Poiss otsib abi
- This topic has 22 replies, 9 voices, and was last updated 12 years, 6 months tagasi by
Low Protein Forever.
-
AutorPostitused
-
juuli 13, 2013 at 5:24 p.l. #25192
JJ14
MemberTere!
Olen 14 aastane poiss, kaalun 120kg ja olen 190cm pikk.
Sügisest on kindel plaan hakata peale kooli jõusaalis käima ja hakata kaalu langetama.
Praegu suvel teen iga päev kätekõverdusi, kõhulihaseid, kükke ja üritan palju väljas olla ja liikuda.
Missugust trenni ma võiks veel teha?
Ja kuna ma olen ka siin palju teemasid lugenud, siis tean, et ilma korras toitumiseta ei ole mõtet trenni teha.
Mis toiduaineid peaks sööma ja mida ei tohiks süüa? Magusasõber ma väga ei ole ja krõpsu/burgereid söön ka väga harva.
Kaalu langetamine ja lihase kasvatamine on mu suur plaan ja sügisest hakkan ka kindlasti päevikut pidama.
Parimat soovides, J.
juuli 13, 2013 at 5:35 p.l. #346473lifthard
MemberLihtsalt hakka enda kaloreid trackima näiteks myfitnesspal-iga ja cuti need väiksemaks et saaksid kaalu langetada.
Kirjuta kõik ülesse mis sa päeva ajal sööd ja jood (absoluutselt kõik).
Alguses muidugi mine näiteks iifym lehele ja vaata enda bmr ja muud ,et saaksid teada palju sa vajad kaloreid et keha töötaks jne.
Edu
juuli 13, 2013 at 5:46 p.l. #346474Tim.
MemberLihtsalt hakka enda kaloreid trackima näiteks myfitnesspal-iga ja cuti need väiksemaks et saaksid kaalu langetada.
Kirjuta kõik ülesse mis sa päeva ajal sööd ja jood (absoluutselt kõik).
Alguses muidugi mine näiteks iifym lehele ja vaata enda bmr ja muud ,et saaksid teada palju sa vajad kaloreid et keha töötaks jne.
Edu
Enne kui paned inimese ‘trackima’ oma kaloreid, et ‘cuttida'(miks üldse nii palju võõrkeelseid väljendeid vaja kui eesti keeles olemas täiesti kenasti vastavad sõnad) siis peaks tegema inimesele selgeks mis on mis ning mida milleks vaja on ja kuidas keha üldse toimib. Selles mõttes oli sinu soovitus selline mis jätab paar algelisemat sammu vahele.
juuli 13, 2013 at 5:49 p.l. #346475lifthard
MemberVabandust siis kui on vigane siis alati olen õnnelik kui keegi õpetab ja parandab minu vigu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii et tänan ja ootan teiste vastuseid kust saan juurde õppida!
juuli 13, 2013 at 7:54 p.l. #346481KuriVari
Memberjõusaal pluss aeroobne oleks mõistlik . Esialgu ära toitumisega väga karmiks mine, tasa ja targu . jaga söök nii et sööd päevas 4 korda ja kindlatel kellaaegadel. Kui sellese rütmi oled sisse elanud siis vaikselt lisa juurde toitu mida sul vaja ja vähenda mida pole vaja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 14, 2013 at 3:57 p.l. #346512Angelo
MemberMix just 4korda ja kindlatel kellaaegadel
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
?juuli 14, 2013 at 4:09 p.l. #346513KuriVari
MemberMix just 4korda ja kindlatel kellaaegadel
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
?Aga miks mitte ? Tema vanuses võiks isegi 5-6 korda päevas süüa sest selles vanuses kipub kogaeg kõht tühi olema kuna organism areneb ja kasvab(muidugi jälgida mida endale sisse ajada). Kindlate kellaegade all ma ei mõelnud et tuleb mingeid minuteid taga ajada, lihtsalt et tekiks mingi rütm.
juuli 14, 2013 at 4:52 p.l. #346516JJ14
MemberTänan kommentaaride eest, panen siit kõik kõrva taha.
Tegin blogi ka ära, edaspidi hakkan sinna postitama.
http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/37667-jj14-ne-blogi/
juuli 14, 2013 at 5:19 p.l. #346520Low Protein Forever
MemberKui googeldate “meal frequency myth“, siis saate kinnitavat materjali selles osas, et vahet pole mitu toidukorda teil on.
Naiivne on arvata, et söömise sagedus midagi kavalat on, näiteks naiivne on arvata, et siis on lihastesse stabiilsem vitamiinide/valkude lisavool ja sellest tulenevalt rohkem lihaseid. Kindlasti mitte. Naiivsed väljamõeldised.
