Põlveprobleemid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Põlveprobleemid
- This topic has 383 replies, 148 voices, and was last updated 10 years, 5 months tagasi by
Helerin.
-
AutorPostitused
-
märts 12, 2009 at 7:13 p.l. #186337
HenryP
MemberTere,
Mul on väike probleem põlvedega. Olen kaks korda põlve paigast ära tõmband, üks kord korvpalli mängides, 2008 a. aprillis ja siis teist korda 2008 a. jaanipäeval (omast lollusest ). Arst soovitas tegelema hakata jõusaaliga, et tugevdada jalgu ( pärast 2008 a aprilli just vältisin jalatrenni, et põlve hoida, aga pidi olema just vasupidine sellele mida oleks pidanud tegema ). Olen nüüd järjepidevalt käinudki septembrist saati trennis. Trenn on olnud “tavaline” jõuka trenn, ei ole keskendunud jalgadele spetsiaalselt vaid ülekeha treeningule. Jalapäeva teen 1,5 korda nädalas ( libiseva kavaga ) ning see koosneb sooejndusest, kükk (5 seeriat) , 2 seeriat istudes jalgade sirutused, 2 seeriat kõhuli jalgade kõverdused ja 4 seeriat sääresirutsui.
Küsimus on kükis, olen kuulnud kahte varianti: 1. täiskükk lõhub põlvi 2. täiskükk on kasulik ja tugevdab põlvesidemeid ( see mida mul just vaja olekski )
1. variandi kohta olen ka kuulnud, et lõhub vaid siis, kui jalad on väga suured, et täiskükki tehes oleks nagu kiil sääre ja reie vahel, et ainult siis lõhub põlve. Vastab see tõele ?
Esimesed 4 kuud tegin poolkükki, aga nüüd viimased 3 kuud täiskükki.
Olen tähele pannud, et teatus asendis on hakkand põlved krõksuma ( harva ). Kuid tekkis küsimus, et kas see võib olla täiskükist ?
Probleemile aitab kaasa ka kindlasti see, et terve suvi istun bike seljas. Tuul teeb oma töö.
Kas on mingeid spetsiaal harjutusi, millega saab tugevdada põlvesidemeid ( kui täisküki jutt on täielik jama ) ja mis vitamiine või liigesetoite peaks võtma ?
Ettetänades,
Henry
märts 12, 2009 at 7:15 p.l. #186338Jarmo Oberst
MemberTere,Mul on väike probleem põlvedega. Olen kaks korda põlve paigast ära tõmband, üks kord korvpalli mängides, 2008 a. aprillis ja siis teist korda 2008 a. jaanipäeval (omast lollusest ). Arst soovitas tegelema hakata jõusaaliga, et tugevdada jalgu ( pärast 2008 a aprilli just vältisin jalatrenni, et põlve hoida, aga pidi olema just vasupidine sellele mida oleks pidanud tegema ). Olen nüüd järjepidevalt käinudki septembrist saati trennis. Trenn on olnud “tavaline” jõuka trenn, ei ole keskendunud jalgadele spetsiaalselt vaid ülekeha treeningule. Jalapäeva teen 1,5 korda nädalas ( libiseva kavaga ) ning see koosneb sooejndusest, kükk (5 seeriat) , 2 seeriat istudes jalgade sirutused, 2 seeriat kõhuli jalgade kõverdused ja 4 seeriat sääresirutsui.
Küsimus on kükis, olen kuulnud kahte varianti: 1. täiskükk lõhub põlvi 2. täiskükk on kasulik ja tugevdab põlvesidemeid ( see mida mul just vaja olekski )
1. variandi kohta olen ka kuulnud, et lõhub vaid siis, kui jalad on väga suured, et täiskükki tehes oleks nagu kiil sääre ja reie vahel, et ainult siis lõhub põlve. Vastab see tõele ?
