Skip to main content

probleem suurtes kogustes söömisega

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » probleem suurtes kogustes söömisega

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Autor
    Postitused
    ants16
    Member

Ei osanud mujale seda teemat paigutada.

Nimelt kui söön korralikult (mass eesmärgiks) 5x päevas ja ma tõesti tunnen et toitun õigesti, mida on näha ka treeningutes kus jõudu juurde tuleb jne, siis tekivad nii vänged kõhugaasid et vahest on siuke tunne et tõmbaks endale gaasimaski pähe, et mitte lämbuda. Samuti ajab vetsu umbes 3x päevas. Kas see on normaalne või ma pingutan liiga üle

Jackie
    Member

Võiksid siia kirjutada ka toiduained, mida ja mis kogustes sööd. Siis vast kergem kommenteerida.

Jarmo Oberst
    Member

Nimelt kui söön korralikult (mass eesmärgiks) 5x päevas ja ma tõesti tunnen et toitun õigesti, mida on näha ka treeningutes kus jõudu juurde tuleb jne, siis tekivad nii vänged kõhugaasid et vahest on siuke tunne et tõmbaks endale gaasimaski pähe, et mitte lämbuda. Samuti ajab vetsu umbes 3x päevas. Kas see on normaalne või ma pingutan liiga üle

Paul.K.
    Member

navigaator
    Member

See täiesti normaalne. Lase samas vaimus edasi.

rinaldo
    Member

Võib-olla on probleemiks erinevate valguallikate segamine. Mulle ei sobi näiteks piima ja lihavalgud korraga.

Lightheaded
    Member

Mulle ei sobi ka erinevate valkude segamine, kuid ka toidu kõrvale joomine. Ise ei pööranud sellele hiljutiseni tähelepanu, kuid nüüd kui ei joo toidu kõrvale töötab gaasigeneraator palju leebemalt.

airmax27
    Member

Kui palju valgurikkaid toiduaineid süüa siis on gaasid täitsa tavaline nähtus

Anonüümne
    Guest

Maol lihtsalt raske seedida suurt kogust valku.

Pole kül tähtis asi, aga pidasin vajalikuks mainida, et magu ei seedi midagi…soolikates seedib toit. Magu lihtsalt on nagu bensupaak, millest vaikselt ja ühtlaselt niriseb bensiin mootorisse, ehk siis nö. hoidla. Millegipärast riivab see väide, et ”maol on raske seedida” mu mõtteid.

jrx
    Member

Siiski, maos toimub ju toidu täiendav lagundamine.

Igatahes – kui asi on põhjustatud suurest valgukogusest, siis tasuks seda kogust vähendada. Gaaside teke annab märku sellest, et see valk mitte ei lagune ja imendu sul normaalselt vaid läheb mõnusalt mädanema. Raiskamine ju.

rinaldo
    Member

Pole kül tähtis asi, aga pidasin vajalikuks mainida, et magu ei seedi midagi…soolikates seedib toit. Magu lihtsalt on nagu bensupaak, millest vaikselt ja ühtlaselt niriseb bensiin mootorisse, ehk siis nö. hoidla. Millegipärast riivab see väide, et ”maol on raske seedida” mu mõtteid.

Päris niisama hoidla see magu ka pole. Maos on hape, millega lagundatakse toit väiksemaks. Peensooles imendub enamus toitaineid ja veidi ka jämesooles (seal vist küll ainult vedelikud). Tegelikult on öeldud, et seedimine algab juba suus.

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=2028

ants16
    Member

Tänud teile, sain targemaks.

Otsides sain ka seda teada, et viga võib olla selles, et ma ei näri piisavalt toitu läbi. Mul on jah selline loll komme ahmida endale kõik sisse ja kohe alla neelata :/

E: peamiselt söön hommiku muna/omletti vahel ka putru ja kohupiima, päeval tavaliselt guljass/kanaliha/kotletid kartuli või riisiga, kõrvale joon 2 klaasi piima vahel ka vett, enne trenni pmst sama toit kuid väiksemas koguses. Peale trenni valgukoks, õhtul samuti mõni praad ningi enne magamaminekut kohupiim/õun või siis vahel harva ka pelmeenid. Koguseid ei oska öelda, söön niipalju et kõht täis saaks ja natuke peale ka, kuna kaal on 71kg ja pikkust 179.

Archangel
    Member

Tänud teile, sain targemaks.

Otsides sain ka seda teada, et viga võib olla selles, et ma ei näri piisavalt toitu läbi. Mul on jah selline loll komme ahmida endale kõik sisse ja kohe alla neelata :/

E: peamiselt söön hommiku muna/omletti vahel ka putru ja kohupiima, päeval tavaliselt guljass/kanaliha/kotletid kartuli või riisiga, kõrvale joon 2 klaasi piima vahel ka vett, enne trenni pmst sama toit kuid väiksemas koguses. Peale trenni valgukoks, õhtul samuti mõni praad ningi enne magamaminekut kohupiim/õun või siis vahel harva ka pelmeenid. Koguseid ei oska öelda, söön niipalju et kõht täis saaks ja natuke peale ka, kuna kaal on 71kg ja pikkust 179.

Loe oma valgud üle. Üle 2g kehakaalu kohta pole väga mõtet sisse ajada, kui just jube jõhkralt trennis ei raiu regulaarselt. 2,5g võid veel mugida sel juhul.

Ise olen täheldanud, et kui ikka liiga palju saab valku söödud siis lööb põhja lõpuks alt ära. Kuskilt jookseb piir palju valku imendub sinu kehas ja ülejäänud lendab tagaukse kaudu välja. Arvan, et pole siin ka suurt imestada, et eelmäng on kerge gaasiralli.

Samas on toitaineid, mis gaase tekitavad samuti küllaga ning kui sa ikka massiperioodil metsikult sööd siis pole ka imestada selliste kõrvalnähtude üle.

Lase julgelt edasi

Autor
    Postitused
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.