Skip to main content

Punnid kaenla all

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Punnid kaenla all

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • Autor
    Postitused
    ROtter
    Member

Mis on diagnoosiks?

Vahue
    Member

QUOTE (Vahue @ 9 Dec 2005, 19:39)

Ise olen  jõusaalis märganud, et mitmel inimesel on selg vistrikuid täis.

No see nüüd küll jõusaali aparaatidest ei tulene ega halvast hügieenist (kuigi vähesel määral võivad ka higipunnid nahal esineda).

See juhtum ei pruugi tõesti hügieenist tuleneda. Aga las ma kõnelen Teile, kallitele foorumlastele, natukene hügieenist ja selle tähtsusest.

Umbes 2,5 miljonit higinääret eritavad tavaliselt 0,5 l higi ööpäevas. Kehalisel tööl ja kuumuses võib higi kogus suureneda 5-10 liitrini ööpäevas.

Higi lendumatud komponendid jäävad nahale: kusiaine, orgaaanilised happed, fermendid, haiguste esinemisel glükoos, sapipigmnedid ja veel paljud muud ained.

Rasunäärmetes produtseeritavat rasu koguneb nahale umbes 20 g ööpäevas.

Kaenlaaukudes, väliste suguelundite ja rinnanibude ümbruses, lahklihal ning päraku juures paiknevatest apokriinsetest higinääärmetest erituv valgurikas higi muudab nahanaha reaktsiooni nendes piirkondades leeliselisemaks, mistõttu seal saavad hõlpasasti paljuneda nii bakterid kui ka seened. Seda naha füsioloogilist omapära peab arvestamakaenlaaluste ja kubeme puhtuse eest hoolitsemisel.

Naha määrdumisel ummistuvad higinäärmete viimajuhad ja häirub organismi termoregulatsioonivõime Naha kaudu toimuv gaasivahetus (hingamine) väheneb 10-15% võrra.Ummistunud rasunäärmetesse tungivad hõlpsasti mädapisikud, tekitades karvanääpsupõletikke, vistrikke ja koeranaelu! Määrdunud nahal arenevad kergesti seenhaigused, mille ravi on tülikas ja aeganõudev.

Pubekad ja muud kasimatud inimeseloomad, ümber pöörd ja sammu marss vanni!

spaniard
    Member

Kunagi tulid ka punnid eelmainitud kohta kui hakkasin uut higipulka kasutama aga kuna lopetasin koheselt selle toote kasutamise siis kadusid ka punnid.

sylver
    Member

nahaarst ütles et mul on mingine higinäärme põletik.

bacardi
    Member

mu klassivennal oli hiljuti sama probleem, ja tal tulid ka ikka jubedalt suured mäda punnid sinna alla, ja tema käis arsti juures ja siis kirurgi juures, ja see vist lõikas nede katki või midagi tegi seal, aga ta käis mitu korda vist isegi seal kirurgi juures, ja nüüdon korras tal täitsa:)

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.