Skip to main content

Pidev treening

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Pidev treening

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    pkwild618
    Member

Mul tekkis selline küsimus, et kui siin soovitatakse teha 5 päeva kuskil nädalas trenni ja 2 päeva puhata, siis kas see oleks ka hull, kui ma teeksin nendel kahel päeval lühikese koduse tuuri ära? Paar tiiru kõhulihaseid ja natuke hantleid.

gmaster
    Member

Mul tekkis selline küsimus, et kui siin soovitatakse teha 5 päeva kuskil nädalas trenni ja 2 päeva puhata, siis kas see oleks ka hull, kui ma teeksin nendel kahel päeval lühikese koduse tuuri ära? Paar tiiru kõhulihaseid ja natuke hantleid.

oleks. lihas kasvab puhates

pkwild618
    Member

Olgu… Kas soovitate rohkem jätta kaks päeva järjest vahele või ühe päeva ja näiteks esmaspäeva, kolmapäeva ja reede, pühapäeva vahel…?

Hellboy
    Member

Neid jaotusi on väga palju, kuid võiksid juhinduda põhimõttest, et lihas vajab taastumiseks aega, algajal(sest treening intensiivsus ja maht on väike) 48-72 tundi puhkust. Nii, et kui tegid näiteks esmaspäeval rinda, siis alles uuesti võiks teha kolmapäev või neljapäev. Puhkuse pikkus oleneb treeningu mahust, intensiivsusest ja sagedusest ja treenija tasemest!

rait83
    Member

Kui sa nendel viiel päeval ikka normaaslelt trenni teed ,siis sa ei tahagi ülejäänud kahel päeval muud kui puhata…. See mis sul on, käi jõusaalis välja, kodus puhka.

pkwild618
    Member

Olgu… Ma arvan, et alguses proovin 1-3-5-6-7 ning 2-4 vabaks ja kui halvasti, siis üle ühe, aga ainult 7-1 oleks koos. Täna sain tunda, mis tähendab, kui teha pidevalt trenni ja tekib “üle trennitamine” <_<“> Et siis jah paluks avalikult vabandust ka. Ma suhteliselt raske iseloomuga inimene… Ja ei suuda ennast tagasi ka hoida. Panin veel ühe uinaku ka maha ja tõusta polnud üldsegi sama tunne… Natukene raskem oli lihastel sõna otseses mõttes “tõusta” mitte “ärgata”. Mitte raske polnud tõsta neid, vaid jalaluu oli valus näiteks… Täiesti sama tunne oli, kui täna tegin trenni ning tundsin, et jalas käis väikene raks, kui olin jalale andnud koormust. Muidugi mitte kohe alguses vaid juba finish linel.

Hi
    Member

See liigne innukus on tavaliselt just pidurdav, puhka rohkem kui arvad et peaksid, tavalislt algajad on nii innukad et on nõus kasvõi iga päev trenni tegema, mis aga optimaalset arengut pärsib

pkwild618
    Member

Jätan teisipäeva ja neljapäeva vahele, sest just nendel päevadel on mul niigi kava kõige tihedamini sisustatud. Mitte treeningutest tihedad vaid muudest asjadest.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.