Põlved raksuvad.
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Põlved raksuvad.
- This topic has 33 replies, 20 voices, and was last updated 15 years, 3 months tagasi by
haubits.
-
AutorPostitused
-
oktoober 8, 2010 at 6:46 p.l. #278512
Martti K.
MemberPole mul see raksumine ära kadunud juba mitu head aastat, tee nii tugevasti sooja kui tahad. Kasutasin sõjaväes ka võimalust röntgenisse end põlvedega saata, absoluutselt mitte midagi. Valus pole, lepin sellega, et jäävadki ragisema.
oktoober 8, 2010 at 7:54 p.l. #278519matjusm
MemberMul ka aastaid põlved raksunud. Mitte mingisugust valu ega ebamugavust ei ole, lihtsalt veider hääl.
oktoober 8, 2010 at 9:37 p.l. #278530Try-It-Out
MemberEhk ongi need RAKSUD need mis on ja valu ega midagi ei tee lihtsalt ebamugav hääl:D
oktoober 8, 2010 at 10:17 p.l. #278534emmimees
MemberÄkki leiad mõne arsti ikka, kes oskab öelda, millest see konkreetne raks tekib ja kas on kahjulik….
oktoober 8, 2010 at 10:28 p.l. #278536Patsa
MemberRaksumistel meeletult võimalusi… vanad vigastused, vitamiinidest puudust, kõhre vigastused… lõputu jada, aga ilm pidavat ka paljudele inimestele mõjuma
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Endal suutsin EKV’s põlvi korralikult räsida, aga glükosamiin ja arstilt soovituslikud ,,harjutused,, on seni väga tõhusad olnud! Endale mingeid haigusi ei ole vaja välja mõelda ning iseseisvalt ravile määrata.. kindlasti tasub pöörduda mõne füsioterapeudi poole nt.
Jõudu!
oktoober 9, 2010 at 6:21 e.l. #278547Try-It-Out
MemberEks vaatab veel,kui valu tegema ei ole hakanud siis ma vist kohe terapeudi ülesse otsima ei hakka
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga ega see väike uuring jah paha ei tee ja tükki küljest võta.
Ja suured tänud nõuandjatele!
oktoober 21, 2010 at 6:27 e.l. #279879gruuslane
MemberÜldiselt on ragisemine siiski halb asi ning seda tuleks uurida , mitte sellest mööda vaadata.
oktoober 21, 2010 at 10:31 e.l. #279917gmaster
MemberÄkki leiad mõne arsti ikka, kes oskab öelda, millest see konkreetne raks tekib ja kas on kahjulik….“Halb kui käib, aga hea kui ära käib”
50/50 arvatakse et kas süsihappegaasimulli vabanemine liigese sidemete vms pindade vahelt (minumeelest veidi absurd) või liigesesse ladestunud kaltsium, soolad jne. Näiteks vigastuse korral hakkabki toimuma kõhre pehmete struktuuride asendumine kas siis kõvematega või luustumine. (ossifikatsioon)
oktoober 21, 2010 at 10:49 e.l. #279920Hype
MemberIse täheldasin ka paar päeva tagasi juhuslikult, et paremas põlves käivad kerged raksud läbi, kui nt. kükitada.
Ehmatas ära algul küll, pole varem tähele pannud sellist asja.
Nagu eelmistest postitustest järeldada tuleks ilmselt kindluse mõttes ikka spetsialisti juures ära käia. Ei tasu riskima hakata.
oktoober 21, 2010 at 12:32 p.l. #279941AlanBStard
ModeratorIse täheldasin ka paar päeva tagasi juhuslikult, et paremas põlves käivad kerged raksud läbi, kui nt. kükitadaKui põletikku ja valusid pole siis ei tehta sul midagi. Kui on siis antakse diklofenaki tablette ja ilmselt ka ei tehta muud midagi. Ma eriline liigesespetsialist pole aga seda raginat vist nimetatakse healoomuliseks või mida iganes ja ei omistata sellele tähtsust. Võimalik, et sellepärast, et see eriti ohtlik pole, võimalik et sellepärast, et sellega ei saa midagi niikuinii ette võtta.
oktoober 21, 2010 at 1:00 p.l. #267292Alexander Andrusenko
ModeratorKui põletikku ja valusid pole siis ei tehta sul midagi. Kui on siis antakse diklofenaki tablette ja ilmselt ka ei tehta muud midagi. Ma eriline liigesespetsialist pole aga seda raginat vist nimetatakse healoomuliseks või mida iganes ja ei omistata sellele tähtsust. Võimalik, et sellepärast, et see eriti ohtlik pole, võimalik et sellepärast, et sellega ei saa midagi niikuinii ette võtta.Mul ka lapsest saadik kõik liigesed raksuvad. Olen korduvalt arstide juurde pöördunud, aga mingit abi pole saanud. Öeldakse, et jah, raksuvad tõesti, kui valu ei tee, siis pole hullu – lihtsalt anatoomiline iseärasus selline. Glükosamiini olen tarbinud aastaid, diclofenaci olen ka võtnud, aga raksumisele nad mingit mõju ei avaldanud. Sooja tegemine enne trenni aitab ainult nii palju, et raksud kõik liigesed korralikult ära ja siis on mõneks ajaks rahu majas. Hiljem tahavad nad jälle raksuma hakata.
oktoober 21, 2010 at 1:06 p.l. #279947AlanBStard
ModeratorMinul mõjus glükoosamiin alates umbes 3 grammist päevas.
oktoober 21, 2010 at 1:13 p.l. #279948haubits
MemberGlükosamiin ongi 50/50 ravim, kellele ta nagu mõjuks ja kellel pole midagi.
Pole kindel ravim, aga patsiendilt ei tohi usku ka ära võtta, sestap “soovitatakse”.
Ükski ortopeed/traumatoloog ei ütle, et tegu on imeravimiga.
oktoober 21, 2010 at 1:14 p.l. #279949Alexander Andrusenko
ModeratorMinul mõjus glükoosamiin alates umbes 3 grammist päevas.Njah, ma nii palju ei ole võtnud – kõige rohkem 2g. 2g aitas valude vastu hästi, aga raksumise vastu ei omanud efekti. Praegu võtan 1.5g profülaktika mõttes.
oktoober 21, 2010 at 2:53 p.l. #279961AlanBStard
ModeratorPole kindel ravim, aga patsiendilt ei tohi usku ka ära võtta, sestap “soovitatakse”.Ükski ortopeed/traumatoloog ei ütle, et tegu on imeravimiga.
Eestis on kombeks teda üsna väikestes kogustes võtta ja eks ta ole siin ikka väga kallis ka.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.