Piim on kole, milk is evil, mkay?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Piim on kole, milk is evil, mkay?
- This topic has 243 replies, 73 voices, and was last updated 13 years, 2 months tagasi by
Marianna.
-
AutorPostitused
-
november 15, 2012 at 10:55 e.l. #330000
ROtter
MemberLasen puusalt ja pakun, et keskmine vegan on ka fyysiliselt aktiivsem kui keskmine segatoiduline, mis yks madalama kolesterooli pohjuseks.
Tubli, Watson.
Looduses lõvi murrab ühe gaselli maha ning sööb ära, siis on tal nädal aega kõht täis ja ta lebotab päikese käes. Gasellid aga käivad hommikust õhtuni pea maas ja näksivad rohtu, et mitte nälga ära surra.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 15, 2012 at 11:53 e.l. #330004Marianna
MemberLasen puusalt ja pakun, et keskmine vegan on ka fyysiliselt aktiivsem kui keskmine segatoiduline, mis yks madalama kolesterooli pohjuseks.
See on tõsi küll, kuigi veganite puhul alati imestatakse, et kuidas nad üldse veel elus ja terved on, vaevlevat nad ju valgupuuduses, B12 vaeguses ja mis veel.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Samuti olen ma täheldanud, et tavaliselt on veganid ka äärmiselt intelligentsed inimesed, oma ala professionaalid ja positiivsed elurõõmsad inimesed. Kindlasti on toitumisel suur roll ka siin.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 15, 2012 at 12:06 p.l. #330009november 15, 2012 at 11:51 p.l. #328483gmaster
MemberSamuti olen ma täheldanud, et tavaliselt on veganid ka äärmiselt intelligentsed inimesed, oma ala professionaalid ja positiivsed elurõõmsad inimesed.
Nojah, mis see 99% fitness.ee kasutajate kohta ütleb?
november 16, 2012 at 12:47 e.l. #99036Archangel
MemberMa pigem ütleks, et suur osa Veganeid on lihtsalt võltsid.
Kui nad paistavad välja elurõõmsad ja intelligentsed siis seda pigem selle tõttu, et nad tõsimeeli usuvad, et nende “elustiil” on kuidagi moraalselt kõrgemast klassist ning kuidagi loodust/loomi kaitsev ja üldist “hoolivust ja sümpaatsust” propageeriv. Ning läbi selle on võimendatud kogu nende persona. Ma ütleks, et see on lihtsalt võlts. Mitte alati, aga piisavalt tihti IMO.
Kui neid piisavalt pinnida siis tuleb üldiselt nende tõeline olemus välja. Mis on tihtipeale madala enesehinnanguga, häbelik ja nõrk maailmas eksinud olekuga isiksus.
Veganism on tihti lihtsalt kaitsev fassaad mida aktiivse kilbina kasutatakse, et ennast unikaalsemaks teha. Leida kaaslasi ning tõsta enese-hinnangut. Võimendada oma eksistentsi väärtust ning läbi selle end nähtavaks tehes pürgida edasi teistes eluvaldondades.
november 16, 2012 at 1:06 e.l. #330071Marianna
MemberNojah, mis see 99% fitness.ee kasutajate kohta ütleb?

Keegi pole väitnudki, et segatoidulised pole samuti elurõõmsad ja intelligentsed.

Minul isiklikult oli küll varem näiteks täiesti valuarusaam veganitest, ma kujutasin ette neid kleenukestena, kahvatutena, nõrgukestena, depressiivsetena. Tegelikkuses aga, olles nii mõnegagi lähemalt tutvunud, olen näinud vastupidist.

