Piimavalgu asemel
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Piimavalgu asemel
- This topic has 15 replies, 6 voices, and was last updated 17 years, 2 months tagasi by
marjasha.
-
AutorPostitused
-
november 7, 2008 at 12:08 p.l. #15512
marjasha
MemberMa siin mõni aeg tagasi kirjutasin Dietmixi teemal. Kuigi mul piimavalgu allergia, siis mingit aega siiski kasutasin seda, oma rumalusega arvasin, et see mulle kahju ei tee, sest seedimine oli ok ja nahk päris pikalt korras. Lõpuks ikkagi hakkas kahju tegema, nahk korrast ära jälle
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, muidugi hakkasin veidi hapukoort ka tarbima, kuna pool aastat olin kõigist piimatoodetest “puhas”, siis juba arst soovitas vähehaaval proovida. Nüüdsest olen jälle kõigest piimavalku sisaldavast kraamist loobunud- vahetasin kitsepiima vastu välja
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Seega tahaks teada, kas on mõnd valgujooki, mis ei sisaldaks piima- ega sojavalku (võib hirmus rumal küsimus tunduda muidugi). Peale jõusaali või Body Pumpi tahaks juua, või piisaks mõnest valgurikkast toitupalast, mis väga rammus pole, sest trennid suht hilja õhtul. Teinekord ei tahagi peale trenni väga süüa.november 7, 2008 at 12:11 p.l. #171316timo116
MemberOn olemas ka Vadakuvalk, mis on peaaegu enamustes proteiinipulbrites…üks on kindlasti Hera80!
november 7, 2008 at 12:13 p.l. #171317timo116
MemberSiin on toote link…
november 7, 2008 at 12:31 p.l. #171318marjasha
MemberSuur tänu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 7, 2008 at 12:52 p.l. #171319wola
MemberHalleluuja! Tule taevas appi! Mis soovitusi siin jagatakse?!
Kui inimesel on piimaallergia, siis see tähendab, et tal on piimavalgu alleriga ehk talutamtus (just nagu teema algataja ka mainis).
Kui inimesel on laktoositalumatus (NB! MIS EI OLE PIIMAALLERGIA), siis see tähendab, et tema keha ei talu piimas sisalduvat suhkrut ehk laktoosi.
Kui marjashal on piimaallergia ehk piimavalgu talumatus, siis ta ei tohi tarbida vadakuvalku, sest see on üks osa piimavalgust. Piimavalk koosneb vadakust (20%) ja kaseiinist (80%). Marjashal on kas vadaku talumatus või kaseiinitalumatus või need mõlemad. Üldjuhul mõistetaksegi just piimaallergia all vadakuvalgu talumatust.
Miks Sa talle vadakuvalku soovitad? Enne kui selliseid soovitusi jagad, võiksid veidi ka uurida, mis mida tähendab.
november 7, 2008 at 2:15 p.l. #171331timo116
MemberHalleluuja! Tule taevas appi! Mis soovitusi siin jagatakse?!Kui inimesel on piimaallergia, siis see tähendab, et tal on piimavalgu alleriga ehk talutamtus (just nagu teema algataja ka mainis).
Kui inimesel on laktoositalumatus (NB! MIS EI OLE PIIMAALLERGIA), siis see tähendab, et tema keha ei talu piimas sisalduvat suhkrut ehk laktoosi.
Kui marjashal on piimaallergia ehk piimavalgu talumatus, siis ta ei tohi tarbida vadakuvalku, sest see on üks osa piimavalgust. Piimavalk koosneb vadakust (20%) ja kaseiinist (80%). Marjashal on kas vadaku talumatus või kaseiinitalumatus või need mõlemad. Üldjuhul mõistetaksegi just piimaallergia all vadakuvalgu talumatust.
Miks Sa talle vadakuvalku soovitad? Enne kui selliseid soovitusi jagad, võiksid veidi ka uurida, mis mida tähendab.
