Skip to main content

Püramiid vs …

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Püramiid vs …

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    kriss08
    Member

Olen teinud umbes 6 kuud trennis püramiidi (seeriad 12-10-8-6) peaaegu igale lihasgrupile. Olen rääkinud mitmete inimestega ja ise ka lugenud, kuid siiski tahaks veel nõu saada, et kumb treeningkava oleks kiiremate tulemustega- kas püramiid või siis 4 korda 10-12 kordust.

Eesmärgiks oleks kasvatada ja vormida lihaseid.

Tamzy
    Member

Imelik püramiid.

Arx07
    Member

Jõu kasvatamise suhtes pidi 5×5 kõige parem olema…

Lihase vormimiseks-reljeefsuseks, aga 4x 10 – 12(15)…

Sellist asja pole olemas, mis on jõu kasvatamiseks kõige parem. Igal lähenemisel ja metoodikal on oma koht treeningutes. Kui sa teed aastaläbi 5×5, siis see küll kõige parem ei ole. Kõige tähtsam on periodiseerime ja varieerimine. Treeningaasta tuleb jagada tsükliteks ja igal tsüklil kasutada erinevat lähenemist. Ükski treeningkava ei anna konstantset arengut – seda tuleb pidevalt muuta. Algul teed näiteks põhja alla 8-10-ste seeriatega, siis mõnda aega teed 5×5, siis viid kordused alla või tee ülesminekuid. Võimalusi on palju, aga mingit universaalset kava ei ole olemas, mis tagaks alati parimat arengut.

matjusm
    Member

Täielik müüt see “kõrge korduste arv=reljeefsus” jutt. “Reljeefsus” on madal rasvaprotsent ning see on 100% toitumise küsimus.

Olen teinud umbes 6 kuud trennis püramiidi (seeriad 12-10-8-6) peaaegu igale lihasgrupile. Olen rääkinud mitmete inimestega ja ise ka lugenud, kuid siiski tahaks veel nõu saada, et kumb treeningkava oleks kiiremate tulemustega- kas püramiid või siis 4 korda 10-12 kordust.

Eesmärgiks oleks kasvatada ja vormida lihaseid.

Kui sa tahad kasvatada lihaseid, siis söö ja söö palju. Tee püramiide või tee kõik seeriad sama korduste arvuga- kasvad sa ainult siis kui sa korralikult sööd.

kriss08
    Member

ehk siis toitumine paika, ja teen püramiidi edasi ? või oleks mõistlik vahelduse mõttes 4 korda 10-12 teha mõned kuud ?

veikot
    Member

Proovi vahelduseks, ega midagi hull küll ei juhtu. Pigem saad rutiinist välja seda on aeg.ajalt vaja!

Mari0
    Member

Minu püramiid ( 10-8-6-4-2-1max – 10 ) Soovitan

Autor
    Postitused
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.