Pulss ja Süda
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Pulss ja Süda
- This topic has 26 replies, 11 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
kuuliks.
-
AutorPostitused
-
oktoober 10, 2009 at 12:28 p.l. #226039
maximus89
MemberPeale trenni sisi avastsin sellised näitajad:Pulss: 92
Süda: 84
On see võimalik? Olen ise ka teadlik ,et mdiagi on väga valesti.
Olen teinud nii EKG kui ka koormustesti. Üldvastupidavus pidi nõrk olema.
Sa mõtled selle all seda, et süda lõi 84 lööki, aga pulss ise oli 92? See on võimatu, pulss saab olla madalam, kui südame löögisagedus – sellisel juhul, kui iga südamelöök ei tekita piisavat survet veresoontes ning lööb niisama tühja (patoloogiliselt hüpertofeerunud südamelihase ja klappide puudulikkuse korral). Aga vastupidine…võimatu.Võibolla sa lugesid kogemata pulsi puhul järeltukseid südamelöökideks?
oktoober 10, 2009 at 2:09 p.l. #226056kuuliks
Membervõi südamehaigeTäitsa võimalik.
oktoober 12, 2009 at 2:28 p.l. #226565SANDERSANDER
MemberSa mõtled selle all seda, et süda lõi 84 lööki, aga pulss ise oli 92? See on võimatu, pulss saab olla madalam, kui südame löögisagedus – sellisel juhul, kui iga südamelöök ei tekita piisavat survet veresoontes ning lööb niisama tühja (patoloogiliselt hüpertofeerunud südamelihase ja klappide puudulikkuse korral). Aga vastupidine…võimatu.Võibolla sa lugesid kogemata pulsi puhul järeltukseid südamelöökideks?Pragult, 1h peale trenni: 100 lööki
november 24, 2009 at 9:35 e.l. #236657SANDERSANDER
MemberSai ka siis pulsikell ostetud ning koheselt tekkisid mõned küsimused.
Kas see on normaalne ,kui ärgates on pulss 55 ning kooli minnes/olles näitab 80- ning umbes 3h pärast läheb 60-70 juurde tagasi
Keskmine pulss on muidu 60-70
november 24, 2009 at 10:34 e.l. #236676stumpa
MemberSai ka siis pulsikell ostetud ning koheselt tekkisid mõned küsimused.Kas see on normaalne ,kui ärgates on pulss 55 ning kooli minnes/olles näitab 80- ning umbes 3h pärast läheb 60-70 juurde tagasi
on küll
november 24, 2009 at 11:56 e.l. #236693SANDERSANDER
Memberon küllOlek tore, kui keegi selgitaks.
Avastasin siis seda ka veel, et olen koguaeg anaeroobset teinud.
november 24, 2009 at 12:45 p.l. #236706SHOXi
Memberet pulss oleks väiksem on vaja treenida südame mahtu. Mida suurem on südame maht, seda vähem ta peab lööke tegema ühes aja ühikus, et verd ringluses hoida ja hapniku, toitaineid edasi liigutada. Lihtne näide, meil on vaja saada 20l vett. Matil on 20 liitrine ämber, Uunol, aga 10 liitrine. Esimene peab ühe korra vett tooma, Uuno aga kaks korda. Südame mahtu saab treenida nt joostes, ujudes jne. Parim on seda teha pulsisagedusel kuskil 130-160. Puhkeaja pulss istudes rahulikult tavaliselt inimesel võiks alata 7’ga nt 75. Treenitud inimesel on see alla 70ne. Näiteks 65, 65 või 60. Hommikul ärgates on pulss kõige madalam, tippsportlased räägivad siin isegi 30 löökiminutis. Inimene kellel on puhkeolekus pulss 100, on suure tõenäosusega südamehaige. Küll, aga on inimeste pulsisagedused väga erinevad ja pärilikud. Trenni ajal ja vahetult pärast trenni loomulik et pulss on vahemikus 100-200. Siin toodud pulsisagedused on kõik lööki minutis, seega ka tavaline mõõtühik. Endal saab pulsi mõõta, pannes näpu kõri peale ja tunnetades, kuidas süda lööb. Loe nt 10 sekundi jooksul löögid üle ja korruta 6’ga. Saad teada mitu lööki teeb su seda hetkel minutis. Muidugi mõjutavad pulsisagedust ka ületreenitus, haigus ja kõik muu, mis nõuab lisa energiat ja tööd südamelt.