Kuid ma ei nõustu Archangeliga, et veganitel on enesehinnanguprobleem vms. Oma toidulauavalik tehakse eelkõige ikkagi enda tervise ja heaolu järgi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 16, 2012 at 9:14 e.l. #330083IVARK
MemberMa pigem ütleks, et suur osa Veganeid on lihtsalt võltsid.
Kui nad paistavad välja elurõõmsad ja intelligentsed siis seda pigem selle tõttu, et nad tõsimeeli usuvad, et nende “elustiil” on kuidagi moraalselt kõrgemast klassist ning kuidagi loodust/loomi kaitsev ja üldist “hoolivust ja sümpaatsust” propageeriv. Ning läbi selle on võimendatud kogu nende persona. Ma ütleks, et see on lihtsalt võlts. Mitte alati, aga piisavalt tihti IMO.
Kui neid piisavalt pinnida siis tuleb üldiselt nende tõeline olemus välja. Mis on tihtipeale madala enesehinnanguga, häbelik ja nõrk maailmas eksinud olekuga isiksus.
Veganism on tihti lihtsalt kaitsev fassaad mida aktiivse kilbina kasutatakse, et ennast unikaalsemaks teha. Leida kaaslasi ning tõsta enese-hinnangut. Võimendada oma eksistentsi väärtust ning läbi selle end nähtavaks tehes pürgida edasi teistes eluvaldondades.
Kusjuures nii paraku tõesti on. Ainult üksikutel tuleb see sisemisest soovist ja ehedalt, pigem on veganism osadele inimestele stiiliküsimus nagu disainerrõivad, teatud värvitoonide eelistamine ja teatud “tasemel” inimestega lävimine. Paraku lõpeb paljudel ka sellega, et satuvad haiglasse, sest nad ei saa oma B vitamiine kusagilt kätte ja ei taha sellest ikka aru saada, et see elustiil ei sobi põhjamaadesse, Indias miks mitte.
november 16, 2012 at 9:17 e.l. #330084IVARK
MemberKeegi pole väitnudki, et segatoidulised pole samuti elurõõmsad ja intelligentsed.

Minul isiklikult oli küll varem näiteks täiesti valuarusaam veganitest, ma kujutasin ette neid kleenukestena, kahvatutena, nõrgukestena, depressiivsetena. Tegelikkuses aga, olles nii mõnegagi lähemalt tutvunud, olen näinud vastupidist.

Kuid ma ei nõustu Archangeliga, et veganitel on enesehinnanguprobleem vms. Oma toidulauavalik tehakse eelkõige ikkagi enda tervise ja heaolu järgi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on õige, et on veganeid, kes on elurõõmsad, näevad head välja jm. Ilmselt ajavad õiget asja, kõik on paigas aga enamusele paraku siiski ei sobi, mul on näiteid nii sõprade kui sugulaste seast, kõik naisterahvad. Ilmselt tuleb kõigepealt oma organismi tundma õppida ja siis alles otsused vastu võtta, mitte kuulata, mida arvamusliidrid või sõbrannad räägivad….
november 16, 2012 at 5:35 p.l. #330141Rambo vend
MemberVeedan vahest aega lugedes ühte paleo foorumit ja seal võtavad tihti sõna ex-veganid. Põhiline, mida räägivad, on see, et kogu aja valetasid endale ja teistele oma heaolu kohta.
november 16, 2012 at 7:01 p.l. #330151Marianna
MemberHuvitav, et siin jutt nii sujuvalt veganitele yle läks, aga noh, eks see vist haakub kuidagi ka piimateemaga siin.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mina olen täheldanud, et kas taimetoitlaseks või veganiks hakkavad 3 liiki inimesi: need, kes teevad seda eelkõige oma tervise pärast, need, kes teevad seda loomade ja planeedi kaitseks ja siis need, kes teevad seda moe pärast. Viimane grupp on tavaliselt noored hipi–laadsed ülikooliõpilased. Nemad proovivad taimetoitlust või veganlust mingi aeg, aga nad ei tee seda õigesti, nad on noorukesed ja tihti tarbivad rämpsu. Jah, tõesti, on võimalik olla vegan ja süüa küpsiseid ja krõpsu päev läbi, paar õlut õhtul juurde ja ongi valmis. Loomulikult nad ei tunne end hästi ja kaua vastu ei pea.
Samas need, kes taimetoitlaseks või veganiks tervise pärast hakkavad, nemad mõtlevad oma toidulaua põhjalikult läbi, neil asi edeneb ilusti ja tervis on motivatsiooniks ja kui tervis paraneb, siis ei lähe nad vana toitumise juurde enam kunagi tagasi. Ja siis see kolmas grupp, kes põhiliselt loomade ja planeedi kaitseks toitumist muudavad, nemad ei hakka samuti iialgi liha sööma, sest nii kardinaalselt oma olemust ei saa muuta, et yhel hetkel on loomadest ja planeedist kahju ja teisel hetkel kama kaks. Millest mina aga aru ei saa, on see, et kuidas taimetoitlased, kes piimatooteid tarbivad, saavad end loomakaitsjateks pidada, nt. nagu minu yks sõbranna ja nt. Paul McCartney jne. Sest nad ju teavad kui julm on tegelikult piimatööstus, nagu siin eelmisel lehel kusagil just link läbi käis–lehmadel pole hea elu, nende vasikad nende piima ei saa, sest vaja ju inimestele seda hoida, kuidas noored pullid varakult lihaks tapetakse jne. Sama ka kanatööstuses–noored isased tibud hukatakse kohe, sest neist ei saa muna ju ja kanad ise ka elavad mitte just lillelist elu. Seega piima ja mune tarbivad taimetoitlased, kes end loomakaitsjaks peavad, on minu silmis lihtsalt silmakirjalikud. Siis tuleks pigem juba vegan olla. Kui toidulaud läbi mõelda, siis tervislik vegan olla on täitsa võimalik. Ma nt. jälgin Facebookis kahte veganit: Noel vegan fitness model ja Frank Medrano. No võrratult kena kehadega, ilusad ja säravad, samas nii mõnusa olemisega tugevad vastupidavad noormehed. Ja kui veel nende fitness videosid youtube’lt vaadata, siis mida need kaks suudavad oma kehaga teha on lihtsalt imetlusväärne! Siin uus teema pystitatud “Human Flag” on lihtsalt tavaline naljanumber nende jaoks. http://veganwarriors.net

