pirnikujuline keha
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » pirnikujuline keha
- This topic has 10 replies, 8 voices, and was last updated 20 years, 3 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
oktoober 22, 2005 at 10:01 p.l. #5616
Maive
MemberTere
Millist liiki treeninguid soovitate pirnikujulise kehakuju parandamiseks? Olen kogu oma elu olnud hädas ebaproportsionaalse kehakujuga. Nimelt on ülakeha rõivanumber 38 ja allpool taljet 46. Pikkus on 174. Kehakaal on püsinud u. 19 aasta vanusest kuni tänaseni 72-74 kg. Hetkel 34 a.
Olen harrastanud järjepidevalt aeroobikat (step, body), kuid see pole mind aidanud konkreetse probleemi puhul. Aeroobika annab sitkuse ja hea vastupidavuse kuid ei vormi keha. Proovisin shapingut, kuid ei suutnud isegi kõige lihtsama programmi mõningaid harjutusi sooritada. Näiteks üks harjutus oli selililamangus jalgade tõstmine. Veremaitse suus üritasin, kuid ei suutnud seda ega ka muid harjutusi teha, kus oli vaja kas käpuli või muul viisil jalgu tõsta.
Olen kaalunud tõsiselt rasvaimu operatsioonile minekut. Kas on üldse lootust normaalmõõtudesse saada sellise keha puhul, kus võib läbi naha ribid üle lugeda, kuid reitel kobrutav rasv annab neile ümbermõõduks ligi 70 cm?
oktoober 22, 2005 at 10:34 p.l. #61145Annika Pärtel
MemberSteppi kindlasti ei soovitaks-vormib peamiselt just alakeha lihaseid, mida Sinu puhul võiks just tahaplaanile jätta. Sama oleks ka spinninguga-peamine koormus sealgi jalgadel. Lisaks võib pidev ja ülemäärane koormus alakehale põhjustada erinevaid liigesevaevusi (põlvevalud jne)
Aeroobika mittemõjumise puhul võib rolli mängida liiga kõrge pulsisagedus treeningul (ja tihtipeale nendes tundides pulss liiga kõrge ongi)–seega aeroobikat võiks teha küll aeg-ajalt, kuid aeroobse vastupidavuse parandamise, mitte kehakaalu langetamise eesmärgil. Kui on võimalust, kasuta mõnel tunnil pulsikella ja kontroli järele, kas pulss on rasvapõletuse faasis (u 95-120) või kõrgem. Kui kella kasutamise võimalust ei ole, siis katsu treeningtempo hoida sellel tasemel, et suudaksid treeningu ajal veel vabalt rääkida (et ei oleks hingeldamist).
Sinu puhul on kindlasti esmatähtis arendada ülakeha lihaseid+ rasvapõletustreeninguga viia madalamaks keha rasva%. Selleks soovitaks jõusaali ja/või bodypumpi koos kõnniga jooksulindil (min 30 minutit).
Kindlasti tahab ka toitumine paikapanemist. Võid uurida siinset foorumit ja vanemaid artikleid, kus on palju juttu olnud treeningut toetavast toitumisest. Paha ei teeks ka oma päevase menüü ja toitukoguste siia kirja panemine-nii on lihtsam Sind aidata.
oktoober 22, 2005 at 11:48 p.l. #61148Maive
MemberViimasel ajal pole ma kusagil trennis käinud ja tahaksin alustada uuesti, kuid millegi tõhusamaga. Toitumise koha pealt pole mul kindlat menüüd. Lihtsalt väldin rasvaseid toite, ei tarvita võid ja maiustusi söön haruharva.
oktoober 23, 2005 at 8:30 e.l. #61154KONDIPUKETT
Membermina soovitaks julgelt kepikõndi-seal just paras pulss rasvapõletuseks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2005 at 9:58 e.l. #61159jasmiini
Membertore on lugeda kuidas inimesed nõu küsivad, et kuidas alustada jne, kuid enamus alustajatest loobuvad peatselt trennidest ja naasevad oma endiste mugavate eluviiside juurde tagasi (see ei käi sinu kohta Cati, võibolla tuleb sinust tõesti tõsine harrastaja),
mulle tundub, et see spordi pisik ja liikumise vajadus on tavaliselt juba maast madalast küljes, see on elustiil! on kindlasti erandeid, kes avastavad spordi vanemas elujeas, kuid enamus on siiski läbi elu harrastanud erinevaid kehalisi tegevusi.
