profikulturism kas sport?
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » profikulturism kas sport?
- This topic has 109 replies, 42 voices, and was last updated 16 years, 5 months tagasi by
Brüno.
-
AutorPostitused
-
september 6, 2009 at 7:59 e.l. #18345
kimmel
Memberolen lugenud siin artikleid ja kirjutab,kui on võimalik ja tahad oma elu sellega rikkuda siis lase käia.kas asi ongi siis nii hull??
september 6, 2009 at 8:09 e.l. #217671Bonsuna
MemberKirjutad, et oled lugenud artikleid SIIN, oletan, et siis siin lehel. Kui nii siis midagi muud sellelt lehelt pro kulturismi kohta leida oleks natu naiivne. Siin aetakse “rida” TERVES KEHAS TERVE VAIM! Vähemalt mingis osas on see näiline vaid. Amatöörkulturism ja eelpool öeldud loosung aga kaks täiesti erinevat maailma. Amatööride tipud ja pro kulturism, vahe on ainult mingil määral keelatud ainete kogustes mida kasutatakse ja ka niipalju, et mingi osa amatööre üritab suurvõistlusteks ained kehast välja saada olles siis mõnda aega leebemate-kiirelt välja minevate ainete peal ja lõpus ka päris ilma. Selline on reaalne elu, sellel alal vähemalt. On muidugi mõni erand aga päris tippu need mehed amatööride kulturismis ei küündi. Klassikud, tuleb tõdeda, et seal on veel võimalik ilma keelatud aineteta hea õnne korral midagi korda saata. Aga no, klassikaline kulturism pole ka päris kulturism. Kui muidugi keegi aru saab mida ma sellega mõtlen.
september 6, 2009 at 8:10 e.l. #217672Sõlm
MemberSport nagu iga teine. Nõuab aega, järjekindlust ja pühendumist.
september 6, 2009 at 8:54 e.l. #217681jrx
Memberorignaalne tsitaat on, et
“…tuleb palvetada, et terves kehas (oleks ka) terve vaim”
Tippspordi puhul pole tihti tegemist ei terve keha ega terve vaimuga:)
Aga minu meelest kulturismi spordiks/mittespordiks klassifitseerimisel ei ole see oletatav dopingainete (kui selle all mõtled “tervise rikkumist”) küsimus sugugi mitte kõige olulisem küsimus.
Ja mis puudutab “aega, järjekindlust, pühendumist” definitsiooni, siis vabandust, aga kas lilleseade on sport?
september 6, 2009 at 9:05 e.l. #217683kimmel
Memberorignaalne tsitaat on, et“…tuleb palvetada, et terves kehas (oleks ka) terve vaim”
Tippspordi puhul pole tihti tegemist ei terve keha ega terve vaimuga:)
Aga minu meelest kulturismi spordiks/mittespordiks klassifitseerimisel ei ole see oletatav dopingainete (kui selle all mõtled “tervise rikkumist”) küsimus sugugi mitte kõige olulisem küsimus.
Ja mis puudutab “aega, järjekindlust, pühendumist” definitsiooni, siis vabandust, aga kas lilleseade on sport?
jah tegelt oleks pidanud olema küsimuses kas tervise sport
september 6, 2009 at 9:07 e.l. #217685matroxx
MemberSport keskendub väliselt mõõdetavale ja võrreldavale saavutusele…njah nii ütleb Wikipedia kuid mina ei nõustu täelikult sellega.
kuna kuturismis mängib tähtsat osa ka oskuslik poseerimine ning toimub hindamine KOHTUNIKE poolt siis kõige otsemas mõttes tänapäeval ehk ei ole see päris sport.
selline on minu arvamus.
arvan ka,et mõiste sport on pidevas muutumises ja arenemises.
september 6, 2009 at 9:12 e.l. #217686emmimees
MemberPoksis ju annavad ka kohtunikud punkte..
september 6, 2009 at 9:55 e.l. #217696Xero
Member“Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!” [E.Hemingway]
september 6, 2009 at 12:45 p.l. #217730Brüno
MemberKulturism ei ole mingi sport.
september 6, 2009 at 12:52 p.l. #217735ROtter
MemberKulturism ei ole mingi sport.Jah, sest kulturism on elustiil.
september 6, 2009 at 1:03 p.l. #217742matti
MemberVõite mind tükkideks tõmmata või üles puua,aga mina isiklikult kulturismi spordiks ei pea
september 6, 2009 at 2:18 p.l. #217758kunnar
MemberArvan samuti, et kulturism pole sport. Põhjus selles, et võitja määramine pole objektiivne. Spordis on tulemus täpselt mõõdetav. Näiteks võitja on see, kes jookseb kiiremini või kes tõstab suurema raskuse pea kohale. Mitte nagu kulturismis kus tulemuse otsustab kohtunike subjektiivne arvamus. Isegi male on rohkem sport, paned vastasele mati ja kellelgi pole midagi kobiseda.
september 6, 2009 at 2:27 p.l. #217762ROtter
MemberArvan samuti, et kulturism pole sport. Põhjus selles, et võitja määramine pole objektiivne. Spordis on tulemus täpselt mõõdetav. Näiteks võitja on see, kes jookseb kiiremini või kes tõstab suurema raskuse pea kohale. Mitte nagu kulturismis kus tulemuse otsustab kohtunike subjektiivne arvamus. Isegi male on rohkem sport, paned vastasele mati ja kellelgi pole midagi kobiseda.Aga iluvõimlemine, iluuisutamine, vettehüpped?
september 6, 2009 at 3:30 p.l. #217786kunnar
MemberAga iluvõimlemine, iluuisutamine, vettehüpped?Minu meelest samuti mitte eriti sport, kuigi need on isegi olümpiaalad. Vähemalt võistlemine nendel aladel nõuab suuri oskusi. Kui näiteks iluuisutamises käpuli käid siis häid punkte ei saa. Kulturismis analoogset “käpuli käimise” ohtu ei paista olevat.
september 6, 2009 at 3:50 p.l. #217787hehee
MemberMinu meelest samuti mitte eriti sport, kuigi need on isegi olümpiaalad. Vähemalt võistlemine nendel aladel nõuab suuri oskusi. Kui näiteks iluuisutamises käpuli käid siis häid punkte ei saa. Kulturismis analoogset “käpuli käimise” ohtu ei paista olevat.Sellisel juhul oleks kulturiste palju rohkem.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.