Lisaks 3 tundi peale trenni on minu puls küll juba väiksem. Kui sa treenid ennast ainult jõusaalis siis lihased lähevad suuremaks ja tahavad rohkem süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Kuna su süda ikka mahult väikese võitu, siis ta hakkabki kiiremini tööle. Selle taha jääb ka mingil määral areng. Ma ei saanud aru, su ütlusest pulss ~92, süda :~ 84, mis see tähendab?november 24, 2009 at 2:58 p.l. #192615SANDERSANDER
Memberet pulss oleks väiksem on vaja treenida südame mahtu. Mida suurem on südame maht, seda vähem ta peab lööke tegema ühes aja ühikus, et verd ringluses hoida ja hapniku, toitaineid edasi liigutada. Lihtne näide, meil on vaja saada 20l vett. Matil on 20 liitrine ämber, Uunol, aga 10 liitrine. Esimene peab ühe korra vett tooma, Uuno aga kaks korda. Südame mahtu saab treenida nt joostes, ujudes jne. Parim on seda teha pulsisagedusel kuskil 130-160. Puhkeaja pulss istudes rahulikult tavaliselt inimesel võiks alata 7’ga nt 75. Treenitud inimesel on see alla 70ne. Näiteks 65, 65 või 60. Hommikul ärgates on pulss kõige madalam, tippsportlased räägivad siin isegi 30 löökiminutis. Inimene kellel on puhkeolekus pulss 100, on suure tõenäosusega südamehaige. Küll, aga on inimeste pulsisagedused väga erinevad ja pärilikud. Trenni ajal ja vahetult pärast trenni loomulik et pulss on vahemikus 100-200. Siin toodud pulsisagedused on kõik lööki minutis, seega ka tavaline mõõtühik. Endal saab pulsi mõõta, pannes näpu kõri peale ja tunnetades, kuidas süda lööb. Loe nt 10 sekundi jooksul löögid üle ja korruta 6’ga. Saad teada mitu lööki teeb su seda hetkel minutis. Muidugi mõjutavad pulsisagedust ka ületreenitus, haigus ja kõik muu, mis nõuab lisa energiat ja tööd südamelt.Lisaks 3 tundi peale trenni on minu puls küll juba väiksem. Kui sa treenid ennast ainult jõusaalis siis lihased lähevad suuremaks ja tahavad rohkem süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Kuna su süda ikka mahult väikese võitu, siis ta hakkabki kiiremini tööle. Selle taha jääb ka mingil määral areng. Ma ei saanud aru, su ütlusest pulss ~92, süda :~ 84, mis see tähendab?Seda ma tean jah. Tahaks teada miks see pulss kooli olles 80 lähedal on
november 25, 2009 at 8:17 p.l. #237036SHOXi
MemberSeda ma tean jah. Tahaks teada miks see pulss kooli olles 80 lähedal onKoolis kõndides ja kooli minnes võib pulss vabalt olla 80. Kui sa istud rahulikult ja siis mõõdad ja saad 80, siis võib liigitada ka tavaline treenimata inimene. Mine jookse nädalas 3x 45 min pool aastat, vaata mis siis saad puhkeolekus. Pealegi nagu ma aru saan pole sa eriline sportlane, seega pulsi jälgimine pole väga oluline üldse.
november 26, 2009 at 11:45 e.l. #237148SANDERSANDER
MemberKoolis käin autoga ja põhiline tegevus on laua taga istumine.
Miks ma pulssi mõõdan? Sellepärast ,et ma ei saa aru kas ma treenin end üle või on mul tervisega midagi viga.
november 26, 2009 at 12:45 p.l. #237167SHOXi
MemberKui sa pole varem aeroobset trenni teinud nt jooksmine, siis ongi loogiline, et pulss on 80 ja natuke kõndides ka 90. See ongi sinu tavaline pulss, mis on normaalne ja su tervis on ka korras. Pulss langeb pikaajalise aeroobse treeninguga. Loodan, et said pihta.
november 26, 2009 at 2:51 p.l. #237214kuuliks
MemberSai ka siis pulsikell ostetud ning koheselt tekkisid mõned küsimused.Kas see on normaalne ,kui ärgates on pulss 55 ning kooli minnes/olles näitab 80- ning umbes 3h pärast läheb 60-70 juurde tagasi
Normaalne on. Minu puhkeseisundi madalaim on olnud 37, muidu 45-55 ringis.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.