Lisaks on väga elukauge ja naiivne arvata, et keegi ühiskonnast hakkaks toidukarpe omale tööle/kooli kaasa tegema, et tõsta toiidukordade sagedust või siis toidu koostist. Ühiskonnas on levinud, et 200-töötajaga kontorihoones enamik tuleb tööle kella 9:00ks, töötavad kella 12:00ni, siis lähevad enamus lähimasse sööklasse ja söövad sööklaprae või supi (kui on väiksem naisterahvas), seejärel töötavad kella 17:00ni ilma mingi mõttetu lisa söögikorrata, siis lähevad koju ja enamus neist kella 18:00 ajal söövad midagi kerget, mis on ka viimane toidukord päevas. Sedalaadi 200 inimesega suurfirmades on kõik normaalse kehakaaluga ja tervisega, ülekaalulisi on neist mõni üksik.
Selline on siis praktiline pilt, mida olen näinud 10+ aasta jooksul Eesti suurfirmades. Kõik sõid tavalist toitu (valgud alla koefitsendi 1.0) ja toidukordi 2-3, ning nägid energilised ja normaalkaalus välja.
Olen aastaid tagasi rootsis töötanud, ja seal oli pilt teistsugune kontoris, seal tõsti oli rasvunute protent kollektiivis nähtav ja suurem. Eestis aga ülekaalulisi küll pole näinud, ja valimi hulka ma hindaks 1000+ inimest selle 10+ aastase töökogemuse ajal.
Seetõttu on mõttetu toidukordade kogust pushida kuhugile. Siin pakutud 4X päevas sööki on okaa, kuid miks mitte süüa 2-3 korda. Tegu on väga subjektiivse isikliku eelistusega, sööge mitu korda soovite ja saate.
Ise eelistan süüa nii nagu 1000+ kontori-inimest on söönud tänaseni. Kuid kevadel oli nii kiire tööl, et tegin ka 2 toidukorda päevas, jättes ära lõunasöögi. Nüüd plaanin homsest 0-toidukorda päevas režiimi katsetada, ja üle minna peagi 1-kord päevas söömisele.
Seega teema-algatajale: söö niipalju kordi kui sobib sulle, normaalne oleks 3X.
juuli 14, 2013 at 5:24 p.l. #346522lifthard
MemberTäiesti low protein-iga nõus, ise näiteks teen suviti ka 1 toidukorra päevas ehk siis fastin ja sügisel edasi 3 korda päevas kuna kool on vahel ja siis lihtsalt meeldib käia sõpradega koos sööklas söömas.
Igastahes jõudu!
juuli 14, 2013 at 8:15 p.l. #346532KuriVari
Membermina teen küll toidu karpidesse valmis pigem mugavuse pärast. Samas kui on isu lähen söön väljas. Tihti söön sellepärast et kõht on tühi ja 1-2 x päevas süüa oleks minujaoks ilmselgelt vähe .
Asi on väga lihtne ju , inimene küsis teiste arvamust ja ma andsin selle. Sina said ka öelda mis tahtsid ja las inimene teeb omad järeldused sellest mis talle parim . Kõik on muidugi katsetamise küsimus kuid loodan et ta ei hakka sinu 1x päevas söömist katsetama.
juuli 14, 2013 at 8:27 p.l. #346534lifthard
MemberMina olen nii aru saanud ,et pole vahet mitu toidukorda sa päevas teed vaid kas sa saad enda macrod kätte nii et ei ütleks et mu fastimisel midagi viga on.
juuli 15, 2013 at 9:38 e.l. #346559Tim.
MemberMina olen nii aru saanud ,et pole vahet mitu toidukorda sa päevas teed vaid kas sa saad enda macrod kätte nii et ei ütleks et mu fastimisel midagi viga on.
Täpselt nii ongi. Kõik ülejäänud toidukordade jagamine mitmeks korraks jne on ainult puhas mugavuseküsimus. Küllap igaüks ei suuda/taha oma päevast normi korraga ära täita.
juuli 15, 2013 at 9:41 e.l. #346561Sarge
MemberTäpselt nii ongi. Kõik ülejäänud toidukordade jagamine mitmeks korraks jne on ainult puhas mugavuseküsimus. Küllap igaüks ei suuda/taha oma päevast normi korraga ära täita.
Praktikas on asjad teisiti. Tean väga hästi juhtumit, kus üks inimene jäi kaalulangusega seisma. Lõi toidukorrad laiale jättes kaloraaži ja kõik muud asjad samaks ja kaal langes 10kg edasi.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 15, 2013 at 9:51 e.l. #346562lifthard
MemberPraktikas on asjad teisiti. Tean väga hästi juhtumit, kus üks inimene jäi kaalulangusega seisma. Lõi toidukorrad laiale jättes kaloraaži ja kõik muud asjad samaks ja kaal langes 10kg edasi.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vb loll küsimus ,aga äkki oli asi selles lihtsalt et polnud kaua cheat meali teinud ja keha harjus ära ja metabolism muutus aeglasemaks?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.