Skip to main content

Pistmine

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Autor
    Postitused
    Aimuu
    Member

Käisin siis 3 tundi tagasi korvpalli mängimas ja hakkas jubedalt pistma, see möödus, aga siiamaani sügavamalt hingates ja keha liigutades teatud suunades lööb paremale ribide alla valu sisse, pistmse valu. Mida teha?

FFF
    Member

Käisin siis 3 tundi tagasi korvpalli mängimas ja hakkas jubedalt pistma, see möödus, aga siiamaani sügavamalt hingates ja keha liigutades teatud suunades lööb paremale ribide alla valu sisse, pistmse valu. Mida teha?

Pisteid on rohkem vähetreenitud organismil, samas ei tee ka hea kehaline seisund selle vastu immuunseks. Kuid siis on pőhjused ka juba rohkem individuaalsed. Põhjusteks võivad olla nt: vahelihase kramp, täis kõhuga või ka hingamis- ja jooksustiil. Loomulikult mõjutab pistmist ka ilma soojenduseta kehalised pingutused.

Hoia pisted eemal nii:

1.Soovitatavalt 3-5 tundi enne treeningut vői vőistlust mitte süüa. Pööra tähelepanu ka toidu koostisel!

2.Korralik soojendus, tempot aeglaselt tõstes.

3.Treeni oma kőhulihaseid ja vahelihast.

4.Őpi őigesti hingama. (kõhuhingamine, mida saab hästi harjutada selili maas, asetades raamatu kõhule. Sissehingates peab raamat tőusma ja väljahingates tugevalt langema.

5.Testi milline esmaabi on sinule pistmise vastu parim.

Kui hakkab pistma, siis esmaabina vőib aidata tempo aeglustamine vői lausa seismajäämine ja valuliku koha tugev pigistamine sőrmedega. Ettepoole kummardumine ja rahulik sügav hingamine vőivad samuti kergendust tuua. Tavaliselt seejärel pisted kaovad ja jooksmist saab jätkata. Kőhu alalihaste venitamine vőib samuti aidata.

Kui pisted jätkuvad ka rahuolekus, on pőhjust käia tervisekontrollis, et eemal hoida vőimalikke haigusi.

<_<“>

3-5 tundi enne treeningut või võistlust mitte süüa?? Organism peaks siis pühast vaimust toituma pool päeva?

FFF
    Member

3-5 tundi enne treeningut või võistlust mitte süüa?? Organism peaks siis pühast vaimust toituma pool päeva?

See on jah tegelikult palju, kuigi mõni on ka selliste harjumustega juba..

Väga kehv harjumus.

Aimuu
    Member

jõhkra valu lööb sisse just naerdes. sügavalt hingates lööb nüüdseks valu sisse väga vähe, aga see on siiski häiriv. kohe plaan minna uuesti korvpalli mängima, eks näis mis saab. <_<“>

maxcar
    Member

jõhkra valu lööb sisse just naerdes. sügavalt hingates lööb nüüdseks valu sisse väga vähe, aga see on siiski häiriv. kohe plaan minna uuesti korvpalli mängima, eks näis mis saab. <_<“>

pole erilist mõtetminna kui veel pistab ju.

vend vähk
    Moderator

Mul ka noorena pistis, aga siis opereeriti pimesool välja ja jäi rahulikuks. Mõned korrad on hiljem ka teisel pool pistnud, aga õnneks väga harva. Eks neid põhjuseid on mitmeid. <_<“>

Aimuu
    Member

Asi on paranemas, valu on hingates peaaegu kadunud, kiirelt liigutades keha aga siiski lööb valu sisse.

Acqua
    Member

Asi on paranemas, valu on hingates peaaegu kadunud, kiirelt liigutades keha aga siiski lööb valu sisse.

Mõne päevaga korras siis.

Mulle tuleb paratamatult ilmselt elu lõpuni meelde, kuidas mu esimese klassi kehalise õpetaja karjus, kui kellelgi pistis: PISTA VASTU SIIS!

Raivo Piiber
    Member

Roidemurd?

Aimuu
    Member

Roidemurd?

ma ei saa käega katsudes aru täpselt kas nüüd ülemise kõhulihase juures on valu või siis ribi juures. panin tähele, et kui ennast välja sirutada ja hingata siis lööb rohkem valu kui lihtsalt istudes ja tavaliselt end hoides.

Mcken
    Member

ma ei saa käega katsudes aru täpselt kas nüüd ülemise kõhulihase juures on valu või siis ribi juures. panin tähele, et kui ennast välja sirutada ja hingata siis lööb rohkem valu kui lihtsalt istudes ja tavaliselt end hoides.

Mine käi arsti juures

Sakurai
    Member

Muidugi mine käi arsti juures ära, asi võib tõsisem olla kui lithsalt pistmine. Oleks tegemist pistmisega, siis oleks juba järgi jäänud

Milehigh
    Member

Endal midagi taolist momendil, paar nädalat tagasi hakkas pärast rinnatrenni see jama. Algul oli ka teatud asendites rinnalihaste keskelt valus ja sügavalt hingates. Paari päeva läks mööda. Aga nüüd kui ma kõhulihaeid pingutan või teen hantli tõmmet küljele vasaku käega siis on tunda ka selline loll torge parema ribikorvi all. Peaks ka vist aja millalgi kirja panema.

Ei usu et see midagi tõsist on. See võib olla vahelihase venitus. Ma olen selle venitusest midagi varem kuulnud. Äkki keegi oskaks täpsustada. Kordan veel et lähen ise ka arsti juurde kui valu ei möödu. Et keegi seda soovitama üle ei hakkaks.

Küsimus siis kas vahelihase venitus võib olla reaalne????

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.