Skip to main content

põlved raksuvad

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » põlved raksuvad

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 37 total)
  • Autor
    Postitused
    greenu
    Member

sul jalad hakkasid lihtsalt esimesena valutama … kui jätkad suurte raskustega ülejäänud kehal siis järgmisena võib tulla õlavalu mis on ma arvan enamustel jõusaali külastajatel olnud … siis võid leida mingi hetke et küünarnukid valutavad jne ….

et oled piisavalt noor et mitte oma tervist ära rikkuda … õta rahulikumalt ja tee kuni valu piirini sest valu on keha viis öelda et kuule ma ei pea vastu ….. tee mõned kuud rahulikumalt ja siis lisa uuesti raskuseid … et siis annad nii liigestele puhkust ja aega paraneda … samal ajal söö nagu soovitati palju piimatooteid …. et saada kaltsiumi …. ise pole tarbinud kuid olen kuulnud et tavalist apteegis müüdavat athrostop’i pidi olema kasulik vähemalt aastas 1 kuur teha … et ostad pakikese ja siis tarbid niikaua kui jagub .jne …

Renxu
    Member

sul jalad hakkasid lihtsalt esimesena valutama … kui jätkad suurte raskustega ülejäänud kehal siis järgmisena võib tulla õlavalu mis on ma arvan enamustel jõusaali külastajatel olnud … siis võid leida mingi hetke et küünarnukid valutavad jne ….

et oled piisavalt noor et mitte oma tervist ära rikkuda … õta rahulikumalt ja tee kuni valu piirini sest valu on keha viis öelda et kuule ma ei pea vastu ….. tee mõned kuud rahulikumalt ja siis lisa uuesti raskuseid … et siis annad nii liigestele puhkust ja aega paraneda … samal ajal söö nagu soovitati palju piimatooteid …. et saada kaltsiumi …. ise pole tarbinud kuid olen kuulnud et tavalist apteegis müüdavat athrostop’i pidi olema kasulik vähemalt aastas 1 kuur teha … et ostad pakikese ja siis tarbid niikaua kui jagub .jne …

aga kuidas siis treenima peaks? 3 päeva kava oleks liig? see võtab ju päris korralikult läbi…

ei tohiks enam pingutada nii palju?

greenu
    Member

arvan jahh et peaksid raskusi vähendama ja tegema teisi harjutusi. võib olla ka nii et “tugilihased” ei ole nii palju arenenud .

minul näiteks on olnud see tüüpiline õlavalu… minu teooria järgi tuleb see sellest et kui palju rinnalt suruda siis rind areneb rohkem kui õlg ja siis ei jõua õlalihas kompenseerida seda rinnalihase jõudu ja seetõttu ei ole õlg kindlalt paigas kui rinnalt suruda … siis tulebki õlavalu …. sain lahti sellest just nii et rinnal võtsin koormust maha ja tegin rinnalt surumise asemel muid harjutusi rinnale …. suurendasin õla trenni ja paari kuuga kadus õlavalu ära ja nüüd pole tagasi tulnud ….

samuti on mul olnud biizepsi tegemisel valu käsivarres ….. lahti sain sellest nii et hakkasin biiza scotti pingi asemel hantlitega tegema ja käsivarre lihaseid palju treenima … enam seda valu pole ….

et kui valu väga hull siis ära tee üldse raskustega kükke … tee niisama kükke kuid samas väga palju … et siis nö väikese raskusega ei koorma nii et valu teeb aga samas annab kehale märku et hei … põlvi kasutatakse palju seega tee põlved korda:) …

TANK
    Member

Mina teen nii kükki kui jalapressi ja mingit valu ei ole…

isegi vahel hack kükke. lihtsalt ei lukusta põlve ära soorituse vältel….

aga olen paar korda proovinud teha kükki smithi masinal ja juba 100kg juures lööb põlve valu või väga ebamugava tunde… seega kuidagi väga halva nurga või pinge all hoiab… seega smithi masinal kükk on minujaoks täielik lõhkumine

aga kõik võib olla individuaalne

Renxu
    Member

arvan jahh et peaksid raskusi vähendama ja tegema teisi harjutusi. võib olla ka nii et “tugilihased” ei ole nii palju arenenud .

minul näiteks on olnud see tüüpiline õlavalu… minu teooria järgi tuleb see sellest et kui palju rinnalt suruda siis rind areneb rohkem kui õlg ja siis ei jõua õlalihas kompenseerida seda rinnalihase jõudu ja seetõttu ei ole õlg kindlalt paigas kui rinnalt suruda … siis tulebki õlavalu …. sain lahti sellest just nii et rinnal võtsin koormust maha ja tegin rinnalt surumise asemel muid harjutusi rinnale …. suurendasin õla trenni ja paari kuuga kadus õlavalu ära ja nüüd pole tagasi tulnud ….

samuti on mul olnud biizepsi tegemisel valu käsivarres ….. lahti sain sellest nii et hakkasin biiza scotti pingi asemel hantlitega tegema ja käsivarre lihaseid palju treenima … enam seda valu pole ….

et kui valu väga hull siis ära tee üldse raskustega kükke … tee niisama kükke kuid samas väga palju … et siis nö väikese raskusega ei koorma nii et valu teeb aga samas annab kehale märku et hei … põlvi kasutatakse palju seega tee põlved korda:) …

aga peaks siis vaatamata väiksele valule ja raksumisele tegema kükke?

ja kas väiksemate raskustega peaks tegema rohkem kordi ühes seerias või rohkem seeriaid?

millega veel väga üle pingutada ei maksa? rind,põlv,midagi veel? muid lihaseid võin ikka viimase peal teha?

