Skip to main content

Raskused

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Raskused

Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • Autor
    Postitused
    raul
    Member

olen oma elust raisanud 13 a. revalis ja planetis kokku rassides

enda jaoks olen leidnud sellise sobiva trenni ülesehituse – 1 soojendus harjutus, siis 4-5 põhiharjutust suurenevate raskustega ja siis üks lõpuharjutus veidi kergemaga

rinna puhul näiteks 50,70,90,100,100,80 (kusjuures max 110 ainult selle aja peale!)

kükk on parem tühikang,60,100,130,150,170,100 (suuremad raskused tulevad poolkükki)

jõutõstmist teha ei soovita, eriti kui kasvu üle 180, sest pikapeale see siiski mõjub laastavalt seljale, ükskõik kui hea tehnika on.

mõtekam parem seljalaia harjutuse käigus plokil seda koormata lisaks mingite venitusharjutustega

ei noh kirjutada võiks pikalt, aga lühidalt oleks trenni põhimõte ikka selline, et kõigepealt kerge raskusega lihas soojaks töötada ja mitte kohe maks raskus peale panna, aga veidi kergemaga alustada ja siis 2. või 3. seeria teha maksiga

igas trennis peaks ikka 1-2 jõuharjutust kangiga tegema,mitte ainult plokil või hantlitega

kreatiini kommenteerima ei hakka, sest ei näe sügavat mõtet seda enam kasutada

Alberd
    Member

Trenni teen kodus, saunas, küllaltki spartalikud tingimused. Aga olemas on kang, pink, kolm paari reguleeritavaid hantleid (15kg, kuid sinna annab kangi kettaid juurde laduda…), sangpommid 16,24,32kg, ekspandlid (kasutan plokina). Kang ja hantlid ongi põhilised. Trenni teen üksi, seepärast ongi raskuste valikuga probleem. Kirjutaks mõne raskuse, mida kasutan, enam-vähem kava järjekorras. Seeriaid on 3-4 (soojenduseks üks), kordusi 12-6. Ise kaalun ~75 kg, pikkust 1,78. Ehk saaks veel kommentaare: lamades surumine 60-70kg, lõua tõmbamine, hantlitõsted kõrvale 7kg, pullover hantliga 27kg, hantlite surumine 45kraadi 17kg, hantlitõmbed ettekallutatult 27kg, küünarvarte sirutamine kukla tagant üles 8,5 kg, küünarvarte kõverdamine 15kg. Edasi läheb juba alakeha treening, mida teen teisel päeval, päev puhkust ja nii edasi. Trenniks kulub umbes 1 tund ja kümme minutit. Ootaks nüüd kommentaare.

rixx
    Member

Olen ise kah trenni teinud n.ö. ekstreemsetes tingimustes aga sellele kel see veres, koht kus teha ju ei loe.

Minu meelest on täiesti individuaalne nii treeningu pikkus kui raskused,millega tegeletakse.Kõige lapselikum variant on muidugi,kui haaratakse kohe suurte raskuste järele,mõtlemata sellele kas see ka tegelikult midagi annab.Ka “tegijad” mehed treenivad väikeste raskustega,huvitav miks küll nemad ei häbene.

Ei hakka Sulle mingeid raskuseid ette lugema,aga kui Sul järgmine päev lihasgrupp,mida treenisid,väsinud on,siis küllap oli sellest trennist kasu.

Peaasi on järjepidevus.

Alberd
    Member

Sellepärast ma ju neid raskusi teada tahangi, et selgusele jõuda, kas ma mitte mõne harjutusega üle pinguta ja teisega liiga lõdvalt ei lase. Selge see, et kõik on individuaalne, ega ma kedagi ahvima ei kavatse hakata. Palju tarkust olen saanud hr. Lokko raamatutest ja mõned kulturistide aabitsad veel, kuid see jääb sealt täpselt puudu.

Alberd
    Member

?

madis_r
    Member

Noh, kui oled raamatut lugenud siis seal on kirjas et nt. 10 kordust seerias. St. et võtad sellise raskuse millega jaksad teha 8 korda ja siis teed 10 korda.

Raskused leiad niisiis katsetamisega.

On ka erandeid, nt. hantlite kõrvaletõstet ei maksa raskuse peale teha, see on venitusharjutus.

Alfonze
    Member

Pole seal midagi imelikku ju kui esimese 3 kuuga tuleb rinnalt surumisele 30kg juurde. Mina isiklikult läksin oktoobris üle 3 aasta uuesti trenni ja surusin alguses 85-90kg kuid tänaseks on see number juba 115-120kg (kunagine rekord oli 3×100). Loomulikult edasi hakkab aeglaselt tulema. Ahjaa, kehakaalu on ka omajagu, nimelt 125kg:-)

Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.