erinevaid harjutusi. jõudu tuleb juurde ning rasvapolster muutub kõhnemaks. 3 nädalat tagasi ei suutnud lõuatõmmetki teha, nüüd negatiivsete lõuatõmmete abil paar sentimeetrit juba õhus. super värk ikka!
september 19, 2013 at 6:18 p.l. #349544biggereveryday
MemberAsi ei ole selles, mitu % sa vähem sööd, vaid selles mida sa sööd…
september 19, 2013 at 6:18 p.l. #349545JoZhik
MemberNo tõenäoliselt põletasid sa koos oma rasvaga ka mõnuga oma lihaseid. Soovitan tellida toitumis- ja treeningkava kehakoostise muutmise eesmärgil – rasv lihaseks. Esialgu on see võimalik, nii rasva põletada kui lihast kasvatada, isegi üks selleteemaline artikkel siin lehel olemas.
Edu
Suur tänu kiire vastuse eest!
Olen seda artiklit (ning ka palju teisi) ka lugenud…
Lihaseid olen põletanud mõni aasta varem – vale toitumise ning istuva eluviisiga. Nägin lõpuks küll 6-pack-i kõhul, kuid keha muudes kohtades rasva kadumisega oli pilt hirmus, vaatamata sellele, et olen kunagi küll trenni teinud. Sain oma õppetunni kätte.
??:”>Seekord sõin ikka suht korralikult – 5 korda päevas, ca 120 g valku päevas (munad, kanarind, kalkunirind, vaasikaliha, kohupiim), süsivesikud iga toidukorraga (ka õhtuse kohupiimaga) + lga päev linaseemneõli, oliiviõli ning tükike võid. Jälgisin, et kaalulangus oleks aeglane, muutsin toitu vastavalt tulemustele.
Trennide tulemusi on ka näha – ma ei ütleks, et lihased ei kasva, baasharjutused teevad ikka oma töö ära (kodus on reguleeritavad hantlid, tõstekang ning lõuatõmbekang olemas), kuid rasva on endiselt palju… sellepärast tekkiski see küsimus, mida nüüd teha – jätkata samas vaimus või minna ikka rohkem lihaste kasvatamise suunas…
september 19, 2013 at 6:24 p.l. #349546Archangel
MemberAsi ei ole selles, mitu % sa vähem sööd, vaid selles mida sa sööd…
Mõlemad mängivad rolli. Ei ole võimalik kehamassi pikema aja peale vähendada, kui kaloraaži/kulutuste suhet ei piira negatiivse suunas. Samuti ei piisa ainult kaloraaži järgimisest, et head kehakoostist saavutada.
september 19, 2013 at 6:25 p.l. #349547Kang08
MemberMiks enamus mõõdab alati mingi kaalu või kalkulaatori või aiateibaga oma vormi.Pilgust peeglisse peaks piisama.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Milline sul see trenn välja näeb muidu?september 19, 2013 at 6:56 p.l. #349552JoZhik
MemberMiks enamus mõõdab alati mingi kaalu või kalkulaatori või aiateibaga oma vormi.Pilgust peeglisse peaks piisama.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Milline sul see trenn välja näeb muidu?Küsimus on selles, et peeglist tundub et saab veel alla võtta küll, kaalu järgi lõhnab aga juba alakaalulise järgi, mis ka hea ei ole.
Trenni teen nii: jagasin keha tinglikult alakehaks ja ülakehaks ning teen neid vaheldumisi – siis järmiseks alakeha/ülakehakorraks jõuan ilusti taastuda.
Säär ja kõht iga kord.
Alakehale viimasel ajal tegin nii- kükk kangiga, jõutõmme kangiga sirgete jalgadega, väljaasted, keresirutus. Vahelduseks teen aeg ajalt ka “good morning”-ut kangiga, käärkükid, ja sumo kükid.
Ülakehapäeval on mul kätekõverdused ja lõuatõmbed (hetkel veel negatiivsed, kuid poolamplituudist suudan ennast juba paar-kolm korda ka üles tõmmata), lendamine hantlitega ettekallutatult, pluss mõni biits-triits-õla harjutus juurde (valik on seal väga suur
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ), pullover hantliga. Keresirutust teen mõnikord ülakehapäevadel ka.Trenni pikkus on reeglina 45-60 min.
Niimoodi näevad mu trennid välja.
september 19, 2013 at 7:25 p.l. #349554daemonium
MemberKüsimus on selles, et peeglist tundub et saab veel alla võtta küll, kaalu järgi lõhnab aga juba alakaalulise järgi, mis ka hea ei ole.
Trenni teen nii: jagasin keha tinglikult alakehaks ja ülakehaks ning teen neid vaheldumisi – siis järmiseks alakeha/ülakehakorraks jõuan ilusti taastuda.
Säär ja kõht iga kord.
Alakehale viimasel ajal tegin nii- kükk kangiga, jõutõmme kangiga sirgete jalgadega, väljaasted, keresirutus. Vahelduseks teen aeg ajalt ka “good morning”-ut kangiga, käärkükid, ja sumo kükid.
Ülakehapäeval on mul kätekõverdused ja lõuatõmbed (hetkel veel negatiivsed, kuid poolamplituudist suudan ennast juba paar-kolm korda ka üles tõmmata), lendamine hantlitega ettekallutatult, pluss mõni biits-triits-õla harjutus juurde (valik on seal väga suur
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ), pullover hantliga. Keresirutust teen mõnikord ülakehapäevadel ka.Trenni pikkus on reeglina 45-60 min.
Niimoodi näevad mu trennid välja.
Sellised kipuvad välja nägema tibitjeetlased – süsikad menüüs laes, valgud all, rasvad põhjalikult välja roogitud.