Esimesed 4 kuud tegin poolkükki, aga nüüd viimased 3 kuud täiskükki.
Olen tähele pannud, et teatus asendis on hakkand põlved krõksuma ( harva ). Kuid tekkis küsimus, et kas see võib olla täiskükist ?
Probleemile aitab kaasa ka kindlasti see, et terve suvi istun bike seljas. Tuul teeb oma töö.
Kas on mingeid spetsiaal harjutusi, millega saab tugevdada põlvesidemeid ( kui täisküki jutt on täielik jama ) ja mis vitamiine või liigesetoite peaks võtma ?
Ettetänades,
Henry
Tee sügavkükki, söö vitamiine ja võta lisaks glükosamiini (kasulik liigestele).
märts 12, 2009 at 7:25 p.l. #186340HenryP
MemberTee sügavkükki, söö vitamiine ja võta lisaks glükosamiini (kasulik liigestele).Ei kahtle otseselt sinu teadmistes, aga me olime koos trennis, kui kuulsime sügavküki juttu, sellest, et tugevdab põlvesidemeid.
Nii, et ootaksin endiselt ka teiste teadjate arvamust
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas IsandJobrest räägib tõtt ?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 12, 2009 at 7:31 p.l. #186341Jarmo Oberst
MemberLeidsin sellise jutukese arikklite alt:
5. Sügav kükk on põlvedele ohtlik?
Põhjusega võib küsida, kust sai alguse müüt sügava küki ohtlikkusest põlvedele? Ehk ei jaksanud mingi tüüp tõsta sama raskust kui keegi teine? Salemi ja Powersi uurimuses uuriti eri sügavusega kükkimise mõju põlvedele. Ilmnes, et sügavamad kui reied põrandaga paralleelselt kükid ei koormanud põlvi sugugi rohkem kui kõrgemad kükid. Ja kuna sügavamad kükid aktiveerivad rohkem lihaseid, ei tohiks kellelgi mingeid valikuraskusi tekkida.
Muu tegur, mis põhjustab riski põlvedele, on sääremarjade ja reite suurus. Proovi panna käsi põlveõndlasse ning istu nii sügavale kui kükkides. See „kiil” on see, mis teoorias võib põhjustada põlvevigastusi. Kiil on see ala, kus suur reielihas ja suur sääremari kohtuvad. Mõnel ei ole aga nii suuri reisi ega sääri, et nad võiksid erilist probleemi tekitada.
märts 12, 2009 at 7:36 p.l. #186342HenryP
MemberLeidsin sellise jutukese arikklite alt:5. Sügav kükk on põlvedele ohtlik?
Põhjusega võib küsida, kust sai alguse müüt sügava küki ohtlikkusest põlvedele? Ehk ei jaksanud mingi tüüp tõsta sama raskust kui keegi teine? Salemi ja Powersi uurimuses uuriti eri sügavusega kükkimise mõju põlvedele. Ilmnes, et sügavamad kui reied põrandaga paralleelselt kükid ei koormanud põlvi sugugi rohkem kui kõrgemad kükid. Ja kuna sügavamad kükid aktiveerivad rohkem lihaseid, ei tohiks kellelgi mingeid valikuraskusi tekkida.
Muu tegur, mis põhjustab riski põlvedele, on sääremarjade ja reite suurus. Proovi panna käsi põlveõndlasse ning istu nii sügavale kui kükkides. See „kiil” on see, mis teoorias võib põhjustada põlvevigastusi. Kiil on see ala, kus suur reielihas ja suur sääremari kohtuvad. Mõnel ei ole aga nii suuri reisi ega sääri, et nad võiksid erilist probleemi tekitada.
Jah, seda artiklit olen isegi juhtund lugema.
Ennem mainisid, et võta vitamiine, aga milliseid ?
Tänks ikkagi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 12, 2009 at 7:41 p.l. #186343Jarmo Oberst
MemberJah, seda artiklit olen isegi juhtund lugema.Ennem mainisid, et võta vitamiine, aga milliseid ?
