Skip to main content

põlved raksuvad

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » põlved raksuvad

Viewing 7 posts - 31 through 37 (of 37 total)
  • Autor
    Postitused
    Czar
    Member

Kas sa kastile kükid juba?

Kastile ei kükki sest jõusaal on igast masinaid täis aga kangi raami pole kust kang maha võtta. Ma panen kangi rööbaspuudele ja võtan sealt selga ja kasti pole kuhugi panna =)

jrx
    Member

Kastile ei kükki sest jõusaal on igast masinaid täis aga kangi raami pole kust kang maha võtta. Ma panen kangi rööbaspuudele ja võtan sealt selga ja kasti pole kuhugi panna =)

Kas selja taga rinnaltsurumispinki ei ole?

greenu
    Member

aga jahh … ära alla välja kükki lase … tee poolkükke nii et pink on tagumiku all ja siis lased kuni pingini ja siis tõused uuesti püsti …

BULDOOSER
    Member

aga jahh … ära alla välja kükki lase … tee poolkükke nii et pink on tagumiku all ja siis lased kuni pingini ja siis tõused uuesti püsti …

Retsept selja tuksi keeramiseks, juhul kui seda valesti teha. Kasti kõrgus peaks olema selline , et reis on paraleelne või ok natuke üle paraleelse ja kastil teha kindlasti paus vältimaks põrgatamist mis ongi selle harjutuse üks suuremaid riske ja vigu. Kükkima peaks taha , st. kõigepealt liigub puusaliiges ja siis alles põlveliiges , niimoodi jaguneb koormus ühtlasemalt ja põlvedel on kergem.

greenu
    Member

ma millegi pärast eeldasin et lugejad jagavad niipalju asja et ei hakka põrgatama … pink tuleb panna nii et tagumik nö riivab seda … selle peale ei istu absull … naguet kogu aeg on lihased pinges … lased alla nii et pepu riivab pinki nagu pink on istmikust tagapool kaugemal mitte all … ja siis püsti tagasi …. nagu et ei istu selle harjutuse ajal … samahästi võis tõmmata kummi maaga paraleelselt ja just sellisel kõrgusel nagu siin nimetata … põlve kõrguselt või natuke kõrgemalt … nii et lõppasend on nii et reied on maaga paraleelselt …. ja siis kohe kui pepu kummi puudutab siis tuleb tõusta püsti jälle …. et siis pink on selleks et teada kui madalale lasa mitte korduste vahel istuda ja puhata:):ph34r:

BULDOOSER
    Member

ma millegi pärast eeldasin et lugejad jagavad niipalju asja et ei hakka põrgatama … pink tuleb panna nii et tagumik nö riivab seda … selle peale ei istu absull … naguet kogu aeg on lihased pinges … lased alla nii et pepu riivab pinki nagu pink on istmikust tagapool kaugemal mitte all … ja siis püsti tagasi …. nagu et ei istu selle harjutuse ajal … samahästi võis tõmmata kummi maaga paraleelselt ja just sellisel kõrgusel nagu siin nimetata … põlve kõrguselt või natuke kõrgemalt … nii et lõppasend on nii et reied on maaga paraleelselt …. ja siis kohe kui pepu kummi puudutab siis tuleb tõusta püsti jälle …. et siis pink on selleks et teada kui madalale lasa mitte korduste vahel istuda ja puhata:):ph34r:

Eelmise postitusega just tahtsingi öelda , et ärge nii tehke. Võiks ikka toetuda ja pausi teha, westside stiilis. Puute peale tehes on nii ,et ühel hetkel hakatakse ikka põrgatama, kas väsimuse tõttu või kogemata. Täisküki kaitseks; Kükkides taha ja sügavale on puusaliigese nurk suurem , kui põlveliigesel ja tänu sellele on põlvel kergem , kuna alla liikumise peatamiseks kasutatakse põlve vähem. Negatiivsest faasist positiivsesse üleminekul tänu inertsile koormus hetkeliselt suureneb , olenedes muidugi sellest , kui kiiresti see üleminek toimub.Poolkükki tehes peab üleminekul suurema koormuse vastu võtma põlv , täisküki puhul teevad enamiku sellest tööst ära jala tagaosa suured lihased, gluteus maximus näiteks. Lisaks veel see , et poolküki puhul on raskused reeglina suuremad , mis asja veelgi hullemaks teeb. Küsimus oli , kas ta saab teha küki harjutusi , mina soovitan kuidas kükki teha nii, et koormust põlvedele vähendada , poolkükk annab just vastupidise effekti.

jrx
    Member

Olen ka “westside stiilis” kastile küki poolt. Seal oli artikkel kah kükist kastile. S.t. et teha paus. Mille ise sain Bigger Faster Stronger (Dan John) kükkimise õppevideost oli see, et paus TULEB teha, ent alaselg peab olema kogu seeria vältel fikseeritud.

Viewing 7 posts - 31 through 37 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.