mu oma ringkonnast on enamus sellised, kes käivad trennides väga kaootiliselt st kuidas juhtub ja kui kuskil jutuks tuleb, siis teema on umbes selline, et issand kui tubli sina oled, koguaeg vormis ja teed trenne, ja mina nii vormist väljas- no ma ei viitsi sellepeale isegi enam midagi öelda – trenn ei ole iga ühe jaoks pingutus, see on minu elu üks loomulik osa, ilma milleta pole võimalik lihtsalt eksisteerida!
oktoober 23, 2005 at 2:41 p.l. #61178jasmiini
Membernjah, postitasin valesse teemasse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> sryoktoober 23, 2005 at 10:14 p.l. #61190hawker
MemberAeroobika mittemõjumise puhul võib rolli mängida liiga kõrge pulsisagedus treeningul (ja tihtipeale nendes tundides pulss liiga kõrge ongi)–seega aeroobikat võiks teha küll aeg-ajalt, kuid aeroobse vastupidavuse parandamise, mitte kehakaalu langetamise eesmärgil.See on küll valejutt. Maksimaalsest (tavaliselt 220 – vanus) 55-70% peal aeroobne põletab kulutatud energiast protsentuaalselt kõige rohkem rasva, aga kõvemini tehes põletatakse üldkokkuvõttes energiat ning ka rasva rohkem. Ning mida intensiivsem treening, seda suurem on rasvapõletusefekt ainevahetuse kiirenemise kaudu trennijärgselt.
Aga üldiselt rasvast saab ikka lahti ainult söömise jälgimisega, igasugune treening aitab ainult kaasa. Igalühel on erinev kehatüüp, aga kui alumine ots lotendab ning samas ülemine ots kipub kiduraks jääma, siis on viga just ülemises otsas — jälgi oma söömist ning mine asja parandamiseks jõusaali.
oktoober 24, 2005 at 4:42 e.l. #61192ROtter
MemberSelleks, et vähendada erinevusi üla- ja alakeha vahel, tuleks pöörata nüüd tähelepanu ülakeha lihaste arendamisele. Kuigi naistel on ülakeha raskemini arendatav, tundub see olevat antud situatsioonis ainuvõimalik. Seda ei maksaks karta, et biitsepsid kasvavad nii suurteks, kui meestel, kuid disproportsioon ülakeha ja alakeha vahel peaks vähenema. Aga see nõuab pikka ja järjepidevat treeningut.
oktoober 24, 2005 at 7:32 e.l. #61103Robby
MemberMina soovitaksin ujumist, jõusaali ja (kepi)kõndi. Pirnikujulisele kehale just täpselt sobivad alad. Jõusaalis arendaks ülakeha, sama teeb ka ujumine. Viimasega saab edukalt ka alakehalt rasva ning tsellut maha. Kõnni eesmärk oleks samuti rasvapõletus ning lihaste heas toonuses hoidmine.
Palu treeningkava spetsialistilt.
oktoober 24, 2005 at 7:47 e.l. #54086vend vähk
ModeratorMina soovitaksin personaaltreenerit.
oktoober 26, 2005 at 4:45 p.l. #56155Maive
MemberRasvapõletus ei mõju kahjuks lokaalselt. Kui ma pisutki alla võtaksin, siis on tulemuseks väljaulatuvad ribid ja puusakondid.
Ülakeha on minu pikkuse kohta parja suurusega ja seda spetsiaalselt treenides küll laiendada ei tahaks. Kindlasti võiks aga sitkem olla. Saledamaks on vaja saada ainult puusi ja reisi. Tundub, et kogu keha rasv on koondunud enamjaolt ainult sinna. Ujuda kahjuks ei oska.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.