Põlveprobleemid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Põlveprobleemid
- This topic has 383 replies, 148 voices, and was last updated 10 years, 5 months tagasi by
Helerin.
-
AutorPostitused
-
oktoober 31, 2011 at 8:41 p.l. #314430
tomtom
MemberTäna just käisin, arst ütles, et hüppaja põlv. Ravi – kasuta tavalist spordikreemi, põlvesidet ja tee spetsharjutusi. Opereerida pole nii tühist asja vaja (sellega olen nõus). Väga üldine jutt ja tundus nagu maailma kõige tavalisem asi;)
oktoober 31, 2011 at 8:59 p.l. #314403haubits
MemberVäga ebatavaline ta tõesti ei olegi.
november 1, 2011 at 5:43 e.l. #314357Undionu
MemberTrüki youtube sisse “jumpers knee” ja saad päris palju asjalikke harjutusi.
november 1, 2011 at 7:01 e.l. #314314tomtom
MemberOK. Põlveasjaga on nüüd pilt selgem.
Aga spordikreemidest / hobusesalvist – kas keegi oskaks ka siin soovitada miskit head ja toimivat?
november 1, 2011 at 7:13 e.l. #314308ROtter
MemberOK. Põlveasjaga on nüüd pilt selgem.
Aga spordikreemidest / hobusesalvist – kas keegi oskaks ka siin soovitada miskit head ja toimivat?
+hobusesalv__fromsearch__1#entry164
november 1, 2011 at 8:15 e.l. #314269Sarge
MemberMul IIIc aste – osaline rebend
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siim, oled seda ravi õppinud ka juba või ainult teoorias asi selge?
november 1, 2011 at 8:22 e.l. #314268gmaster
MemberMina jälle ütlen et kinesio-või sporditeip on tihti parem kui ortoos, ja soovitaks proovida ka sooja- või külma aplikatsioone ja valida see, kumb paremini leevendab (taastumist peaks justkui soodustama soe rohkem).
Kreemidest vbl diclac 5% (retseptiga) või mingi komplekskreem paar-kolm korda päevas:
november 1, 2011 at 9:07 e.l. #314243Sarge
MemberMulle need kreemid ei mõju, hetkel Diclaci tablettide peal. Saab normaalsemalt kõndidagi.
november 1, 2011 at 1:41 p.l. #313854haubits
MemberMa olen mõlemat ka kasutanud, ibuprofeen tabletina ja siis nt Dolgit kreem valutavasse kohta.
november 1, 2011 at 2:53 p.l. #313804gmaster
MemberIse olen 2 hüppaja põlve teipidega terveks teinud.. so far so good
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 1, 2011 at 5:41 p.l. #313779tomtom
Memberto gmaster: kohe nagu raviski või? Täitsa ära kohe? Mitte lihtsalt ei leevenda piinasid? Lahe värk. Kaua selline teibikuur kestis?
november 1, 2011 at 7:17 p.l. #313631haubits
MemberKergemate põlvevalude korral võib abi olla küll. Samas otseselt põletiku ravimisel ja teibil, ortoosil ma seost ei näeks. Mine tee proovi härra juures, ma pole omale veel teipimise kursust/paberit soetanud, kuigi õpetatud on spordimeditsiinis.
november 1, 2011 at 9:11 p.l. #313587gmaster
Memberto gmaster: kohe nagu raviski või? Täitsa ära kohe? Mitte lihtsalt ei leevenda piinasid? Lahe värk. Kaua selline teibikuur kestis?
No nendel kahel selle diagnoosiga kliendil pole siiani tõesti kaebusi olnud.
Teipi soovitatakse kuni 6x panna, max nädal korraga.
Loomulikult tuleb arvesse võtta seda, et sama diagnoosiga patsiendid pole identsed.
Kergemate põlvevalude korral võib abi olla küll. Samas otseselt põletiku ravimisel ja teibil, ortoosil ma seost ei näeks. Mine tee proovi härra juures, ma pole omale veel teipimise kursust/paberit soetanud, kuigi õpetatud on spordimeditsiinis.
Teip võib kudede ainevahetust – seega ka paranemist soodustada küll
Ortoos on pigem vastupidise toimega.Kõige huvitavam on see, et üks neist oli enne saanud põlve põletikuvastaseid ja valuvaigistavaid süste, mille toime oli u 24h.. peale seda oli valu tagasi.. teibiga aga..
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 1, 2011 at 10:41 p.l. #313550Sarge
MemberTeip tekitab naha alla lisaruumi tänu millele ravi soodustatakse (lühidalt öeldes).
Siim, tule homme 8.15 Ujulasse aeroobika saali – me hakkame seal teipima
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Öelge, kas valupiirini võib kükke teha? Selles suhtes, et valu ongi märk sellest, et midagi on valesti. Aga kui valu ei ole, siis peaks nagu kõik OK olema
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.november 2, 2011 at 6:40 e.l. #313506tomtom
MemberKirjutaksin veel veidi oma probleemsest põlvest. Lugu selline, et kui muidu talub koormust (jooks, jalg/korvpall, squash) enam-vähem hästi – valu on väike või talutav ja mitte alati – siis on üks asi, mis alati ja hullupööra valu tekitab. Ristspagaat (tegelen m.h karatega). Tavaliselt ja loogiliselt (vist) peaks ju põlv peamise aja koormust saama suunaga ülevalt alla ja selline asi võiks ta hellaks teha. Minu puhul on siis just ristsuunaline jõud talumatu, ja seda just ühe põlve puhul, teisega on ok. Ega vist ei ole olemas ka mingisugust toestavat sidet, mis just sellise suunaga koormuse puhul põlve toestaks?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.