profikulturism kas sport?
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » profikulturism kas sport?
- This topic has 109 replies, 42 voices, and was last updated 16 years, 5 months tagasi by
Brüno.
-
AutorPostitused
-
september 6, 2009 at 3:50 p.l. #217788
jrx
MemberMinu meelest samuti mitte eriti sport, kuigi need on isegi olümpiaalad. Vähemalt võistlemine nendel aladel nõuab suuri oskusi. Kui näiteks iluuisutamises käpuli käid siis häid punkte ei saa. Kulturismis analoogset “käpuli käimise” ohtu ei paista olevat.Morozovi dieet? (no offence – asjaosaline ise on küll asja üle nalja heitnud
september 6, 2009 at 4:36 p.l. #217798tonn999
MemberSport on mänguline kehaline või vaimne võistluslik tegevus ja meelelahutus.
september 6, 2009 at 6:13 p.l. #217821Ott Kiivikas
MemberKuulates siin eri arvamusi, siis mul on küll tunne, et paljud seltsimehed ei tea laiemalt spordist küll mitte midagi!!!!
Spordis ei ole ainus hindamiskriteerium punktid, sentimeetrid või sekundid. Selline hindamissüsteem loob ainult tingimused tulemuse täpsemaks mõõtmiseks.
Samas on palju alasid, kus puudub samuti võimalus tulemust konkreetselt mõõta ja tulemuse panevad kokku kohtunikud selle põhjal mida nad nägid.
Kulturism – on füüsiliselt palju raskem kui enamus spordialasid, seda just ettevalmistuse osas, lisaks peab sportlane samal ajal omama väga tugevat iseloomu, et taluda pikaajalist kalorite defitsiiti – seda suurenenud füüsilise koormuse aeg.
Miks siin paljud arvajad ei pea kulturismi spordiks – sellel on ainult üks põhjus, profikulturismis ja ka paljus osas amatöörkulturismis varjutavad seda ala dopingutarvitamine. See aga ei muuda veel seda ala mitte spordiks! Väljendage ennast selle koha pealt õigesti.
september 6, 2009 at 6:27 p.l. #217823matroxx
MemberEksid Ott.dopigu tarvitamine ei ole kindasti ainus põhjus miks inimesed kulturismi spordiks ei pea.
samuti ei ole siin mingisugust ÕIGET väljendamist,vähemalt mitte ainuõiget nii nagu sina seda näha tahaksid.
erinevatel inimestel on erinev arusaam sellest mis üldse sport on.
ala raskuse üle vaidleks vastu.tänapäeval on paljud treeninvahendid olemas ning koondatud saalidesse,ruumidesse.
erinevevalt näiteks kergejõustikust kus treening tingimused,harjutused on väga vahelduvad.vaimselt kordades raskem…
pakun,et see on teema kus erinevad eelistused ja tõekspidamised on kõigil nii sügavad,et edasine arutelu läheb üle mõttetuks vaidluseks.
minupoolt kõik selles teemas.
september 6, 2009 at 6:27 p.l. #217824Capricorn
MemberMinu jaoks üsna 50-50. Ma ütleksin nii, et see osa mis võistlustele eelneb (tugevad trennid jõusaalis), sisaldab sporti, aga see mida võistluste ajal lava näeme- eriti mitte. Seega kulturismiga tegelemiseks on vaja sporti teha, aga kui ma lähen võistlust vaatama, siis ei tahaks eriti öelda, et lähen spordivõistlust vaatama.
september 6, 2009 at 6:34 p.l. #217825Ott Kiivikas
MemberEksid Ott.dopigu tarvitamine ei ole kindasti ainus põhjus miks inimesed kulturismi spordiks ei pea.samuti ei ole siin mingisugust ÕIGET väljendamist,vähemalt mitte ainuõiget nii nagu sina seda näha tahaksid.
erinevatel inimestel on erinev arusaam sellest mis üldse sport on.
ala raskuse üle vaidleks vastu.tänapäeval on paljud treeninvahendid olemas ning koondatud saalidesse,ruumidesse.
erinevevalt näiteks kergejõustikust kus treening tingimused,harjutused on väga vahelduvad.vaimselt kordades raskem…
pakun,et see on teema kus erinevad eelistused ja tõekspidamised on kõigil nii sügavad,et edasine arutelu läheb üle mõttetuks vaidluseks.
minupoolt kõik selles teemas.
september 6, 2009 at 6:37 p.l. #217829matti
MemberEksid Ott.dopigu tarvitamine ei ole kindasti ainus põhjus miks inimesed kulturismi spordiks ei pea.erinevatel inimestel on erinev arusaam sellest mis üldse sport on.
