Skip to main content

Põlveprobleemid

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Põlveprobleemid

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 384 total)
  • Autor
    Postitused
    eintsius
    Member

Venitusharjutused, mis arendavad hüppeliigest liigutavate lihaste venivust ning hüppeliigese liigese enda sidemete venivust vähendavad koormusi põlveliigesele. Sellealaseid harjutusi leiad netist otsingusõnad “ankle moblity” alt.

Kõik lihased, mis töötavad sääre kõrverdamisel reie suhtes hoiavad liigest stabiilsena, kui tehakse nelipealihastega tööd. Päris hea harjutus on nende treenimiseks istudes säärte kõverdamine paeltega. Link:

Muidugi ühe harjutusega ei tasu piirduda, vaid otsi netist lisainfot selle kohta, mida täpsemalt on mõttekas teha lisaks nende lihaste tugevadamiseks (ma pole seda ise rohkem uurinud, kuna vajadus puudus).

Enda kogemusest oskan öelda, et ka puusaliigese ümber olevad lihased (lähendajad, sirglihas, tuharalihased, sh külgmine tuharalihas) võivad mõjutada põlveliigeste tööd. Puusade venitamine on seega ka kasulik. Kusjuures ei piisa ainult nn klassikaliste venituharjutustega, sest need venitavad liigest konreetsetes väga kitsastes suundades. Oluline on kogu liikumisulatuses võrdväärse mobiilsuse saavutamine. Selle jaoks on igasugused liikumisharjutused, kus tehaks ime-kujudega sirutusi, pöördeid jms.

Lisaks tasub väljaselgitada, kas nelipealihase kõik lihased on võrdselt arenenud. Mul oli endal külgmine pakslihas sisemisest pakslihasest kunagise jalgpalli huvi tõttu nõrgem ning seetõttu kiskus tugevam lihas jalga natuke viltu. Lahendasin selle ühe konkretse harjutuse abil (lateral squats inglise k.).

annyke
    Member

Terekest, selline probleem siis, et alates sellest kevadest (aprillist-maist) vaikselt ka BP-ga tõsisemalt tegelema hakatud (alguses 1x nädalas, hiljem 2x, muu trenni kõrvale, harrastan veel jooksu, ujumist, harvem jõusaali). Aga nüüd juulikuu algusest põlvevaludega kimpus. Kahtlustan, et just bodybumpist, kuna muu trenni osas pole juba aastaid midagi drastiliselt muutnud. Et siis just nendest BP kükkidest ja/või väljaastetest ehk, kas kellelgi on kogemusi? Spordiarstile praegu puhkuste aegu ka järjekorrad, niiet olen nüüd juba 2 nädalat täitsa kodune ja trennid vahele jätnud.. mida teha?? BP iseenesest väga meeldis ja tunnen juba väga puudust..

Toivo295
    Member

Soovitaks sul tarbida mõnda liigesetoitu. Ise olen kasutanud Ultrageli, ostsin apteegist ja peale vähekest aega tarbimist kadusid mul trennist tekkinud liigesevalud.

Võid ka vaadata e-poest mõnda toodet:

http://shop.fitness.ee/index.php?cPath=25&…7e69e435dfdff92

AnitroK
    Member

Mis pinnase peal jooksed? Soovitav metsaradade või muru peal. Kõva pinnas on täielik põlve tapja. BP kükkide ajal vähenda raskust kangil ning vaata tehnika üle, kas ikka kükitad ilusasti tahapoole, mitte otse alla, liigutades põlve ettepoole. Väljaastete ajal ära kasuta step-pinki vaid tee harjutusi ma peal ja vähenda liigutuse amplituuti. Sama moodi ka vaata raskused üle, mida kasutad.

Soovitan ka nagu Toivo 295 sulle, et kasutada mõnda liigesetoitu.

PT London
    Member

Terekest, selline probleem siis, et alates sellest kevadest (aprillist-maist) vaikselt ka BP-ga tõsisemalt tegelema hakatud (alguses 1x nädalas, hiljem 2x, muu trenni kõrvale, harrastan veel jooksu, ujumist, harvem jõusaali). Aga nüüd juulikuu algusest põlvevaludega kimpus. Kahtlustan, et just bodybumpist, kuna muu trenni osas pole juba aastaid midagi drastiliselt muutnud. Et siis just nendest BP kükkidest ja/või väljaastetest ehk, kas kellelgi on kogemusi? Spordiarstile praegu puhkuste aegu ka järjekorrad, niiet olen nüüd juba 2 nädalat täitsa kodune ja trennid vahele jätnud.. mida teha?? BP iseenesest väga meeldis ja tunnen juba väga puudust..

