Põlveprobleemid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Põlveprobleemid
- This topic has 383 replies, 148 voices, and was last updated 10 years, 5 months tagasi by
Helerin.
-
AutorPostitused
-
november 28, 2010 at 6:00 p.l. #210789
bones
MemberEks lähen lasen arstil üle vaadata, sõber arvas, et tegu võib olla põletikuga.
detsember 13, 2010 at 1:01 p.l. #283635vman
MemberMul parema põlvega viimasel ajal probleemid. Vist sain jälile mis seda põhjustas. Juuni lõpust novembri lõpuni sai veoauto kabiinist välja hüpatud liivale, asfaldile, kruusale, jne. Kas võib olla et sellest on tingitud mu põlve imelik valu. Ta nagu pole valu vaid selline vastik tunne põlves.
Enne ei pole täheldanud sellist asja põlvel. Külmaga annab tunda ja õhtul diivanil pikali olles samuti.
Kas peaks arsti juurde minema või saab ise terveks ??
Enam ei hüppa volvo hütist välja …
detsember 13, 2010 at 8:54 p.l. #283708-Egert
MemberMul parema põlvega viimasel ajal probleemid. Vist sain jälile mis seda põhjustas. Juuni lõpust novembri lõpuni sai veoauto kabiinist välja hüpatud liivale, asfaldile, kruusale, jne. Kas võib olla et sellest on tingitud mu põlve imelik valu. Ta nagu pole valu vaid selline vastik tunne põlves.Enne ei pole täheldanud sellist asja põlvel. Külmaga annab tunda ja õhtul diivanil pikali olles samuti.
Kas peaks arsti juurde minema või saab ise terveks ??
Enam ei hüppa volvo hütist välja …
Arsti juurde tasuks ikka minna. Eeldan, et kaitseväe volvost ja kaitseväe saabastes? Ise venitasin meniskit neis saabastes asfaltil joostes. Ööseks tegin mõnd aega kampriõlikompressi ja see tegi asja korda, ei valuta enam.
detsember 14, 2010 at 10:06 e.l. #283742batmannu
MemberArsti juurde tasuks ikka minna. Eeldan, et kaitseväe volvost ja kaitseväe saabastes? Ise venitasin meniskit neis saabastes asfaltil joostes. Ööseks tegin mõnd aega kampriõlikompressi ja see tegi asja korda, ei valuta enam.kui mingi vigastus, siis põlvedele peab andma puhkust ja jahutust (a’la jää + puhkus). Taoline vigastus on minul tekkinud arvatavasti ületreenimisest või siis liigsest põrutusest. Mul läks HIIT’i tehes põlv haigeks ja paiste. Võttis aega enne kui taastus.
Eelmisel nädalal tõusin üles ja põlved valutasid, mõned päevad edasi hakkasid küünarnukid ja puusad ja selg jne samuti valutama. käisin arstil ära ja selgus et miski põletik sees. Praegu söön antibiotsi ja saan juba vaikselt liikuda.
Ole siis nende põlvedega ettevaatlik, nii kui peaks natukenegi hullemaks minema, pöördu kohe arsti juurde. Samas, kui jahutamine ja puhkus aitavad, siis pole põhjust ka arstile minna.
Edu tervenemisel
PS! Pane põlvesidemed peale kui vigastus on ning kükki tahad teha.. see toetab jalga ning annab kindlustunde, et vigastus hullemaks ei lähe.
detsember 14, 2010 at 10:48 e.l. #283745Undionu
Memberhttp://www.thefreetofly.com/2010/07/jumper…tendinitis.html
Ei tea, kas sul just sama probleem, aga mööda külgi maha see lugemine kindlasti ei jookse.
detsember 14, 2010 at 2:04 p.l. #283755tomba
MemberJust täpselt samad asjad on ka minul, ehk siis mul on ka nö hüppajapõlv. Ravida ei saa, kuid saab ainult leevendada(sellest räägib perearst). Muidugi mingil määral pidi ka reite treening aitama. Põlvesidemed aitavad ka, kasvõi need mis apteegis müügil on.
detsember 14, 2010 at 4:25 p.l. #283775smack
MemberMul isiklikult tekkis kah põlve valu täiesti juhuslikult. Päev enne seda ei tegelenud üldse mingise füüsilise tegevusega, et sealt võiks viga saada. Igatahes algul oli põlvel veidi piiratud liikumine ja valulik. Ainult esimene päev valutas veidi. Kui liikumispiirangut enam polnud, siis veidi valus oli reit sirutada, aga kõverdad ei andnud üldse tunda. Nüüd nädal möödas ning annab tunda ainult kui keharaskusega kükin poolkükist madalamale. Ei kujuta ette mis võis selle esialgu üldse põhjustada. Võib olla istusin kaua nii, et jalg kõverdatud(kannad tooli all) ja tõusin sellest asendist kiiresti püsti. Võisin ka külma saada, kuna siis oli -10 väljas ja ei kandnud pikka pesu. Võis ka sellest olla, et hiljuti astusin midagi samasse jalga ja seetõttu olin sunnitud käime veidi ebanormaalselt. Või siis kõik need asjad kokku…..
