puuviljade tarbimisest
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » puuviljade tarbimisest
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 15 years, 5 months tagasi by
margush.
-
AutorPostitused
-
august 8, 2010 at 1:10 p.l. #19544
margush
MemberFred, oled kirjutanud, et kui tahta nn. sangadest lahti saada siis mitte ühe puuvilja päevas.
Minul tarvis vaid kaalu säilitada ja tarbin keskeltläbi 6 õuna päevas. See pidi olema päevas probleemideta kasutatav fruktoosi piirkogus. Milline on sinu arvamus? õunast loobuda ei tahaks, sest tavaliselt minu jaoks kõige magusam asi (v.a. võistlusaegsed ja -järgsed SV-d, teen vastupidavusala).
parimat,
margus
august 16, 2010 at 8:24 p.l. #273457Fred Antson
MemberFred, oled kirjutanud, et kui tahta nn. sangadest lahti saada siis mitte ühe puuvilja päevas.Minul tarvis vaid kaalu säilitada ja tarbin keskeltläbi 6 õuna päevas. See pidi olema päevas probleemideta kasutatav fruktoosi piirkogus. Milline on sinu arvamus? õunast loobuda ei tahaks, sest tavaliselt minu jaoks kõige magusam asi (v.a. võistlusaegsed ja -järgsed SV-d, teen vastupidavusala).
parimat,
margus
Kui on madal rasvaprotsent ja mahukas treening, talutakse süsivesikuid, sh fruktoosi paremini, kuid see ei tähenda ilmtingimata, et toit peab olema soovitatava süsivesikukogusega (kuni 70%!!) ja fruktoosirikas. Kasuta selle asemel rohkem gluteenivabasid pudrumaterjale ja osa süsivesikutest tulevast energiast asenda julgesti rasvadega, eriti või, koore ja kookosega.
august 18, 2010 at 9:54 e.l. #273597margush
MemberKui on madal rasvaprotsent ja mahukas treening, talutakse süsivesikuid, sh fruktoosi paremini, kuid see ei tähenda ilmtingimata, et toit peab olema soovitatava süsivesikukogusega (kuni 70%!!) ja fruktoosirikas. Kasuta selle asemel rohkem gluteenivabasid pudrumaterjale ja osa süsivesikutest tulevast energiast asenda julgesti rasvadega, eriti või, koore ja kookosega.tänu vastuse eest; toon esialgu tavatarbimisse vaid kookoshelbed sisse, tunduvad sobivat; on meelde jäänud päeva rasvanormiks 1 gr. kehakaalu kohta sh 1/3 küllastatud, 1/3 monoküllastamata ja 1/3 polüküllastamata ning arvestades oma 64-5 kg siis ei saa päeva summaarne rasvakogus (sh. küllastatud rasva) olla suur, vahel söön ka tumedat šokolaadi ning piimarasvadest eelistan pigem juustu ja kohupiima süüa;
kui vajan rohkem SV-d siis kasutan lisaks puu- ja juurviljale lisaks tatart; v.a võistlus või intensiivne treeningu päev, siis kasutan ka kiireid SV-d
vähendan õuna kogust ja lisaks osa õuna asendan ploomiga, sest ploomis on glükoosi üle kahe korra rohkem kui fruktoosi (fruktoosi 1,3 gr 100 gr kohta), arvestusega glükoos on lihaste töös kasutatav
kas mu mõttekäik on reaalne?
parimat,
margus
august 18, 2010 at 11:11 e.l. #273609Kristjan-Johannes Konsap
MemberUsun, et Fred soovitab see “päeva rasvanorm 1g/kg” ära unustada.
august 18, 2010 at 11:33 e.l. #273614Aile
MemberUsun, et Fred soovitab see “päeva rasvanorm 1g/kg” ära unustada.Tõesti vähe…Mul kipub pigem 2 g poole.
august 18, 2010 at 11:50 e.l. #273618margush
MemberTõesti vähe…Mul kipub pigem 2 g poole.sel juhul “korrigeerime” tarbimist ülespoole, pole midagi magusa kala- või kookoserasva vastu
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.