Juba öeldi:telli toitumiskava.
september 19, 2013 at 7:54 p.l. #349557JoZhik
MemberSellised kipuvad välja nägema tibitjeetlased – süsikad menüüs laes, valgud all, rasvad põhjalikult välja roogitud.
Toitumisest olen paar kommentaari kõrgemale kirjutanud, kusjuures “süsikutega” on mul pigem vastupidine probleem olnud – päris ilusti püsin ka ainult hommikuse kaeraklii portsuga (50 g kuivalt), edasi – lehtsalat/brokkoli+liha ja kogu lugu.
september 19, 2013 at 8:26 p.l. #349558biggereveryday
MemberMõlemad mängivad rolli. Ei ole võimalik kehamassi pikema aja peale vähendada, kui kaloraaži/kulutuste suhet ei piira negatiivse suunas. Samuti ei piisa ainult kaloraaži järgimisest, et head kehakoostist saavutada.
Loomulikult kaloraas mängib ka rolli. Mõtlesin ka ise seda, et isegi kui ta vähendab 15-20%-le ja toitumine 80% süsvesikud, siis ikka ei lähe see asi nagu soovitud. Plus ei tea me, kuidas ta arvestas oma päevase kcal vajaduse. Nagu ka kang 08 ütles, siis kindlasti tasub vaadata peegel pilti. Isegi, kui kaal vahe peal tõuseb, võib vorm paremaks muutuda… Soovitaks siin kohal võtta veel käiku ka trenni kava. Need isetehtud kavad ei kõlba kuskile enamus juhtudest. Palju sa kiudaineid oma toitumisega päevas sööd ka?
september 20, 2013 at 4:15 e.l. #348083Marxengel
MemberSellised kipuvad välja nägema tibitjeetlased – süsikad menüüs laes, valgud all, rasvad põhjalikult välja roogitud.
Mille põhjal te näete, et tema toitumine vastab sellele kirjeldusele? Naine on oma aktiivsuse kirjelduse põhjal täiesti õigel teel. Kirjutatu mõistmisega, tundub, on meil ikka päris suured puudujäägid.
Kui ei saanud algallikast piisavalt selgust:
” Seekord sõin ikka suht korralikult – 5 korda päevas, ca 120 g valku päevas (munad, kanarind, kalkunirind, vaasikaliha, kohupiim), süsivesikud iga toidukorraga (ka õhtuse kohupiimaga) + lga päev linaseemneõli, oliiviõli ning tükike võid.
// …..”süsikutega” on mul pigem vastupidine probleem olnud – päris ilusti püsin ka ainult hommikuse kaeraklii portsuga (50 g kuivalt), edasi – lehtsalat/brokkoli+liha ja kogu lugu. “
Kus te näete 80% sv?
Lihtsalt läheb veidi aega.
Mingit kava talle vaja ei ole.
september 20, 2013 at 5:17 e.l. #349562Rain 6 kanget
MemberMIs on sul treeningutel korduste arvud? koduste vahenditega jõuab anyways sinnamaale, kus teed mingi 30 kordust seerias. pigem soovitaks kasvatada treeningutel kasutatavat raskust või valida harjutused, mis kodus treenides annaksid korduste vahemiku 8-15. SElles vahemikus on lihase kasv tõenäolisem.
Kui peegel ja enesetunne ütlevad, et sinuga on kõik hästi, siis ei peaks sa mingi kaaluindeksi päprast väga muret tundma. Kui arvad, et midagi siiski võib valesti olla, siis mine käi arstil, tee erinevad analüüsid. Vitamiinide sisaldus veres, maksa näitajad, neerude näitajad jne… kui ka need korras, siis jätka oma valitud rada ja ära mõtle üle.
september 20, 2013 at 5:26 e.l. #349563daemonium
MemberMille põhjal te näete, et tema toitumine vastab sellele kirjeldusele? Naine on oma aktiivsuse kirjelduse põhjal täiesti õigel teel. Kirjutatu mõistmisega, tundub, on meil ikka päris suured puudujäägid.
Kui ei saanud algallikast piisavalt selgust:
” Seekord sõin ikka suht korralikult – 5 korda päevas, ca 120 g valku päevas (munad, kanarind, kalkunirind, vaasikaliha, kohupiim), süsivesikud iga toidukorraga (ka õhtuse kohupiimaga) + lga päev linaseemneõli, oliiviõli ning tükike võid.
// …..”süsikutega” on mul pigem vastupidine probleem olnud – päris ilusti püsin ka ainult hommikuse kaeraklii portsuga (50 g kuivalt), edasi – lehtsalat/brokkoli+liha ja kogu lugu. “
Kus te näete 80% sv?
Lihtsalt läheb veidi aega.
Mingit kava talle vaja ei ole.
.
Kogu minu kommentaar oli, et taoline keha – alakaal, aga suur rasvaprotsent – viitab tibitjeetlusele.
Ma ei kommenteerinud hetkemenüüd.Mitte ühegi sõnaga.Ma ei rääkinud midagi protsentidest.Minu kommentaaris puudusid numbrid.
Teil on tõesti kirjutatu mõistmisega puudujäägid.
september 20, 2013 at 5:29 e.l. #349564salasilm
MemberMinumeelest sa teed kõik enamvähem õigesti ja see valik- kas jätkata dieeti või hakata lihasmassi kasvatama- on puhtalt maitse asi.
Kui sa ütled, et -2kg kuus, siis võid ju kaks kuud veel selle dieedi peal olla, et enda jaoks ideaalse keha verstapost paika saada. Märgatava lihasmassi kasvatamine võtab pikema perioodi, aasta-kaks, parem on see aeg veeta kehas, millega ise rahul oled.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.