Pean sinuga nõustuma, dopingu ulatuslik tarvitamine ei ole kindlasti ainus põhjus,miks nii mõnedki kulturismi spordiks ei pea. On avalik saladus,et doping on kasutusel praktiliselt kõikkidel spordialadel.
september 6, 2009 at 6:56 p.l. #21783847
MemberSüllogismid, sõbrad, on need, mida te siin kasutate. Süllogismid. Näide:
“Missivõistlustel hinnatakse kandidaate kohtunike poolt subjektiivselt välimuse alusel”
“Kulturismis hinnatakse võistlejaid kohtunike poolt subjektiivselt välimuse alusel”
Järeldus – Kulturism ja missivõistlus on samad asjad.
“Kulturismis pannakse võistlejad paremusritta kohtunike punktisummade alusel”
“Iluuisutamises, mis on olümpiaala, pannakse võistlejad paremusritta kohtunike punktisummade alusel”
Järeldus – Kuna mõlema puhul on olemas lavaline sooritus, mida hinnatakse punktide alusel, peaks ka kulturism olema olümpiaala.
Nagu näete, siis süllogismidega kaugele ei jõua. Minu meelest on kulturism sport ja kulturismivõistlus spordivõistlus. Miks? Suurt vaimset pühendumist ja füüsilist treenimist nõudev ala, mida tehakse konkreetse eesmärgi (võistlued) nimel. Võistlused on, nagu igal spordivõistlusel, tehtud eeltöö (vaimse ja füüsilise) realiseerimise ja konkurentidega samadel alustel mõõduvõtmise võimaluseks.
See definitsioon pole kaugeltki täiuslik, kuid nii ma seda enda jaoks lahti mõtestan.
september 6, 2009 at 7:01 p.l. #217840Ott Kiivikas
MemberHea kui tuleb eri arvamusi – viimane näide oli minuaravates päris hea, mitte sellepärast, et postitaja kulturismi spordiks pidas, vaid aitas ehk mõnel teisel leida teed mismoodi kulturismi suhtuda. Mul oli just plaanis küsida, et kui kulturism ei ole sport, siis mille alla ta liigitate?
september 6, 2009 at 7:04 p.l. #217841Samakamees
MemberNagu üks vanadaam pahurdas minu pihta , kui ma Salmes innukalt kaasa elasin : “Mine lärma kuskil mujal , see siin on kultuurisündmus” (vms. see oli. Sõna-sõnalt ei mäleta
september 6, 2009 at 7:08 p.l. #217845kunnar
MemberLiigitan kulturismi rohkem show alla. Kindlasti peab kulturismis tulemuse nimel palju vaeva nägema, aga see ei muuda kohe kulturismi spordiks.
september 6, 2009 at 7:18 p.l. #217848vormel
MemberKas sport tähendab alati võistlemist ja võistlemine alati sporti? Ma arvan, et selle üle võib lõputult vaidlema jääda. Tervisesport ei ole ju võistlemine, aga ta on siiski sport. Profisport on võistlemine ja sport. Lõppude lõpuks võib igat füüsilist pingutust spordiks nimetada, iseasi, kas tervise- või profispordiks. Ma arvan, et ei ole küsimustki, kas profikulturism on sport või mitte, loomulikult on. Samas jälle, kui hakata mõtlema, mis on spordi eesmärk, siis tekib tuhat uut küsimust, probleemi ja vastust. Kokkuvõttes jääb asi ikka nii nagu on.
september 6, 2009 at 7:24 p.l. #217850matti
MemberHea kui tuleb eri arvamusi – viimane näide oli minuaravates päris hea, mitte sellepärast, et postitaja kulturismi spordiks pidas, vaid aitas ehk mõnel teisel leida teed mismoodi kulturismi suhtuda. Mul oli just plaanis küsida, et kui kulturism ei ole sport, siis mille alla ta liigitate?Kulturism on eluviis
september 6, 2009 at 7:25 p.l. #217851asdfghjkl
MemberSüllogismid, sõbrad, on need, mida te siin kasutate. Süllogismid.…
Nagu näete, siis süllogismidega kaugele ei jõua.
Tõesti huvitavad asjad need süllogismid!
Ma arvan, et mõisted “sport” ja mõiste “kulturism” omavad erinevat sünnipäeva, ehk seetõttu tundub võõras kulturismi spordiks pidada?
september 6, 2009 at 7:28 p.l. #217853Brüno
MemberMille alla siis missivõistlus lahterdatakse? Umbes sinna kanti võiks ka kulturismivõistlus kuuluda. Missid peavad ka sporti tegema et head välja näha, samuti toitumist jälgima.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.