Skip to main content

pimesool

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • Autor
    Postitused
    matu124
    Member

mismoodi täpsemalt see välja näeb kui pimesoolega on asjad korrast ära, kas on selline pidev valu ja liigutada ning pingutada üldse ei saa? Ja mis vöib seda tekitada?

alr89
    Member

Tahaks ka teada.

Savage
    Member

see valu ei saa olla pikaajaline, sest kui pimesool peaks umbes olema on valu selles piirkonnas kiiresti suurenema(väljakannatamatuks), kui toit läbi käib siis pole häda midagi. Võibolla on gaasid mis valu teevad <_<“>

ROtter
    Member

Iseloomulik on tugev kõhuvalu nabast paremal ja allpool, sageli tekib alguses ebamäärane valu ülakõhtu, mis tugevneb ja liigub allapoole. Valu on tuntavam liikudes, sügaval hingamisel, köhimisel ja ussripiku piirkonna katsumisel. Võib esineda iiveldust, oksendamist, kõhulahtisust või –kinnisust ning kerget palavikku.

matu124
    Member

ma mötlen et arvatavasti ongi gaasid,mul ennegi olnud, asi selles et hommikul oli suht jube valu sees. Liikumisel,köhimisel,hingamisel valu pole.

jorsik
    Member

ega trennis üle ei pingutanud? äkki on song?

Kuup
    Member

Songa on ikka näha ju. Ja kui on tugevad lihased siis song naljalt ei teki.

scorpion666
    Member

Pane käsi nabast paremal ja allpoole ning vajuta käega peale sinna kohta ja lase järsku lahti.Kui järgneb tugev terav valu on asi pimesooles.Endal lõigati se juba 3 aastat tagasi ära ja valu oli väljakannatamatu ning näriv nii öelda tund aega ja siis kutsusin kiirabi koju.

Lisaksin, et endal tekkis ka iiveldus ja oksendamine.

matu124
    Member

mul oli hommikul örn valu ja koolis pärast läks eriti hulluks,tulin koju siis oli natuke aega valu sees,magasin 2 tundi ja läksin jöuti väikese kipitusega, trenni ajal kadus nagu niuhti ära ja peale seda tuli tagasi,nönda tasakesi möikab.Ju mul gaasid on.

TANK
    Member

mul oli vist 5 aastat tagasi…. lõigati ära…

nõrk ja pidev valu pimesoole juures kõhus ja väsimus oli

see nipp et vajuta ja järsku lase lahti ei andnud midagi tunda… mõned arstid veel vaidlesid et kui järsku lahti lastes tugevat valu ei ole siis ei ole pimesool… jobukari oleks veel äärepealt lõikamata jäänud… kannaga pähe sellistele arstidele.

Xero
    Member

Pimesool valutab muidugi ja päris jubedalt, kuid üx tähtis teadmine, kes seda veel ei tea. Kui pimesoole valu äkitselt ära kaob, on see kindlalt lõhkenud ja siis peab väga kiirelt tegutsema!!! Sest siis on asi tundide küsimustes.

Thomas
    Member

Pimesool valutab muidugi ja päris jubedalt, kuid üx tähtis teadmine, kes seda veel ei tea. Kui pimesoole valu äkitselt ära kaob, on see kindlalt lõhkenud ja siis peab väga kiirelt tegutsema!!! Sest siis on asi tundide küsimustes.

mul on mitu korda ära kadunud ja uuestu tulnud. Täpselt sama asi oli, mida oldman kirjeldas. aga näe tunde on paljusi möödunud.

Xero
    Member

No see peax nii, et mitu korda pimesool lõhkeda ei saa, arvan. Mul endal pole olnud, aga tean tuttavaid, kellel nii olnud. Kui nii mitu korda valu üle läinud ja tagasi tulnud, siis ehk on lõhkemis äärepeal. Aga seda olen kuulnud, et enne lõhkemist pidi väga tugev valu olema, et võtab kohe küüru sisse seljale.

Thomas
    Member

aga mis siis juhtub kui pimesool lõhkeb??

ROtter
    Member

aga mis siis juhtub kui pimesool lõhkeb??

See on eluohtlik tervisele, kui ruttu operatsioonile ei saa.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.