Ragisevad liigesed
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Ragisevad liigesed
- This topic has 207 replies, 105 voices, and was last updated 7 years, 4 months tagasi by
Genuine.
-
AutorPostitused
-
märts 16, 2010 at 5:18 p.l. #261409
offliner
MemberTere!
Minu probleem on järgmine: luud ragisevad treeningu ja liikumise ajal.
Nt. Teen kätekõverdusi ja vasak käsi pidevalt ragiseb käänarnuki kohal.
On mingeid soovitusi, mida teha?
Piima ei saa palju juua, sest mul laktoositundlikkus.
märts 16, 2010 at 5:34 p.l. #261411-Egert
MemberEhk aitab liigeste “õlitamine” kalaõliga (suu kaudu manustades loomulikult).
september 6, 2010 at 5:55 p.l. #275330Mlop
MemberTere, ma olen 15 aastane ja treenin ennast hantlitega, teen kätekõverdusi. Mitte midagi rohkemat
??:”>. Küsimus oleks selline, et kui mul liigesed ragisevad mõne harjutuse ajal, et kas see on kahjulik? Kas peaksin hakkama jõusaalis käima ja treenerilt nõu küsima(Juhul kui selles on midagi valesti)?
september 6, 2010 at 6:28 p.l. #275335Sarge
MemberEi ole kahjulik.
september 6, 2010 at 6:35 p.l. #275337Mlop
MemberEi ole kahjulik.Ok.Mulle ükskord öeldi trennitegemise ajal, et on kahjulik ja ütlesin, et uurin järele. Tänud vastuse eest!
september 8, 2010 at 4:00 p.l. #275561gmaster
Memberenne trenni tee soojendust veits. need kraksud käivad ära ja kui raskusi tõstad siis enam krakse ei tule .Pean sellega nõustuma. Arvan ka et need “kraksud” võiksid käia alguses ja võimalikult väikese raskusega. Mulle tundub et nii on need “kraksud” ka kuidagi vaiksemad? ehk vähem kahjustavad?
Suurem kraks võib juba liigese alumisi kihte vigastada, mis hakkab üks hetk liigest luustama.
september 9, 2010 at 6:46 p.l. #275698Hirmus Ants
MemberTõesti, korralikult peab sooja tegema. Ma ei hakka kunagi kükke tegema enne kui vähemalt 8 minutit rattal vändanud pole, nii kaua kuni esimene higitilk näolt maha langeb.
oktoober 23, 2010 at 5:33 p.l. #280198night596
MemberOlen 17 aastane minu probleem on ka vasaku õla raksumine siis kui teen õlatõsted jõusaalis ja kael raksub ka kui painutad seda paremale ja vaskaule , keegi võiks oovitada või öelda mida teha ? Tean ,et see võib tingitud olla sellest , et ma kasvan , aga ennem polnud seda kui jõusaalis käisin-
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2010 at 8:39 p.l. #280211AlanBStard
ModeratorSelles suhtes, et tegu on reaalse teadusliku uuringuga. Loengus õppejõud andis lugeda. Ise kahjuks algmaterjalile ligi ei pääse.Ebakvaliteetseid uuringuid on alati rohkem kui korralikke. Nii et ei oska muud teha kui korrata Jarmot, ära usu kõike mida kuuled. Tõenäoliselt on sinu mainitud metaanalüüsi probleemid ka glükoosamiini wikis ära mainitud.
oktoober 24, 2010 at 11:13 e.l. #280266gmaster
MemberKuidas aitavad n-3 rasvhapped liigeste raksumise vastu?? Teatavasti liigesevedelik koosneb proteoglükaanidest (valk + glükoosaminoglükaanid) ja veest. Või mõtlesite siinkohal, et n-3 rasvhapped vähendavad põletikulisi protsesse üldiselt, sealhulgas ka liigestes?Sünoviaalvedelikus on ka lipiide,
oktoober 24, 2010 at 11:24 e.l. #280270Aile
MemberEbakvaliteetseid uuringuid on alati rohkem kui korralikke. Nii et ei oska muud teha kui korrata Jarmot, ära usu kõike mida kuuled. Tõenäoliselt on sinu mainitud metaanalüüsi probleemid ka glükoosamiini wikis ära mainitud.Ma usun, et igas uuringus on midagi… kasulikku.
Teadusfilosoof Karl Popperi põhilisi ideid on teadmiste suhtelisus…tõde on teaduslik vaid juhul, kui seda saab ümber lükata (falsifitseeritavuse printsiip).
…ja prof P. Cornillot ütles, väide, mis ei kannata ei kriitikat ega ka vastuväiteid, ei kuulu teaduse, vaid pigem dogmaatilise ja sektantliku mõttekäigu juurde.
oktoober 24, 2010 at 1:00 p.l. #280278gmaster
MemberMa usun, et igas uuringus on midagi… kasulikku.Teadusfilosoof Karl Popperi põhilisi ideid on teadmiste suhtelisus…tõde on teaduslik vaid juhul, kui seda saab ümber lükata (falsifitseeritavuse printsiip).
…ja prof P. Cornillot ütles, väide, mis ei kannata ei kriitikat ega ka vastuväiteid, ei kuulu teaduse, vaid pigem dogmaatilise ja sektantliku mõttekäigu juurde.
ehk erand kinnitab reeglit
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ?oktoober 24, 2010 at 3:22 p.l. #280302Risto Uuk
MemberMa usun, et igas uuringus on midagi… kasulikku.Ma mõtlesin ka midagi sarnast. Kui tood välja, et ära usu kõike, võib välja tuua, et ära ole kõige suhtes umbusklik.
juuli 18, 2011 at 1:53 p.l. #308089eurovisa
MemberMa loodan ,et õigesse kohta tehtud..
Millest võib tulla kraksumine ? (mul selg kraksub kõhulihaseid tehes, esimesed paarkuud ei olnud aga nüüd järsku tuli kui olin 3kuud käinud juba.)
Mis aine puudus võib olla?
Äkki peaks mingeid vitamiine hakkama võtma, et kaoks ära ?
(Vanust 18)
Kuulnud olen mingisest Glükoosamiinist ja Ultragelist …
juuli 18, 2011 at 5:13 p.l. #308096gmaster
MemberKui ei valuta, siis väga ei muretseks, eriti sellises vanuses. Ma ragisesin ja kraksusin ka igalt poolt.
AGA teoreetiliselt võivad kraksumist vähendada omega3 sisaldavad õlid – linaseemne, kalaõli jne, glükosamiin, kondroitiin, MSM, haikõhr.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.