Siin naised jooksevad tormi nende peale ja oleks nõus oma toitumist vist ükskõik milliseks muutma, et nendega olla
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 16, 2012 at 7:26 p.l. #330158ROtter
MemberJa siis see kolmas grupp, kes põhiliselt loomade ja planeedi kaitseks toitumist muudavad, nemad ei hakka samuti iialgi liha sööma, sest nii kardinaalselt oma olemust ei saa muuta, et yhel hetkel on loomadest ja planeedist kahju ja teisel hetkel kama kaks.
Siin naised jooksevad tormi nende peale ja oleks nõus oma toitumist vist ükskõik milliseks muutma, et nendega olla
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Huvitav, kas veganid on kunagi kuulanud, kuidas porgand südant lõhestavalt karjub, kui teda maa seest välja tiritakse? Või kui kapsa lehti murtakse?
november 16, 2012 at 7:31 p.l. #330159Marianna
MemberHuvitav, kas veganid on kunagi kuulanud, kuidas porgand südant lõhestavalt karjub, kui teda maa seest välja tiritakse? Või kui kapsa lehti murtakse?
ei usu, aga kas sa oled?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuigi, fruitarians ehk siis need, kes ainult puuviljadest toituvad, toituvadki sellel põhimõttel, et mitte ühelegi elavale liigile liiga teha, et siis nemad ei söö ka taimi, vaid ainult puude endi poolt mahavisatud puuvilju.
november 16, 2012 at 7:44 p.l. #330160ROtter
Memberei usu, aga kas sa oled?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jumal tänatud, et minu tarbitavad piim, liha ja juurviljad tulevad ikka poest.
november 17, 2012 at 10:27 e.l. #330190IVARK
MemberMulle tundub, et nende kahe noormehe kasuks räägib ka päris hea kliima, ilmselt elavad Kalifornias. Teatud tingimustes on oluliselt lihtsam loobuda lihast vm. Vahet pole, inimene on kõikvõimas, nagu me teame, tahe on tähtis ja sinna juurde õige mõtlemine kuid meie kliimas ei piisa kahjuks ka sellest. Ma mõtlen täielikuks taimetoitluseks, piimatoodetest loobumine, miks mitte. Olen kunagi praktiseerinud sellist dieeti, kus puudus liha, selle asemel sõin just piimatooteid, ikka palju. Üks tüdruk grupist läks lihtsalt paksuks, sest süsivesikute osakaal tõusis tohutult, armastas ka magusaid kohupiimakreeme jm. aga mulle see elustiil üle 2 aasta ei sobinud, eks see on närvisüsteemis kinni, et tapamajades toimuv šokeerib. See on fakt ja kõik, maal sai nähtud neid lehmapäid ka vedelemas. Vastavalt eurodirektiividele hakkavad vähemalt sead järgmine aasta paremini elama ja sealihahind tõuseb. Kanad juba said paremad elamistingimused. Paraku elavad inimesed maamunal kohati halveminigi, Lõuna-Ameerika narkoparunud topivad imikud kokaiini täis, inimkaubandus jne. see on hullus, mis maailmas toimub. Me elamegi põrgus, edasi saab minna ainult paremaks:-)
november 17, 2012 at 11:05 e.l. #330197Ak_47
MemberMulle tundub, et nende kahe noormehe kasuks räägib ka päris hea kliima, ilmselt elavad Kalifornias.
See Noel “treenis” mänguväljakutel, kui ta veel liha sõi ning alates mingist hetkest otsustas minna veganiks (ma ei tea, kas enne kui keegi otsustas teda modelliks palgata või mitte)
. Nüüd ta ei ole liha juurde kasvatanud, pigem säilitab, mitte et seal oleks midagi säilitada.AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.