BP-s tehakse ju poolkykke ja valjaasteid ilma et p6lv yle varvaste liiguks, pole ime et hada p6lvedega!

belvedere
    Member

BP-s tehakse ju poolkykke ja valjaasteid ilma et p6lv yle varvaste liiguks, pole ime et hada p6lvedega!

Ee.. väljaastetel ei tohigi ju põlv üle varvaste liikuda?

Toivo295
    Member

Väljaastete kohta ei oska midagi öelda, kuid poolkükk on küll põlvede surm, kuna see paneb suurema koormuse põlvedele ,kui puusadele, täiskükiga on just vastupidi, suurem koormus puusadele (mida puusad väga hästi välja kannatavad) ja väiksem põlvedele.

Njah, kunagi sai ka harrastatud- sama teema. Ei ütleks et just algaja olin või tehnika viga, andsin ise samal ajal ka teistelele mõningaid aeroobikatunde ja vastav koolitus ka läbitud. Ju see intensiivsus lihtsalt ei sobinud. Praegu, tehes juba mituaastat korralikku ja kõva jõutrenni, ei ole mingeid probleeme. Raskusi kannatavad liigesed väga hästi, ka superseeriate puhul.

Kui palju sa jooksed? Võibolla hoopis sellest valud? Palju puhkust on? Jooks ja rattasõit mõjusid endalegi omal ajal, sai üle pingutatud, valel pinnasel ja palju joostud, olid põlvevalud, mis lõppesid põletikuga .

PT London
    Member

Ee.. väljaastetel ei tohigi ju põlv üle varvaste liikuda?

Tohib/peab!

belvedere
    Member

Tohib/peab!

Seleta lähemalt, miks?

Siinses harjutustepangas ja foorumipostitustes on öeldud, et jalg peab põlvest peab olema 90-kraadise nurga all, mitte rohkem. Bodybuilding.com artiklites hoiatatakse, et põlv ei tohi üle varvaste minna. Googeldamine “proper lunge technique” andis esimese 3 tulemuse seas samuti sama hoiatuse.

PT London
    Member

Seleta lähemalt, miks?

Siinses harjutustepangas ja foorumipostitustes on öeldud, et jalg peab põlvest peab olema 90-kraadise nurga all, mitte rohkem. Bodybuilding.com artiklites hoiatatakse, et põlv ei tohi üle varvaste minna. Googeldamine “proper lunge technique” andis esimese 3 tulemuse seas samuti sama hoiatuse.

Seleta mulle palun mix ta ei tohi minna yle varvaste, kui kand on kindlalt maas?!?!

Kui omas6nadega ei oska, siis copy paste palun!

asdfghjkl
    Member

Googeldamine “proper lunge technique” andis esimese 3 tulemuse seas samuti sama hoiatuse.

Googeldamine “BP” annab põhiliselt viiteid “British Petroleum”-ile. Kas te räägite sellest firmast siin hetkel või mis mõttes BP?

Mart Muru
    Member

Googeldamine “BP” annab põhiliselt viiteid “British Petroleum”-ile. Kas te räägite sellest firmast siin hetkel või mis mõttes BP?

.. Fitness.ee foorum > Fitness.ee > BodyPump

BP – BodyPump

Loodan, et ei eksi.

annyke
    Member

Tänud teile nõuannete ja täpsustuste eest. BP trennis püüdsin küll teha neid harjutusi ainult õige nurga all, kükitades vaid 90%, välja-asted tegin aga küll stepipingiga, eks sellest see ülekoormus võib olla küll. Samas selle trenni intensiivsus sobib väga hästi, trennis polnud kunagi väimust ega valusid. Jooksu olen intensiivsemalt muidu teinud juba viimased 7-8 aastat hooajaliselt – kevadest sügiseni, aga kunagi pole põlvedega ses osas probleeme olnud. Pinnas vahelduv, 50% ulatuses on kahjuks ka asfalti, aga seda ei saa kuidagi vältida:( Muidugi momendil ei kannata ühelgi pinnasel joosta, otsisin hoopis oma kepikõnnikepid välja ja vaid jalutan.. Aga juba täna lähen apteeki liigesetoitude järgi!

belvedere
    Member

Seleta mulle palun mix ta ei tohi minna yle varvaste, kui kand on kindlalt maas?!?!

Küsimus sellest ju tekkiski, et igal pool öeldakse, et ei tohi põlv minna üle varvaste — lausa keelatakse karmilt –, aga Sina ütled, et peab minema.

Kuna Sinu nägemus või kogemus vm on risti vastupidine sellele, mida kõik ülejäänud räägivad, siis palun selgita oma seisukohta.

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 384 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.