raskuste lisamine
- This topic has 13 replies, 9 voices, and was last updated 16 years, 9 months tagasi by
rinaldo.
-
AutorPostitused
-
mai 6, 2009 at 5:44 p.l. #15272
olenp2ttpoiss
Membertere
küsimus siis seekord raskuste kohta,nimelt sooviks teada millal oleks õige aeg lisada raskuseid juurde näiteks kangi surumisel,kas see on rohkem iga inimese enda asi,et kuidas ta ise tunneb kas on vaja juurde lisada või ei,või saab ka näiteks nii et ütleme iga 2-3 nädala tagant lisan näiteks 5 kilo juurde,praegu teen lamades kangi surumist 55kg 4 korda 8 jõuan teha ilusti,sellepärast mõtlesingi et äkki peaks natuke juurde lisama
tänud vastajatele
mai 6, 2009 at 5:49 p.l. #194710timo116
Membertereküsimus siis seekord raskuste kohta,nimelt sooviks teada millal oleks õige aeg lisada raskuseid juurde näiteks kangi surumisel,kas see on rohkem iga inimese enda asi,et kuidas ta ise tunneb kas on vaja juurde lisada või ei,või saab ka näiteks nii et ütleme iga 2-3 nädala tagant lisan näiteks 5 kilo juurde,praegu teen lamades kangi surumist 55kg 4 korda 8 jõuan teha ilusti,sellepärast mõtlesingi et äkki peaks natuke juurde lisama
tänud vastajatele
Raskust lisa siis juurde, selline on sobiv millega sa jõuad selle 8nda korduse vaevaliselt ära tehtud…
mai 6, 2009 at 5:54 p.l. #194715olenp2ttpoiss
MemberRaskust lisa siis juurde, selline on sobiv millega sa jõuad selle 8nda korduse vaevaliselt ära tehtud…olgu lisan siis raskust juurde,tahaks veel ka seda teada et äkki mul oleks mõtekam teha vähem kordusi ja rohkem seerijaid et lihas paremini kasvaks näiteks teeksin nii et lisan raskust natuke juurde ja teen 5 korda 5,või pole sellel tähtsust kas teen 5 korda 5 või 4 korda 8
mai 6, 2009 at 5:56 p.l. #194716timo116
Memberolgu lisan siis raskust juurde,tahaks veel ka seda teada et äkki mul oleks mõtekam teha vähem kordusi ja rohkem seerijaid et lihas paremini kasvaks näiteks teeksin nii et lisan raskust natuke juurde ja teen 5 korda 5,või pole sellel tähtsust kas teen 5 korda 5 või 4 korda 85×5 on hea kava nii massi kui jõu poolest, üldiselt mida suurem raskus ja vähem korduste maht, seda rohkem peaks jõudu tegema
Ise soovitan 5×5
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 6, 2009 at 6:01 p.l. #194717game
Memberolgu lisan siis raskust juurde,tahaks veel ka seda teada et äkki mul oleks mõtekam teha vähem kordusi ja rohkem seerijaid et lihas paremini kasvaks näiteks teeksin nii et lisan raskust natuke juurde ja teen 5 korda 5,või pole sellel tähtsust kas teen 5 korda 5 või 4 korda 8ära tee 5 korda 5 tee parem 3 korda 10 või veel parem 3 korda 12
mai 6, 2009 at 6:13 p.l. #194719MWEchamp
Memberüldiselt on nii et 4-6 kordust soovitakase jõu treenimiseks, 10-12 lihase treeninguks. 5×5 kava on samuti hea. Endal andis ka püramiid kava head tulemust.
mai 6, 2009 at 6:21 p.l. #194721rait83
Memberära tee 5 korda 5 tee parem 3 korda 10 või veel parem 3 korda 12mille alusel sa selliseid soovitusi jagad?
Täitsa pinda käib kui kõik on vahvad nõuandjad, ehkki ise pole asjast võibolla suurt aimugi.
mai 6, 2009 at 6:37 p.l. #194723rinaldo
MemberMina üritan igal nädalal rinnalt surumisele 2,5kg juurde lisada.
Sinu puhul oleks see siis nii:
4×8@55kg
4×8@57,5kg
4×8@60kg
kerge nädal – 2×8@30-35kg
muster kordub..
4×8@57,5-60kg
4×8@60-62,5kg
4×8@62,5-65kg
kerge nädal – 2×8@32,5-37,5
jne
Kindlasti ei tasu kergel nädalal üle pingutada, selle jaoks ongi antud see vahemik. Kerge nädal moodustab siis umbes 50-60% raske nädala maksimaalraskusest.
EDIT: võibolla ei õnnestu selline raskuste lisamine 4 seeriaga. Ise kasutan kolme seeriat ja asi toimib.
mai 6, 2009 at 7:15 p.l. #194737jrx
Memberlihas ei loe korduseid.
mai 6, 2009 at 7:20 p.l. #194741joker
MemberKask
Memberkui sa oled noor, alles algad jõutrenniga, siis soovitatakse lihase tugevdamise eesmärgil rohkem seeriaid ja kordusi teha .
mai 6, 2009 at 7:45 p.l. #194743rinaldo
Memberlihas ei loe korduseid.Muidugi ei loe, kuid kordusvahemik määrab raskuse suuruse.
mai 6, 2009 at 8:19 p.l. #194752olenp2ttpoiss
MemberMuidugi ei loe, kuid kordusvahemik määrab raskuse suuruse.olgu aga kuidas ma tean millal on kerge nädal ja millal mitte kas umbes nii et 2 nädalat teen õigete raskustega ja näiteks 3 nädal on kerge nädal,kasutan siit fitness.ee-st võetud kava jaotatud 5-eks,olen ka teinud nii et,teen kahe päeva lihasgrupid ära ühel päeval näiteks täna tegin õlg,triitseps ja jalad ega selline tegemine kahjulik pole,ega vist väga vahet pole kui teen ühel päeval mitu lihasgruppi kui lihased saavad puhkust ikka õieti,teen seda lihtsalt sellepärast nii et ei saa koguaeg kava täpselt nii teha nagu ette näeb ja ei taha ka midagi vahele jätta….loodan et saate mu jutust aru
mai 6, 2009 at 8:28 p.l. #194756rinaldo
Memberolgu aga kuidas ma tean millal on kerge nädal ja millal mitte kas umbes nii et 2 nädalat teen õigete raskustega ja näiteks 3 nädal on kerge nädal,kasutan siit fitness.ee-st võetud kava jaotatud 5-eks,olen ka teinud nii et,teen kahe päeva lihasgrupid ära ühel päeval näiteks täna tegin õlg,triitseps ja jalad ega selline tegemine kahjulik pole,ega vist väga vahet pole kui teen ühel päeval mitu lihasgruppi kui lihased saavad puhkust ikka õieti,teen seda lihtsalt sellepärast nii et ei saa koguaeg kava täpselt nii teha nagu ette näeb ja ei taha ka midagi vahele jätta….loodan et saate mu jutust aruMina teen 3 rasket nädalat ja ühe kerge nädala. Enamasti jagatakse üla-ja alakeha eraldi päevadele. Samas pole ka midagi halba kui neid koos teed ja korralikult puhkust annad.
AutorPostitusedViewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)- You must be logged in to reply to this topic.