Pelmeenid?
- This topic has 46 replies, 33 voices, and was last updated 15 years tagasi by
Arx07.
-
AutorPostitused
-
november 25, 2007 at 9:47 p.l. #132248
matti
MemberVeits offtopic,aga kui rääkida rasvarikast menüüst,siis ma küsiksin: kuidas on võimalik,et sellise ülisuure rasvkoguse juures nagu eskimod tarvitavad-tarvitasid,ei lupju neil veresooned ega lähe ka paksuks?Usun,et vastus võib-olla süsikate nappuses.
november 25, 2007 at 11:54 p.l. #132256jrx
MemberVeits offtopic,aga kui rääkida rasvarikast menüüst,siis ma küsiksin: kuidas on võimalik,et sellise ülisuure rasvkoguse juures nagu eskimod tarvitavad-tarvitasid,ei lupju neil veresooned ega lähe ka paksuks?Usun,et vastus võib-olla süsikate nappuses.Usun, et vastus võib olla genotüübi kohastumises.
Pelmeenid on natuke liiga tühi süsivesik ja natuke liiga halb liha, et olla regulaarne hea jõusaalitoit. Suure koormuse juures nagu Kalmusel loomulikult on omal kohal, ent tavatreenijale, kes veel rasva% pärast ka muretseb mina väga ei soovitaks.
november 26, 2007 at 6:30 e.l. #132264Samakamees
MemberIkka praetult või kuumas õlis küpsetatult. MMM
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kõie lihtsam on ahju visata
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ei õli ei midagi ainult see paber sinna alla
Ja ei pea jälgima ka kogu aeg
vahest käid piilud , mis nägu nad on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 26, 2007 at 7:50 e.l. #132268Bonsuna
MemberKõie lihtsam on ahju visata
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ei õli ei midagi ainult see paber sinna alla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täpselt, parim valmustamisviis.
Tõsi ta on , et igapäev neid süüa ei ole päris hea. (läbiproovitud asi, enesetunne läheb ikka jamaks kui aus olla) Aga paar korda nädalas või kolm võib vabalt nendega maiustada.
november 26, 2007 at 8:04 e.l. #132269vend vähk
ModeratorJaa, pelmeenid on hea teema. Veel paar nädalat tagasi rääkisime Kalmusega võlupelmeenidest ja lubasime pühalikult, et kui hooaeg läbi on, siis laseme pelmeenidel hea maitsta. Tõsi ta on, et pelmeenil ja pelmeenil on vahe ning Säästupelmeen ei ole pelmeen. Igal juhul tänaseks päevaks on juba päris mitu portsu pelmeene minu sisikonnas omale uue kodu leidnud ning mina tarbin neid tavaliselt koos kodujuustuga. Hea kraam.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 26, 2007 at 10:00 e.l. #132278Aile
MemberMingil p2eval v6iks korraldada yhed korralikud pelmeenitegemise talgud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See, mis poes myya…minu arust ei ole s88gik6lbulik…lugedes, mida ta sisaldab.
november 26, 2007 at 10:09 e.l. #132279hehee
MemberSee, mis poes myya…minu arust ei ole s88gik6lbulik…lugedes, mida ta sisaldab.Just. Pealegi peab pelmeen vähemalt minu arust sisaldama ikka nii sea-, looma- kui lambaliha, vot siis on ikka maitse
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 26, 2007 at 10:09 e.l. #132280matti
MemberAinsad,mis süüa kõlbavad on need suured pelmeenid,muu on küll täielik saast.
november 26, 2007 at 11:25 e.l. #132291Alexander Andrusenko
ModeratorMaksimarketites peaks olema.Siinkandis küll on. Elva-Tartu.
Marek: millises maksimarketis sa neid viimasel ajal täpsemalt näinud oled? Vanasti ostsin Erilisi pelmeene Eedenist, aga viimasel ajal kadusid nad sealt ära. Teistes poodides pole ma neid üldse kohanud. Sellest ajast polegi pelmeene ostnud, sest pole leidnud häid.
veebruar 13, 2008 at 6:05 p.l. #140642Samakamees
MemberTahaks ükspäev ise pelmeene kokku keerata
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Keegi head pelmeeni retsepti teab ??
veebruar 13, 2008 at 6:45 p.l. #140646Agnes1h
MemberKõie lihtsam on ahju visata
ei õli ei midagi ainult see paber sinna alla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oh, väga hea idee! Tänks!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Võimalus on veel keeta neid aurutuspotis, mitte otseses vees. Siis ei kipu nad laiali lagunema.Hehee, mis su pelmeenitäidise retsept on?
Kui tohib reklaami teha, siis Tallinnas Narva mnt alguses on superhea pelmeeni söögikoht! “Kuus pelmeeni” vms oli nimi. Soovitan soojalt! Neil on seal mitut sorti neid (eri lihadega, praetud kui ka keedetud). See, mis aga eriti positiivne on, on see, et need, mis on keedetud (mitte praetud), ei mõju sugugi jälgilt vaid need on pistetud puljongi sisse, kuni ostja neid ise tuleb omal käel taldrikusse tõstma. Nii mõnus puljonilõhn tuleb alati ka ninna… Ja siis ise paned sinna peale hapukooretillikastet niipalju kui süda lustib. Keegi ei tule seletama, mida kui palju võtta võid, sest kassas maksad vaid toiduportsjoni kaalu eest, millest lõpphind tuleb.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 13, 2008 at 6:52 p.l. #140648Samakamees
MemberOh, väga hea idee! Tänks!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Võimalus on veel keeta neid aurutuspotis, mitte otseses vees. Siis ei kipu nad laiali lagunema.
Hehee, mis su pelmeenitäidise retsept on?
Kui tohib reklaami teha, siis Tallinnas Narva mnt alguses on superhea pelmeeni söögikoht! “Kuus pelmeeni” vms oli nimi. Soovitan soojalt! Neil on seal mitut sorti neid (eri lihadega, praetud kui ka keedetud). See, mis aga eriti positiivne on, on see, et need, mis on keedetud (mitte praetud), ei mõju sugugi jälgilt vaid need on pistetud puljongi sisse, kuni ostja neid ise tuleb omal käel taldrikusse tõstma. Nii mõnus puljonilõhn tuleb alati ka ninna… Ja siis ise paned sinna peale hapukooretillikastet niipalju kui süda lustib. Keegi ei tule seletama, mida kui palju võtta võid, sest kassas maksad vaid toiduportsjoni kaalu eest, millest lõpphind tuleb.

On see väga kallis koht ?
veebruar 13, 2008 at 7:05 p.l. #140653hehee
MemberHehee, mis su pelmeenitäidise retsept on?Võrdsetes osades sea-, looma- ja lambahakkliha (ostan liha ja lasen ise läbi hakkmasina), peeneks-peeneks hakitud sibul, sool, piapar ja soolaga võrdses koguses ka suhkrut (magusat maitset ei jää, see törtsuke suhkrut toob esile liha hõrgu ja mahlase maitse). Segan kõik ained kokku ja lisan pool klaasi vett, segan kuni vesi on lihasse imendunud ja kordan seda protsessi nii kolm-neli korda.
Ükskord jätsin pelmeenitaigna üleöö külmkappi seisma, siis tulid veel eriti head pelmeenid.
aprill 20, 2008 at 11:51 p.l. #151208