Pronkskuju
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Küsitlused » Pronkskuju
- This topic has 188 replies, 57 voices, and was last updated 18 years, 9 months tagasi by
Capricorn.
-
AutorPostitused
-
veebruar 23, 2007 at 11:16 e.l. #107453
hehee
MemberKas te teate kelle järgi on tehtud Pronkssõdur?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ……Vist mitte.Ta on tehtud Eesti läbi aegade edukaima maadleja järgi,kes võitis 1936 aasta olümpiamängudel raskekaalus 2 medalit.
Loomulikult on selleks meie oma Kristjan Palusalu.
See on esialgu küll veel oletus, mitte kindel fakt.
veebruar 23, 2007 at 11:19 e.l. #107455greenu
Membergreenu: ma ei õigusta venelasi, kes, elades Eestis, ei oska riigikeelt. Mitte mingil juhul. Riigikeelt tuleb osata. Ma õigustan aga vanureid, kes ei suuda enam midagi õppida ja kes on oma elu juba ära elanud. Ärge neilt liiga palju nõudke. Neid, kes ei räägi eesti keelt printsipiaalselt, ma ei õigusta ega austa.Noori, kes ei oska eesti keelt, ei saa ka alati süüdistada. Ma olen ka õppinud vene koolis ja peab mainima, et sellise programmi järgi keelt ära ei õpeta isegi, kui väga tahad. Selleks peavad olema eestlastest sõbrad, kellega iga päev suhelda. Neid aga paljudel ei ole. Samamoodi ei õpi eesti koolis vene keelt ära.
Mul on väga kahju, et su naine selliste inimestega kokku puutunud on, kes ei taha rääkida printsipiaalselt. Ka eestlaste hulgas on palju neid, kes ei räägi printsipiaalselt isegi, kui mingi 90-aastane vana on hädas ja ei saa aru.
Kuid aru ma ei saa, miks ma ei tohi Eestis rääkida vene keeles? Ma ei tea sellist seadust, mis keelaks ära võõrkeeles rääkimise. Keelake siis inglise ja saksa keel ka ära. Mina räägin venelastega alati vene keeles ka ülikoolis, ka valju häälega, kui on vaja. Ma ei pea oma emakeelt häbenema. Kui suhtlen eestlastega või kui seltskonnas on peale venelaste ka eestlased, siis räägime eesti keeles. Pole probleemi.
See, et sa kuuled ülikoolis vene keelt, on arusaadav. Venelased üldjuhul ongi aktiivsemad ja lärmakamad (“vene temperament”). Miks see sind üldse häirib? Nad ei räägi ju sinuga, vaid omavahel. See, mis keeles keegi omavahel räägib, on nende enda asi. See, et teile ei meeldi vene keel, kui selline, on juba teie probleem. Miks teid ei häiri, kui keegi omavahel inglise keeles räägib? Või soome?
PS: Valitsejat saab valida? Kui palju NL-s neid valitsejaid valitud on? Mitte ühtegi.
allpool kirjutatu ei ole mitte mingil juhul minu poolt halvasti mõeldud ….. ma lihtsalt olen kogenud ainult 2 venelast kes ütlevad et tunnevad ennast eestlasena (klassiõde ja naise klassiõde)…. teised kogemused (palju kordi rohkem kui 2:)) on olnud negatiivsed … näiteks nagu põhikoolis koolist koju tulek kui mustamäel majade vahel ähvardati mind 3 venelase poolt noaga (neile valmistas see üüratut nalja kui ma nutma hakkasin <-- kui kellegile see nalja valmistab siis mida peaks tegema mingi 12 astane poiss 3 nahas täiskasvanud venelase vastu kellel veel nuga ka käes ... )..... kristiines (tondi kasarmute, audentese kandis) küsiti kella ja mina näitasin .... selle peale aeti kohe näpud taha ... pääsesin tänu kiiretele jalgadele .... kui vaadata politsei saateid siis võiks küll statistikat teha kuid valdav enamusi kuulsusi seal on vene nimedega .... harva kui on eesti nimed ..... igasugu ustimenkod ja enamus muid mafiosnikud on ka idamaiste nimedega ..... loe kasvõi delfi politsei uudiseid ..... mõrvades süüdistatud on enamuses vene nimedega ... vanemate korteriühistus oli nii et esimesel korrusel elanud venelased ei maksnud katuse remondi eest kuigi kõik teised maksid .... ühistu koosolekul kus ma olen juhatuses on nii et eestlased räägivad rahulikult ja nendega saab asju arutada ... venelased hakkavad eranditult alalti karjuma ... ja lõpuks meenutab üritus mingit laata või pidu kos kõik on joobes ja ajavad oma iba ilma ei kuulaksid teist ... kui kogu see info kokku panna ja sellest midagi järeldada siis ole nii optimistlik kui tahad kuid paratamatult tekivad negatiivsed emotsioonid ...