detsember 15, 2010 at 8:58 e.l. #283810roman00
MemberMul isiklikult tekkis kah põlve valu täiesti juhuslikult. Päev enne seda ei tegelenud üldse mingise füüsilise tegevusega, et sealt võiks viga saada. Igatahes algul oli põlvel veidi piiratud liikumine ja valulik. Ainult esimene päev valutas veidi. Kui liikumispiirangut enam polnud, siis veidi valus oli reit sirutada, aga kõverdad ei andnud üldse tunda. Nüüd nädal möödas ning annab tunda ainult kui keharaskusega kükin poolkükist madalamale. Ei kujuta ette mis võis selle esialgu üldse põhjustada. Võib olla istusin kaua nii, et jalg kõverdatud(kannad tooli all) ja tõusin sellest asendist kiiresti püsti. Võisin ka külma saada, kuna siis oli -10 väljas ja ei kandnud pikka pesu. Võis ka sellest olla, et hiljuti astusin midagi samasse jalga ja seetõttu olin sunnitud käime veidi ebanormaalselt. Või siis kõik need asjad kokku…..Sama asi eelmisest nädalast. Läheb väikselt paremaks (2x pikem soojendus, venitus ja side koos spordigeeliga õhtuti peal)
märts 22, 2011 at 2:38 p.l. #293979duuude
MemberOlen 17
kasv: 185,5
75kg
Selline mure, et juba pikemat aega põlved valutavad (sügisest). nt kükitan siis püsti tõustes on tõsine valu sees, mõlemas põlves. Või niisama ka joostes jne.
Kas viga võib olla nt kasvust? Sest olen viimasel suvel väga palju kasvanud…
Suvel mängisin jalgpalli ka suht tihti ja no soendused ei tulnud alati enne mängu.
Täna jooksmas olles valutasid ka.
märts 22, 2011 at 2:47 p.l. #293981AlanBStard
ModeratorVõb küll kasvamisest olla ja kasuta tavalisi abivahendeid.
märts 22, 2011 at 3:39 p.l. #293987duuude
MemberVõb küll kasvamisest olla ja kasuta tavalisi abivahendeid.Mida sa täpsemalt mõtled? Sidemed või soovitad mingeid geele ka?
märts 22, 2011 at 4:50 p.l. #293997gmaster
MemberNo nii esmapilgul soovitaks valul v koormusel sidemeid, mingit soovitavalt kompleksset liigesetoitu (hea oleks kui kondroitiin, glükosamiin, msm) ning vbl ka mingit määret, apteegis on selline bränd nagu “911”, üsna soodne ja pealtnäha okei sisaldusega määrded, ka liigeste probleemide puhul. Kui raha puuga seljas siis artrostop geel ja tabletid.
Sõida ratast madalal koormusel, parandab kõhre toitumist.
Soojendus-soojendus-soojendus.
Kui väga suur treeningkoormus siis vbl väike paus ka.
Ehk siit midagi aitab.
märts 22, 2011 at 10:38 p.l. #294042smack
MemberNo nii esmapilgul soovitaks valul v koormusel sidemeid, mingit soovitavalt kompleksset liigesetoitu (hea oleks kui kondroitiin, glükosamiin, msm) ning vbl ka mingit määret, apteegis on selline bränd nagu “911”, üsna soodne ja pealtnäha okei sisaldusega määrded, ka liigeste probleemide puhul. Kui raha puuga seljas siis artrostop geel ja tabletid.Sõida ratast madalal koormusel, parandab kõhre toitumist.
Soojendus-soojendus-soojendus.
Kui väga suur treeningkoormus siis vbl väike paus ka.
Ehk siit midagi aitab.
Kõik sisimas tglt teavad, et tuleks väike paus teha, aga kes suudab saalist eemale hoida:P Siis peab ikka väga valus olema juba…
Mulle näib, et pärast mu põlveprobleeme annab tunda ainult kui üritada sügavamale kükkida. Kas ka teistel ette tulnud?
märts 23, 2011 at 11:22 e.l. #294099duuude
MemberKõik sisimas tglt teavad, et tuleks väike paus teha, aga kes suudab saalist eemale hoida:P Siis peab ikka väga valus olema juba…Mulle näib, et pärast mu põlveprobleeme annab tunda ainult kui üritada sügavamale kükkida. Kas ka teistel ette tulnud?
No pole sügisest saadik midagi jalgadele teinud…
märts 23, 2011 at 2:41 p.l. #294144Hype
MemberEndal oli samamoodi, et mingi hetk hakkasid põlved tunda andma.
Minu puhul oli lahenduseks sügavkükk > poolkükk, küki ja jalapressi puhul põlvesidemed ning kalamaksaõli kapslid. Ragisemisest lahti ei saa, kuid peaasi, et valu pole.
Ja muidugi nagu juba varem mainitud – soojendus, soojendus ja veelkord soojendus
Enne raskeid jalaharjutusi kindlalt paar soojendusseeriat.
Isiklikult teen veel esimese harjutusena kerge raskusega 2x~60 leg extensioneid – teeb põlved korralikult soojaks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.