Skip to main content

Piim ja piimatooted

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Piim ja piimatooted

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)
  • Autor
    Postitused
    senjoriitajl
    Member

Tere!

Vaevan oma pead juba pikemat aega selle piimatoodeteteemaga. On inimesi, kes ütlevad, et piim on imikute toit, mida täiskasvanute organism ei vaja. Selle kontingendi sõnul on kõik piimatooted kurjast ja me ei peaks üldse sööma ei kodujuustu ega jogurtit (ka mitte maitsestamata).

Siis on jälle see teine pool, kes väidab, et meil on sellisel kujul valku vaja. Pakk kodujuustu päevas peaks olema iga endast lugupidva inimese menüüs, ning sellele tuleb veel lisaks keefiri ka peale juua (piltlikult öeldes)….

Mis mu kõige selle jutu mõte on, et mis alusel inimesed väidavad, et täiskasvanud inimene ei vaja nn lehmapiima ning sellest valmistatud tooteid? Kas sellele on olemas ka mõni teaduslik põhjendus? Kas mu tervis tõesti paraneks kui ma vahetaksin oma praegused piimatooted sojatoodete vastu ning tõmbaks nende tarbimist üldse alla?

Vabandust kui selline teema on juba olemas! Igatahahes loodan, et keegi oskab mulle vastata…

J

MaPo
    Member

Küsi endalt kõigepealt: miks ma vaevan pead sellise asjaga.

Kui vastus on vaid: kuna olen sattunud lugema kui kurjast see on, siis ignoreeri ja jätka senist liini.

On inimesi, kes müüvad ka homoöpaatilisi terakesi, aga sellest ei teki neile moodustistele mingit toimet. Nii kaua kui on olnud tänapäevane inimene, on üritatud “müüa” sensatsiooni, vastandumist “tavalisusele” jne.

Elfriide saab omalt poolt muidugi lisada midagi, kindel.

senjoriitajl
    Member

Küsimus ongi pigem selles, et kui need inimesed piima kahjulikkust rõhutavad, siis missugustele teaduslikele faktidele nad tuginevad? (jätame laktoositalumatuse kõrvale)

Rambo vend
    Member

75% maailma rahvastikust on laktoositalumatusega, eks selle pealt need teooriad tulevad.

Rambo vend
    Member

Ja seda ei saa kõrvale jätta.

ROtter
    Member
    ROtter
    Member

Kas mu tervis tõesti paraneks kui ma vahetaksin oma praegused piimatooted sojatoodete vastu ning tõmbaks nende tarbimist üldse alla?

J

Seda pead ise katsetama. Ole vähemalt kuu aega ilma piimatoodeteta ja jälgi seedeelundkonna tööd. Päevase Ca normi pead muidugi muudest allikatest (munakoored) saama.

MaPo
    Member

Imetlusväärne, kuidas leitakse vaid need artiklid üles, mis toetavad teooriat, millesse tahetakse uskuda.

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/zero-tolerance-is-food-sensitivity-a-fad-403466.html

“… it only affects about 15 per cent of northern Europeans…”

Ja millel tähelepanu juhiksin:

Intolerance – or just a bad diet? ” lihtsamalt: inimene ajab valimatult toitu sisse, aga vea arvab /lausa teab – kuna sellest nii palju räägitakse/ olevat laktoosis.

These are the most 21 most commonly reported trigger foods, according to Cambridge Nutritional Sciences, which provides a service diagnosing intolerances:

Dairy; wheat; oats; maize; rice; white fish; shellfish; nuts; peas; kidney beans; haricot beans; eggs; chicken; pork ; beef; tomato; berries; potatoes; soya; cabbage; broccoli

Mis nüüd siis saab?

Ja teema algataja ei kurda, vähemalt hetkel, millegi üle.

Lihtsalt on teda ümbritsev keskkond pannud muretsema. Mis teeb rohkem kahju, kui laktoos.

MaPo
    Member

http://lactoseintoleranceforum.com/living-with-lactose-intolerance_is-lactose-intolerance-a-health-fad-psychology-and-li-symptoms_255.html

In conclusion, Dr. Stan P. Riepe of Emory University in Atlanta said, “Milk may cause symptoms in people who are intolerant, but it doesn’t cause any real damage.†In other words, the symptoms are, most of the time, a result of the anxiety that is expressed while and after drinking milk.

senjoriitajl
    Member

Tõesti, pidasingi silmas seda, et kõik kurdavad ümberringi, et me ei omasta piimast ja selle toodetest kasulikke aineid ning piim tekitab ülemäärast lima meie kehasse jms. Seega ma mõtlesingi, et kas on olemas mõni faktiline tõestus ka sellele jutule.

Paljud pooldavad väga igasugust sojapiima jms, kuid minu meelest on see veel rohkem töödeldud ning säilitusaineid täis kui tavaline piim. Seega kui need inimesed, kes looduslähedalt toituda proovivad soovitavad mulle sojapiima (mis on tihtipeale suhkrut täis ja maitsestatud), siis see paneb lihtsalt pead sügama….ja ajab veel segadusse. Tekitab usukumuse, et varsti ei saagi midagi enam peale juur- ja puuviljade süüa ning kui minna eriti puhtaks oma toitumisega, siis ei saa neidki enam süüa, sest juurikad on pestitsiide täis… jääbki üle elada õhust ja armastusest..

Sarge
    Member

Soja kohta on küll teaduslikke tõestusi olemas, et see on inimesele kahjulik.

Rohkem ei oska muud öelda, sest inimesed on mingi põhimõtte endale võtnud ja selles kinni ning hakkavad seda paska ka teistele levitama arvates, et nii peabki olema nagu nemad teevad.

MaPo
    Member

Mida vähem selle üle juurdled, seda lihtsam on endal.

Keeruline on valida eeskujusid, eriti, kui need, kes ei sobi selleks, on tohutult enesekindlad ja kõva häälega.

Toitumine ei ole nii keeruline teema. Tee võimalikult lihtsad valikud, nn naturaalsed, ja ei tohiks väga mööda panna.

Mandlitest pressitud ollus, segatuna veega ning siis pakkidena teisest maailma otsast siia tooduna, ladustatuna aastaks-paariks lattu – mis tervisetoode see siis olema peaks. Näri need mandlid niisama ära ja kõrvale joo tass piima.

Pigem kardaksin limiteerimata koguses puuvilju süüa soovitavaid inimesi.

MaPo
    Member

Iga teema kohta on viimasel ajal võimalik leida kadinaalselt erinevaid seisukohti. Allikakriitilisus peab olema väga hästi arenenud.

Mida “revolutsioonilisem” on lähenemine, seda enam peaks skepsise-tuluke põlema hakkama.

Ei ole ka soja,mõõdukalt, kindlasti rohkem kahjulik kanafilee.

Võimalusel hoia oma menüü võimalikult kirev ja toitu mitmekesiselt. Kogu lugu.

Rambo vend
    Member

Mul see mitmekesine menüü lõpeb alati ülesöömisperioodidega. Kogu lugu.

ROtter
    Member

Iga teema kohta on viimasel ajal võimalik leida kadinaalselt erinevaid seisukohti. Allikakriitilisus peab olema väga hästi arenenud.

http://www.news-medical.net/news/2005/09/12/13120.aspx

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.