Poes müüdav forell/lõhe
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Poes müüdav forell/lõhe
- This topic has 27 replies, 18 voices, and was last updated 16 years tagasi by
Rookie21.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 18, 2009 at 11:21 e.l. #16272
Samakamees
MemberLugesin artiklit , et mitte üle 1x nödalas süüa looduslikku kala. Et kas poes müüdav kala on tehistingimustes kasvanud ? Ma olen see nädal juba 2x forelli söönud ja tahaks täna veel , aga ei ole kindel , kas tohib.
jaanuar 18, 2009 at 11:31 e.l. #180193gymer
Memberei julge midagi lubada, aga peaks olema tehistingimustes kasvatatud.
jaanuar 18, 2009 at 12:23 p.l. #180210aivo1359
MemberTere Samakamees.Kala võid sa süüa minu teada iga päev,kui su rahakott kannatab.Oluline on mitte liiga üle soolata.Poes müüdav kala on kasvatatud meresumpades või siis kalamajandites spetsiaalse graanuliga.Mina soovitan süüa rohkem sisevee kalu,sest merevesi on juba küllaltki reostatud.On ka erineva maitsega kalu.Näiteks minu kasvatatud kalad on väga puhtamaitselised,sest meie kalamajand asub jõe alguses.Tänu kalale on mul luud väga tihedad.Käisin ükskord huvi pärast luutihedust kondrollimas.Jutt käib vikerforellist ja lõhest.jaanuar 18, 2009 at 12:30 p.l. #180197Samakamees
MemberSelge pilt. Täna on siis lõuna ja õhtusöögiks jälle kala
jaanuar 18, 2009 at 12:41 p.l. #180198marjasha
MemberMina olen täielik lõhefänn- peaegu iga nädal ostan suure norra lõhe- pool teen ahjus (suvel grillis), pool panen soola (meresoolaga) ja pea ja selgroog lähevad supiks. See lõhe, mida mina Rimist ostnud olen, tundub küll igati ok. Aga kui lahjemt kala tahan, olen ostnud hõbeheiki, aga seda karbis külmutatult, sellega tekib küll küsmus, et kas on ikka tervislik
jaanuar 18, 2009 at 12:45 p.l. #180213Samakamees
MemberMina olen täielik lõhefänn- peaegu iga nädal ostan suure norra lõhe- pool teen ahjus (suvel grillis), pool panen soola (meresoolaga) ja pea ja selgroog lähevad supiks. See lõhe, mida mina Rimist ostnud olen, tundub küll igati ok. Aga kui lahjemt kala tahan, olen ostnud hõbeheiki, aga seda karbis külmutatult, sellega tekib küll küsmus, et kas on ikka tervislik
Ja minu kalatarbimine on kindlasti suurem, kui kord nädalas…Ise söön kala iga päev. Tuunikala/heeringas/heik ja nädalas paar korda siis punast ka. Kala on parim , mmmm
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 18, 2009 at 1:21 p.l. #180065QWE8
MemberLoogilisem oleks jah, et on kalakasvatuses kasvatatud. Imelik ise oleks muidu küll vabas looduses kasvanud kala eelistanud, aga jah.
Ahjus küpsetatud lõhe, või forell ja siis pärast ohtralt sidrunit peale pigistada on väga hea. Ise eelistan rohkem forelli, ei ole nagu nii rasvane.
jaanuar 18, 2009 at 1:30 p.l. #180066asdfghjkl
MemberPoes müüdavat kala karta pole vaja nagu ka muid poes müüdavaid tooteid. Kõik inimesed ei saa ju kalale minna tänapäeva elu juures.
Nagu ka taimedel nii ka loomadel muduetakse geene tänapäeval, ja nende geneetiliselt muundatud toitude ohutus inimesele poel veel kuigi kindel siiski, et võib-olla nad midagi kahjulikku tõesti tervisele teevad, kuigi ei usu isiklikult seda, kala geene muudetakse kah kasvamise kiirendamiseks:
http://www.primidi.com/2006/01/11.html
salmon grow so fast because of a change made to one of the roughly 40,000 genes in their DNA. In normal salmon, the gene that controls the production of growth hormone is activated by light, so the fish generally grow only during the sunny summer months. But by attaching what’s known as a “promoter sequence” — part of a specific gene — from the pout, Aqua Bounty ended up with salmon that make growth hormone all year round.Väiksestes Tallinna sööklates, on nn kalapäev üks kord nädalas, näiteks neljapäeval, teistel päevadel kalatoite menüüs pole, nii olen kahes kohas tallinnas tähele pannud, väiksed kontoripiirkonna sööklad siis, kel menüü kuigi lai pole. Ja isiklikult nii ise arvangi, et nädalas ühe korra võiks kala süia, kas ka rohkem, selles poel kindel. Jaapanlased jm sealsed rahvad söövad mereande rohkelt, ja neil eluiga pikk, võib-olla siis tasuks kala rohkem süia tõepoolest.
jaanuar 18, 2009 at 2:42 p.l. #180223timo116
MemberIse söön kala iga päev. Tuunikala/heeringas/heik ja nädalas paar korda siis punast ka. Kala on parim , mmmm
ma sööks ka igapäev kala, kui neid nõmedaid luid sees poleks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muidugi saab osta ilma luudeta aga noh…majandussurutis:Djaanuar 18, 2009 at 2:46 p.l. #180226Samakamees
Memberma sööks ka igapäev kala, kui neid nõmedaid luid sees poleks
jaanuar 18, 2009 at 3:06 p.l. #180230T6nu69
MemberLõhel ja forellil pole ju luid eriti sees. Palju kanafilee kg hind praegu on ? Lõhel on 72 ja forellil 78. Väga suur vahe ei tohiks olla , kuigi jah , kalal kaalub pea ka.Kanafilee sinna 100kr 1kg kanti.
jaanuar 18, 2009 at 3:36 p.l. #180233Zaany
Memberma sööks ka igapäev kala, kui neid nõmedaid luid sees poleks
jaanuar 18, 2009 at 3:41 p.l. #180235Samakamees
MemberKus müüakse ilma luudeta ? Kas luid üldse pole ?Mul küpseb praegu pool forelli ja ma ei täheldanud seal küll luid olevat. Muidugi täpsemalt saab siis öelda , kui sööma hakkab
edit: siiski jah , pikad luud on sees
jaanuar 18, 2009 at 4:32 p.l. #180237Zaany
MemberJah, ma söön tavaliselt külma suitsetatud kala, ei ole mul kahjuks aega valmistada seda:P Kus ta sul küpseb ?
jaanuar 18, 2009 at 4:38 p.l. #180240Samakamees
MemberJah, ma söön tavaliselt külma suitsetatud kala, ei ole mul kahjuks aega valmistada seda:P Kus ta sul küpseb ?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ahjus
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.