aga mix siis ei ole valitud … see ei ole nüüd küll mitte kellegi teise süü kui ainult nliitlaste …. ise on selline süsteem paika pandud … sellepärast ei ole vaja teisele kalale minna et endal kodus asjad korrast ära …..
vanurid …. üle 70 muidugi on raske midagi õppida kui aga oled nüüdseks 16 aastat elanud eestis (vabas) siis see kes praegu on 70 oli siis 54 ja ära tule mulle ütlema et 54 aastane inimene ei õpi keelt ära … tallinnas avati 1998 aastal saksa osakond endises 54 kk praegune tsg…. õpetajad tulid saksamaalt ja saksa osakonna direktor oli üle 50 ….. eesti keel oli tal suhtlustasandil suus poole aastaga …. pooleteise aastaga rääkis ta juba täitsa soravalt kuid väikese aksendiga ….. teised õpetajad olid nooremad kuid nad kõik õppisid eesti keele vähemalt suhtlustasandile ära ….. seega see on loll jutt et inimene ei õpi eesti keelt ära … asi on tahtmises, jonnis ja põhimõttes nende puhul …..
vene koolis ei õpi eesti keelt ära sest õpetajad on valdavalt venelased ja ise sellise suhtumisega et mix seda õppida … parim näide oleks “ei kommentaari” keskerakondlane lasnamäe koolis …..
selles see asi ongi et rääkige omavahel mix vaja kõvahäälselt üle koridori rääkida ….. teisi ei huvita millest te räägite mix te surute seda teistele peale … peale selle viisakas on mitte teisest üle rääkida … lihtsalt jääb mulje nagu et teaks teatavad inimesed elementaarsest viisakusest midagi …. peale selle teatavasti leidub ülikoolis inimesi kes üritavad enne loengut midagi lugeda, arvutada kirjutada ja tõeliselt segav on kuulata kõvahäälset juttu üle koridori … tean et teine venelane tunneb uhkust et näe võõral maal kõlab minu emakeel üle teiste kuid njahh ….
et toonitan veelkord … ära võta seda isiklikult … sa oled ju “normaalne” venelane …. oskad eesti keelt ja austad neid kellega koos elad räägid eestlastega eesti keeles jne …. kuid sa oled üks vähestest….. enamus on ikkagi paadunud venelased keda ei huvita eesti ja sellega seonduv … nende arvates ei lagunenud nl ja kõik on nagu 30 aastat tagasi …. nagu et enamus noori eestis kogevad ja näevad halba venelastega seotult ….. seega on väga raske oodata head suhtumist kõigisse venelastesse … siiamaani iga kord kui ma näen nahas kõvahäälseid venelasi (kõige hullem kui joobes) lähen ma neid kaarega mööda ja väldin silmkontakti … usun et ma pole ainuke ….
veebruar 23, 2007 at 11:19 e.l. #107456matti
MemberSee on esialgu küll veel oletus, mitte kindel fakt.Vaadake talle näkku,mis oletus?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 23, 2007 at 11:24 e.l. #107458greenu
MemberKui nemad noorelt siia tulid, siis mingit põhjust õppida ei olnudki. Põhjus tekkis alles hiljuti. Ja selleks ajaks nad enam õppimisvõimelised ei olnud.Seda, et ma ei õigusta neid, kes ei oska eesti keelt, ma juba ütlesin.
Sind võib-olla ei häiri vene keelt kõnelevad inimesed (kes muuhulgas ka eesti keelt oskavad), aga paljusid häirib. greenut näiteks.
mina ütlesin et mind häirib see kui üle koridori räägitakse … rääkigu omavahel see on nende jutt ja polegi vaja et teised seda kuulavad … pole mõtet minu sõnu väänama hakata …. mix eestlased suudavad rääkida nii et nad teisi ei sega ? …..
veebruar 23, 2007 at 11:24 e.l. #107459hehee
MemberVaadake talle näkku,mis oletus?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oletus on see, et palusalu poseeris. Kunstnik võib endale ka silme ette näo manada. No ja kui ongi Palusalu, siis viime kõik koos rõõmsalt lilli ja tõstame pitsi vabastajate terviseks?
veebruar 23, 2007 at 11:26 e.l. #107461greenu
Memberaaaa leidus veel 1 tore venelane … töökaaslane kuid kuna ma pole teda kuulnud venekeelt rääkimas siis ei tulnud meeldegi …. kõndis praegu mööda siis meenus et aa vanemad venelased … kuid ise räägib ideaalselt eesti keelt … ja peab ennast eestlaseks …
veebruar 23, 2007 at 1:30 p.l. #107482moniic
MemberPronkskuju puhul on asi läinud liiga pöhimötteliseks: Kuidas saab Vene riik dikteerida vabale Eesti riigile, mida nad tohivad teha ja mida mitte
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ainus moodus Venemaale töestada, et eestlane toimib omal maal peremehena, on see kuju sealt minema transportida!veebruar 23, 2007 at 1:34 p.l. #107483matti
MemberPronkskuju puhul on asi läinud liiga pöhimötteliseks: Kuidas saab Vene riik dikteerida vabale Eesti riigile, mida nad tohivad teha ja mida mitte
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ainus moodus Venemaale töestada, et eestlane toimib omal maal peremehena, on see kuju sealt minema transportida!Viime ta Spordimuusuemisse,kui üks kuju meie maadlejast Palusalust ja riputame talle medalid kaela
veebruar 23, 2007 at 1:45 p.l. #107487LeBon
MemberVaadake talle näkku,mis oletus?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See ei ole isegi mitte oletus vaid linnalegend. Äsja Palusalust raamatu kirjutanud Paavo Kivine avaldas mõne aja eest Eesti Päevalehes artikli kus väitis, et ülisuure tõenöosusega see pole Palusalu järgi tehtud .Legend on tekkinud ilmselt sellest, et näojooned on tõesti suht sarnased. Aga jah, ega see kokkuvõttes midagi ei muudaks.
