põlve ja küünarliigese vigastus?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » põlve ja küünarliigese vigastus?
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 21 years tagasi by
Fred Antson.
-
AutorPostitused
-
detsember 10, 2004 at 1:27 p.l. #3322
Annika Pärtel
MemberProbleem (õigemini kaks) järgmine (sed):
Juba neljandat päeva on põlveliiges (põlvekedrast üleval pool) hommikuti paistes ja katsudes valus, öösiti tuikab kui magades end liigutada. Kõndida saan, päevapeale lähen paistetud alla ja isegi ei valuta, aga põlve kõverdada paha (paistes), samuti valus trepist üles-alla minna, kükitada jne. Jõusaalis on sellise põlvega vist mõttetu käia, sest suurt midagi teha ei lase jalapäeval.
Valusaks läks peale tantsutrenni (funky,kus iseeneset pole üldse nii palju hüppeid jne, kui minu tavapärases trennis:showtantsus). Varem on sama probleem olnud peale suure koormusega rattatrenni või jõusaali (unustasin kord põlvede tugisidemed koju ja tegin nendeta, pärast olin kaks päeva invaliid..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>) traumatoloog ütles, et määrigu ma spordikreemi peale (ütles, et mul selline põlve ehitus, et koormust ei kannatagi). Uuringuid siis ei tehtud. Samal ajal teeb mulle suurt valu ka küünarliiges (tugev näriv luuvalu) -ilmselt sai trennis eile haiget (samas et lasnud ta isegi kergete raskustega trenni teha, juba oli valus) Olen mõned aastad tagasi rulluiskudega kukkunud, nii et küünarliigesega käisin pärast röntgenis, aga katki ei olnud midagi õnneks. Nii et praegune valu võib ka olla sellest vanast vigastusest.
Käisin täna perearstil, lasi põlvest ja küünarliigesest röntgeni teha, see muidugi mingit patoloogiat ei näidanud. 18.jaanuaril (!!!!) saan alles ortopeedile. Arst kirjutas niikauaks mulle Diclac´i tablette valu ja põletiku vastu ja käskis liigesed soojas hoida.
Söön üle aasta juba (pausidega vahepeal) glükosamiini, hakkasin ka kalamaksaõli ja Livol Multi Tabs (vitam+mineraalained) võtma. Trenni teen nii-E: tants 1h(enne hüppan tavaliselt jõusaali pooleks tunniks, teen kõhulihast vms) T: tants 1,5h, K:jõus 2-2,5h, N:jõus 1,5h, tants1-1,5h (kui olen väsinud, jõusaali ei lähe), R: tants või jõus 1-1,5 h, L-vaba, P: jõus u 2h, tai chi 1h (et saaks hingamise korda, venitaks end korralikult ja taastuks paremini). Vahel on nädalas ka kaks puhkepäeva, oleneb sellest, kuidas on enesetunne (kas on liigesed valulikud, olen väsinud vmt). Trennikoormus suurenes viimati kevadel (tuli juurde showtants, enne oli aeroobika, mis kindlasti nii suurt koormust ei anna)
Mismoodi peaks trenni nüüd edasi tegema? Võtsin tableti sisse, küünarliigeses ei näri nagu enam, aga huvitav kui kauaks. Mingi aeg ma nüüd põlve ja küünarliigest ei kiusa jälle, aga nii kui uuesti hakkan, on peale trenni jälle valus-nii on varem alati olnud. Äkki on veel midagi, millega määrida vms, kui jälle põletiku välja lööb?
Varsti käin jõusaalis vist nagu muumia, igalt poolt kinni seotud (põlvetoed, küünarliigese tugi jne)..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 10, 2004 at 1:32 p.l. #42906kame
Moderatorno ütleks et enne jõusaali peab korralikult soojaks tegema ja sama ka tantsu kohta arvan ma!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 10, 2004 at 2:54 p.l. #42912Annika Pärtel
MemberNo sooja tuleb muidugi teha, iseenesest mõistetav ju… Olen aeroobikatreeneriks õppinud ja oleks imelik, kui ma seda ei teeks:)
Samamoodi venitustega, ikka peale igat trenni korralikult. Samuti on showtantsu trennis vahel pikad tehnika tunnid, kus tehakse lisaks puhtale tehnikale pikki venitusharjutusi (spagaadid erinevates variantides jms)
Minu jamad on siiski millestki muust põhjustatud.
veebruar 3, 2005 at 12:48 p.l. #46994Fred Antson
MemberVabandan väga,et alles nüüd Su murele reageerin.
Tõenäoliselt ei ole selline mahukas treeningreziim pikaajaliselt Sulle nii öelda kontimööda,millest tulenevad siis ka antud hädad.Ained,mida tarbid,on sellistel juhtudel vajalikud,kuid konkreetset abi saaksid kindlasti treeningkoormuse periodiseerimisest – mahukad 3-4 nädalased tsüklid vaheldugu 1-2 nädalaste mõõduka mahu ja koormusega treeningtsüklitega.
Kuidas Sul ortopeedi juures läks?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.