Skip to main content

Probleem kavaga.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Postitused
    4Qlimax
    Member

Treenin ülakeha ja alakeha iga päev, alakeha vähem – tahaks asja võrdsustada, aga kas areng oleks suurem kui laseks lihastel rohkem taastuda ja jaotaks kava kaheks. Üks päev ülakeha ja teine päev alakeha.

Esmaspäev – ülakeha .

Teisipäev – alakeha .

Kolmapäev – jõusaali ei lähe, teen aeroobset .

Neljapäev – ülakeha .

Reede – alakeha.

Laupäev – aeroobne .

Pühapäev – puhkus .

Jõusaalis olen käinud aktiivselt umbes 6 kuud. Nii et täielik võhik ma pole.

Ott tahaks just Sinu arvamust ka näha siin. <_<“>

inside14
    Member

Aga kas sa ise tunned, et taastud ära järgmiseks trenniks? Ma teen kõiki lihaseid korra nädalas ja kakskorda ma ei suudakski vist teha, sest siis ma lihtsalt ei taastu ära! Palju sa aeroobset teed nende kahe trenni peale, vbl peaksid ka seda rohkem tegema?

jaykobe
    Member

Treenin ülakeha ja alakeha iga päev, alakeha vähem – tahaks asja võrdsustada, aga kas areng oleks suurem kui laseks lihastel rohkem taastuda ja jaotaks kava kaheks. Üks päev ülakeha ja teine päev alakeha.

Esmaspäev – ülakeha .

Teisipäev – alakeha .

Kolmapäev – jõusaali ei lähe, teen aeroobset .

Neljapäev – ülakeha .

Reede – alakeha.

Laupäev – aeroobne .

Pühapäev – puhkus .

Jõusaalis olen käinud aktiivselt umbes 6 kuud. Nii et täielik võhik ma pole.

Ott tahaks just Sinu arvamust ka näha siin. <_<“>

Kavast on nagu näha, et alakeha sama palju saab trenni kui ülakeha. Aga kui 6 kuud oled treeninud, siis võibolla

proovid päris splititud kava järgi. Taastumise mõttes nii kindlasti parem.

4Qlimax
    Member

Kavast on nagu näha, et alakeha sama palju saab trenni kui ülakeha. Aga kui 6 kuud oled treeninud, siis võibolla

proovid päris splititud kava järgi. Taastumise mõttes nii kindlasti parem.

Selle kava järgi ma hetkel ei tee, vaid alustaksin siis kui saaksin siit kinnitust, et see õige valik massi kogumiseks.

4Qlimax
    Member

Aga kas sa ise tunned, et taastud ära järgmiseks trenniks? Ma teen kõiki lihaseid korra nädalas ja kakskorda ma ei suudakski vist teha, sest siis ma lihtsalt ei taastu ära! Palju sa aeroobset teed nende kahe trenni peale, vbl peaksid ka seda rohkem tegema?

Täiesti ära ma kindlasti ei taastu, sest näiteks rinnalt surumises on juba 5kg vahe sees, kui esmaspäev jõuan 55kga teha 4x 8-10 siis teisipäeval ainult 50kg.

4Qlimax
    Member

Tegelikult ma jõuan küll iga päev teha sama kava samade raskustega, aga iga kolme nädala tagant tekib umbes probleeme taastumisega. Mul hetkel 10 harjutust kavas, jalga vähem kui ülakeha – kui tahan asja võrdsustada, siis tuleb sinna neid 15 kindlasti ja seda on liiga palju. Niigi veedan trennipäevadel 2h ja 15 mini jõusaalis.

inside14
    Member

No kui sa juba ise ütled, et kindlasti ei taastu ära siis ei ole kõige parem kava ju, eriti veel siis kui massi tahad! Kas tööriistade alt ei sobi ükski kava?

4Qlimax
    Member

No kui sa juba ise ütled, et kindlasti ei taastu ära siis ei ole kõige parem kava ju, eriti veel siis kui massi tahad! Kas tööriistade alt ei sobi ükski kava?

Sobiks see:http://www.fitness.ee/main.php?main=tooriistad/treeningkavad/draw_exercise&nr=13#

Aga aitad mind veel inside ?

4Qlimax
    Member

Insidele.

Kohalikus jõusaalis masinaid pole, kaks tükki ainult on.

Rohkem nagu tõstesaal.

Millega saaksin asendada neid harjutusi?

» Ploki tõmbed vastu kõhtu istudes

» Istudes trenazööril kerepöörded

» Hack- Kükk trenazööril

» Jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril

» Säärtele seistes pöialetõus hack-masinal

» Säärtele istudes trenazööril pöialetõus

inside14
    Member

Insidele.

Kohalikus jõusaalis masinaid pole, kaks tükki ainult on.

Rohkem nagu tõstesaal.

Millega saaksin asendada neid harjutusi?

» Ploki tõmbed vastu kõhtu istudes

» Istudes trenazööril kerepöörded

» Hack- Kükk trenazööril

» Jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril

» Säärtele seistes pöialetõus hack-masinal

» Säärtele istudes trenazööril pöialetõus

Ploki tõmbed vastu kõhtu istudes – Kangi otsaga tõmbed vastu kõhtu/Tõmbed hantliga.

Istudes trenazööril kerepöörded – Asenda lihtsalt tavaliste kõhulihaste harjutustega, või siis kerepöörded püsti näiteks kang või mõni toigas turjal!

Hack- Kükk trenazööril – Selle harjutuse varjatsioon on kangiga, suht ebamugav teha aga mõjub küll. Hackenschmidti kükk. See harjutus on nime saanud kuulsa Eesti maadleja järgi. Kandade alla asetatakse kõrgem klots(5-10cm). Kükkimise ajal hoitakse raskust(kangi, hantlit, sangpommi)selja taga sirgetes kätes. Puusad hoitakse võimalikult ees, mida kaugemale ette on viidud puusad, seda raskem on kükkida. See harjutus viib osa koormusest tuharalihastele reie nelipealihastele, vähem koormust saab ka selja sirutajaliased.

Jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril – Siin saad vist lihtsalt kas pingile heita kõhuli ning hantli jalgevahele võtta, natuke ebamugav on aga peaks hakkama saama!

Säärtele seistes pöialetõus hack-masinal – Paned lihtsalt kangi õlgadele, nagu kükkigi teed aga teed pöiasirutusi!

Säärtele istudes trenazööril pöialetõus – Siin sama asi, jalgadele asetad kangi ja varvaste alla mõne paksema ketta või klotsi!

4Qlimax
    Member

Aitäh, Inside Sinust oli palju abi . <_<“>

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.