Olen 16aastane, 75kg ja 182cm pikk suhteliselt kõrgel tasemel treeniv ja võistlev võrkpalllur. Palli trenne on mul nädalas 6 sooviks käia ka 3 korda nädalas jõusaalis ja arendada oma plahvatusliku jõudu (ründelöögi jaoks). Igasugused meetodid ning harjutused oleks teretulnud. Vastupidavus on mul väga hea, kuid just jõust jääb praegu puudu, kuna hakkan liituma meesteklassidega.
nii..pallingu ajal minumeelest peaks kõige rohkem töötama õlg ja selg, harjutusi on muidu harjutustepangas palju…midagi konkreetset küll soovitada ei oska..
Mina soovitan pöörduda Indrek Otsuse poole selle küsimusega. Tean, et ta on palju just pallimängijaid juhendanud ja pannud rõhku palju kiiruslikule jõule.
Minu arust on see väga tõsine teema, siin on nii kerge midagi üle lõhkuda. Tean, et näiteks paljud võrkpalli asjatundjad pole rahul isegi selle kangitreeninguga, mida tegi suvel Pasi Raudio Pärnu poistega. Ja tõeti pärnakatel oli sügisel ja on preagugi palju vigastatuid.
Ega jah üksikutest harjutustest pole niipalju abi kui suudad seda teha kindla programmi järgi. Selleks on kõige parem moodus nagu Hr. Rusikas mainis pöörduda jõusaali treeneri poole ja kindlasti on Indrek Otsus üks pädevamaid mehi nõustama.