Tänks ikkagi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Glükoosamiin + Kondroitiinsulfaat ja vitamiinidest Opti-vites
märts 12, 2009 at 7:44 p.l. #186345HenryP
MemberGlükoosamiin + Kondroitiinsulfaat ja vitamiinidest Opti-vitesTänks asjalike vastuste eest
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 12, 2009 at 7:53 p.l. #186348Vägivaldur
MemberKükist ja jalgade treenimisest fitness.ee’st:
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4871
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4516
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4361
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4263
märts 12, 2009 at 8:52 p.l. #186360Xero
MemberPõlveliigeseid aitab tagareie, hamstringide treenimine ja tugevadamine. Kui need on piisavalt treenitud ja tugevad, on väiksem võimalus, et põlveliigesed sind alt veavad.
aprill 20, 2010 at 7:56 e.l. #265803dirty scorpion
MemberTere, selline mure,et nädal tagasi põiale tõuse tehes millegipärast käis korra valu põlve siseküljel, korraks oli selline terav aga siis vähenes ja sai treeningu lõpuni teha. Kuid nüüd on vaikselt terve nädala olnud, kas on põhjust muretseda ja minna arsti juurde või oodata, et äkki läheb üle?
mai 1, 2010 at 3:48 p.l. #222887stumpa
MemberKahju, et noorel inimesel niimoodi. See arst ei vääri minu arvates arsti nime.
Tuleks leida korralik spetsialist, kes teeb kindlaks, milles täpselt viga ja selle põhjus seisneb.
Põhjuseid võib olla mitmeid, alates sellest, et organism ei tooda liigesevedelikku, kui ka ülepngutused, lihaspinged, traumad jne.
Soovitan külastada ortopeedi, kes teeb kinldaks mil määral liiges on kahjustatud ja soovitab, kuidas ravida, kas vaja opereerida jne.
Ja kindlasti käiga füsioterapeudi v kiropraktiku juures, kes vaatab üle kas on lihaspingeid ja aitab need kõrvaldada, näitab selleks harjutusi jne…
1 tablett glükosamiini on vähe, soovitatakse kuni 3 päevas (tavaliselt 1 tablett sh 500 mg glükosamiinsulfaati)
mai 1, 2010 at 3:54 p.l. #222871qps
MemberPildi pealt midagi näha polnud? Käisin sügisel pilti tegemas põlvedest. Arst ütles et piltide pealt vaadates pole midagi viga, söö glükosamiini ja kõik.. Jättis sellise imeliku mulje nagu oleks talle valetanud aga jah.. Ise söön samuti glükosamiine aga sittagi ei aita. Põlvesidemed on head, eriti koormusel. Mul perearst ütles, et kui ikka edasi valutab, siis hakkan mingeid presse tegemas käima. See jällegi rahaeest.. Iseasi, kui kasvuperiood on.
mai 2, 2010 at 7:48 e.l. #221275arved
MemberJa siis need samad arstid veel tõstavad häält ,et palk väike! Vahetagu arsti ja seda niikaua kuini keegi viitsib süveneda probleemi .
mai 2, 2010 at 9:06 e.l. #220795ants16
MemberJa siis need samad arstid veel tõstavad häält ,et palk väike! Vahetagu arsti ja seda niikaua kuini keegi viitsib süveneda probleemi ./offtopic
no offence aga sa oled ikka lohh küll..
Mõtle nüüd kainelt vähekenegi. Kui arstid kes on õppinud 7a ülikoolis ja siis tööle minnes avastavad et saavad vähem palka kui bussijuhid, siis tahes-tahtmata ei viitsita/ega tahetagi panna õiget diagnoosi.
mai 2, 2010 at 10:44 e.l. #220611tereummikust
MemberNo esimese asjana ehk vahetada arsti.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.