Kust sa loed välja otseselt, et ma talle soovitasin vadakut?
november 7, 2008 at 2:19 p.l. #171333timo116
MemberAga siitpoolt vist tuli viga ka minupoolt…ajasin hetkel segamini Albumiiniga…mis on munavalk…
november 7, 2008 at 2:48 p.l. #171338marjasha
MemberVõib minu poolt jällegi naiivne tunduda- mul samuti munavalge vastu allergia
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , munarebu on ok, siis ilmselt munavalk ka ei sobi?november 7, 2008 at 4:23 p.l. #171345anelka
MemberPulbreid ära söö, need ei mõju figuurile hästi. 3 minuti munad sobivad ideaalselt, kollane söö ja valge viska minema. Lisaks süsiveseikud: nt. juurvilja hautis.
Kui pastöriseerimata piimatooted ei tekita jama, siis turult võid leida mahetalu toitu: sõir, hapukoor, rõõskoor, võided… Solaariumist/helaariumist võib olla suur abi. D-vitamiin on inimese tervise võtmemängija ja uvb-kiirgus on naturalway selle tootmiseks.
november 7, 2008 at 6:58 p.l. #171363Mikk Raudsepp
MemberPulbreid ära söö, need ei mõju figuurile hästi. 3 minuti munad sobivad ideaalselt, kollane söö ja valge viska minema.Mõttetu süüa muna, munakollase pärast?
november 8, 2008 at 9:21 e.l. #171411marjasha
MemberPulbreid ära söö, need ei mõju figuurile hästi. 3 minuti munad sobivad ideaalselt, kollane söö ja valge viska minema. Lisaks süsiveseikud: nt. juurvilja hautis.Kui pastöriseerimata piimatooted ei tekita jama, siis turult võid leida mahetalu toitu: sõir, hapukoor, rõõskoor, võided… Solaariumist/helaariumist võib olla suur abi. D-vitamiin on inimese tervise võtmemängija ja uvb-kiirgus on naturalway selle tootmiseks.
Ühtegi lehmapiima toodet süüa ei saa, hakkasin kitsepiima vastutahtmist jooma (pidi suurepäraselt lehmapiimaallergia puhul aitama),
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> maitse päris kole, jääkülmalt läheb alla kui midagi peale süüa. Munakollast võin proovida, kui sellest kasu on. Solaariumis käin paar korda kuus, näkku ei lase, küll aga olen keha pealt igasugustest ekseemidest- löövetest vaba, mis enne suht tihti mind külastasid. Ehk peaksingi peale trenni kitsepiima hoopis jooma, niikuinii pean seda päevas 0,5 l ära tarvitama?november 10, 2008 at 7:38 e.l. #170268anelka
MemberÜhtegi lehmapiima toodet süüa ei saa, hakkasin kitsepiima vastutahtmist jooma (pidi suurepäraselt lehmapiimaallergia puhul aitama),
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> maitse päris kole, jääkülmalt läheb alla kui midagi peale süüa. Munakollast võin proovida, kui sellest kasu on.Nat. kitsepiim kaotas sokumaitse 3 päeva peale lüpsi. Külmikus säilib vähemalt nädala. Munakollasest on kindlasti kasu.
Ehk peaksingi peale trenni kitsepiima hoopis jooma, niikuinii pean seda päevas 0,5 l ära tarvitama?Piimatooted pole kohustuslikud: Googelda paleodiet, neanderthin, caveman diet…
november 10, 2008 at 9:11 e.l. #155864marjasha
MemberSuured tänud, kindlasti uurin asja
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja kitsepiima joon hea tervise nimel ikka edasi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 10, 2008 at 9:26 e.l. #155991november 10, 2008 at 10:06 e.l. #156103marjasha
MemberOlen seda artiklit lugenud jah
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Kuid meil vähemalt oma kits (maakodus) – sööb puhast toitu, korralikult hooldatud, meheema hoiab hoolega silma peal tal. Neid entsefaliidijuhtumeid seoses kitsepiimaga väga vähe olnud, aga ega 100% kindel ei saa loomulikult olla. Oleme ettevaatlikud, vähemalt ei saa ma seda piima kusagilt suvalisest kohast
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.