R.Tamm
    Member

aga peaks siis vaatamata väiksele valule ja raksumisele tegema kükke?

ja kas väiksemate raskustega peaks tegema rohkem kordi ühes seerias või rohkem seeriaid?

millega veel väga üle pingutada ei maksa? rind,põlv,midagi veel? muid lihaseid võin ikka viimase peal teha?

Tee nii ja selliseid harjutusi, et liigestes ja kõõlustes valu ei oleks.

Renxu
    Member

mul polegi nagu ülakeha tavaliselt mingeid luuvalusid aint alakehal.. ülakehal aint lihased haiged vahest :ph34r:

mis harjutused muidu liigestele halvad on ,et mida nagu teha väga ei tohiks?

lili
    Member

Ise olen väiksemate valudega harjutusi varieerind, kükid ka kergema raskusega teind.

Kui alaselg…siis jätan ettekallutuse ja jõutõmbe 1-2x vahele.

Muidu on “Terviseriskid lihastreeningus” (Jalak, Rannamaa) hea läbi lugeda.

Archangel
    Member

Mul on kahtlus, et inimesed kel kükkides põlved raksuvad ja valutavad, teevad kükke lihtsalt valesti.

Endalgi aastaid põlved raksusid ja valusad, aga niipea kui õiget tehnikat kasutama hakkasin kadusid ka probleemid ja valu.

Peale kükkide tegemise artikli(mehe poolt, kes tegi kükke 500kg raskusega) lugemist sain õigele tehnikale pihta ja edasi läks juba mõnuga. Väikene raskus õlgadele ning kükke vuhama. Metsikult läbi võtab ning võin kindlalt väita, et tegemist on ühe mõnusaima terve keha treenimise harjutusega.

http://www.drsquat.com/articles/kneed_to_know.html

See on suht põhjalik artikkel mille järgi tehnikat parandada.

Kes inglise keelest suuremat ei jaga sellele võin tõlkeks niipalju öelda:

Jalgade positsioon on väga tähtis, nii effektiivsuse mõttes kui ka ohutuses. Iga keha on erinev seega peaks igaüks leidma parima positsiooni.

Väga harki ei tohiks jalgu ajada kuna see koormab põlvi liialt, samuti ei tohiks põlved küki ajal kunagi sinu jalalabadest kaugemale ulatuda. Vähe lähedane harkseis on jällegi samuti kahjulik.

Pane tähele, et põlved oleksid küki ajal samas suunas kus jalalabad, vastasel juhul jälle tegemist liigse koormusega põlvedele.

Üldiselt tuleb teha ettevaatlikult, kuid kasu on suur.

Põlvede raksumine kui puudub valu ja ebamugavus peaks olema täiesti ohutu nähtus. Isiklikult kahtlen, kas see just hea on, kuid selle mehe jutu järgi otsest halba ei tohiks juhtuda.

Czar
    Member

Kas liigeste valu tuleb siis liiga suurest koormusest liigestele ?

greenu jutt õlast ja surumisest tundub loogiline, endal sama jama ja nüüd sain siis pihta.

Endal oli ülekoormus sündroom põlvedel mis tuli halvast tehnikast ja jõu kasvust millele põlved ei pidand vastu. Kuid nüüd kükki teha otsest valu pole, kuid järgmine päev on põlved kuidagi hellad, nagu õlitamata tunne on ja käies käib õrn valu läbi, tähendab see halba ja kuidas saada põlved jälle töökorda ?

ROtter
    Member

Kõigepealt tuleb meeles pidada, et tegelikult ei saa tugevdada põlve ennast; see on kompleksne liiges, haavatav kombinatsioon luudest, sidemetest ja kõõlustest ning ükski neist ei reageeri treeningule nii, nagu seda teeb lihaskude. Lihased, mida sa tegelikult arendama pead, on reie eesmine, sirutaja- ehk nelipealihas ja tagumine, painutaja- ehk kolmpealihas, samuti ka sääre- ning tuharalihased.

Seda nimetatakse kineetiliseks ahelaks, mis joostes-hüpates funktsioneerib ühe tervikuna. Ja kui mõni neist lihastest pole piisavas toonuses – siis ei pruugi nad ka põlve korralikult paigal hoida, seda eriti väsimuse tekkides. Enamus põlvevigastustest saadaksegi harjutuskorra lõpuosas, mil nii keha kui vaim on kurnatud ja lihaste vastupidavusjõud otsakorral.

jrx
    Member

Väga head postitused siin teemas!

Aga OldMan – kas pole mitte selline paradoks, et (õigesti ja õigete raskustega tehtud) kükk on üks paremaid seda kineetilist ahelat tervikuna arendavaid harjutusi?

Czar
    Member

OldMan, mida sa soovitaksid siis mul teha, alustada kükkimist väikse raskusega ? Kui ma niisamagi kükitan siis järgmine päev on põlved hellad ja toored …

jrx
    Member

OldMan, mida sa soovitaksid siis mul teha, alustada kükkimist väikse raskusega ? Kui ma niisamagi kükitan siis järgmine päev on põlved hellad ja toored …

Kas sa kastile kükid juba? Mul kah hirm alati enda põlvede pärast ja muudmoodi kükki ei teegi. Kui korralikult teen, siis võtab ikka terve jala läbi (nii neli kui kakspea ja pluss veel kannikas).

Renxu
    Member

minugi puhul pole tegemist valesti kükitamisega ,sest tavalisi kükkegi on valus teha ja põlved raksuvad ikkagi

ma loodan et tegemist on siiski kasvust tekkinud probleemiga ,mis läheb üle

seni kükitan niisama :ph34r:

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.