Mis veel pronkssõdurisse puutub, siis täna tulid sealt eriti toredad uudised. Et siis Eesti politsei vaatab pealt kuidas tiblad eestlastele kallale läksid… nujah
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 23, 2007 at 1:47 p.l. #107489matti
MemberSee ei ole isegi mitte oletus vaid linnalegend. Äsja Palusalust raamatu kirjutanud Paavo Kivine avaldas mõne aja eest Eesti Päevalehes artikli kus väitis, et ülisuure tõenöosusega see pole Palusalu järgi tehtud .Legend on tekkinud ilmselt sellest, et näojooned on tõesti suht sarnased. Aga jah, ega see kokkuvõttes midagi ei muudaks.Mis veel pronkssõdurisse puutub, siis täna tulid sealt eriti toredad uudised. Et siis Eesti politsei vaatab pealt kuidas tiblad eestlastele kallale läksid… nujah
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Suht kapp on ka see pronkssõdur .
veebruar 23, 2007 at 8:26 p.l. #107514veebruar 23, 2007 at 8:47 p.l. #107516matti
MemberNo nii ei lähe kohe teps mitte
veebruar 23, 2007 at 9:11 p.l. #107520Xero
MemberEga jah, viha tekitab selline asi. Meile tullakse kallale ja siis veel mingid teovõimetud politseid. Tõesti, sellist politseid pole Eestile vaja.
veebruar 23, 2007 at 9:15 p.l. #107521matti
MemberEga jah, viha tekitab selline asi. Meile tullakse kallale ja siis veel mingid teovõimetud politseid. Tõesti, sellist politseid pole Eestile vaja.Saate aru,meie politsei prioriteedid on autoriõiguse kaitse ja vales kohas tee ületamised ,mitte narkoäri ega kallatungid ja mõrvad.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 23, 2007 at 9:42 p.l. #107522Archangel1
MemberAga kas sa seda tead?14. juunil 2006 täitus 65 aastat esimesest genotsiidikuriteost Eestimaal. Selle käigus deporteeriti Siberisse 10 157 eestimaalast, nende seas umbes 3000 meest. Küüditamisplaani koostas NSVLi julgeoleku rahvakomissari asetäitja, kurjategija Ivan Serov 11. oktoobril 1939 käskkirja “nõukogudevastase elemendi väljaviimiseks Balti riikidest” alusel kui Eesti Vabariik eksisteeris veel iseseisva riigina kuid Kremlil bandiitidel olid Balti riikide annekteerimise ja rahva hävitamise plaanid juba olemas.
Küüditamise läbiviimiseks Eestis moodustati kõrgema organina kolmik, kuhu kuulusid kurjategijad Boris Kumm ja A. Murro ning EKP peasekretär Karl Säre. Inimeste arreteerimisi ja äravedu juhtisid kompartei ja julgeoleku juhtivtöötajaist moodustatud komisjonid. Arreteeritute äraveoks telliti 490 loomavagunit. 14. juunil arreteeritute ja deporteeritute saatus kujunes traagiliseks Siberis. Sunnitöölaagritesse saadetud meestest hukkus ebainimlikes elu- ja töötingimustes üle 90%, sovhoosidesse tööle rakendatud perekondadest suri nälja ja kurnatuse tagajärjel ligikaudu 3000 naist-last.
Sõja puhkedes toimunud mobilisatsiooniga viidi Eestist N-Liitu 33 000 kutsealust, kes paigutati seal julgeoleku töölaagritesse. Neist hukkus ligikaudu 13 000 noort meest. Aastail 1944-1946 arreteeriti Eestis 34 300 inimest, kellest kas tapeti kohapeal või hukkus Siberis umbes 13 000 meest-naist. Lisaks neile inimkaotustele järgnes 1949. aasta suurküüditamine. Ligi 50 aastat kestnud N-Liidu okupatsioon ja sellega kaasnenud genotsiid nõudis Eesti rahvalt 274 260 ohvrit, mis moodustab 23% endise Eesti Vabariigi elanikkonnast
oldman kus sa varem olid? mix vene ajal nii julgeld ei r22gind? kartsid oma ###### eest?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.