Pelmeenid?
- This topic has 46 replies, 33 voices, and was last updated 15 years tagasi by
Arx07.
-
AutorPostitused
-
september 23, 2006 at 12:07 p.l. #8410
ristokru
MemberOlen nagu kusagilt kuulnud et pelmeenid on väga hea jõusaali toit

Vastab ka see tõele??
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 23, 2006 at 12:29 p.l. #91182bohemianrhapsody
MemberOlen nagu kusagilt kuulnud et pelmeenid on väga hea jõusaali toit
Vastab ka see tõele??
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Misasi see jõusaali toit üldse on?
Nagu öeldakse, asi on maitses….
september 23, 2006 at 12:47 p.l. #91185inside14
MemberTäitsa oma valik mis sööd peaasi, et saad vajalikud toitained kätte.Aga muide ka M.Kalmus pidi pelmeene sööma
september 23, 2006 at 1:29 p.l. #91187alz1
Memberminu lemmiktoit on pelmeenid.sooviks natuke informatsiooni pelmeenide kohta kui keegi oskab seda öelda. et kas nad sisaldavad ka mingeid vitamiine vms mis aitaks arengule kaasa??
september 23, 2006 at 6:11 p.l. #91197MEE
Memberpelmeenid nagu liialt rasvased pole v?
september 23, 2006 at 6:18 p.l. #91200ristokru
Memberpelmeenid nagu liialt rasvased pole v?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pelmeenid+hapukoor, seal peaks rasva olema küll. Ja rasva on ju ka vaja

Ise ootan ka vastust targematelt
september 23, 2006 at 7:28 p.l. #91207Bonsuna
MemberÜtleb ju meile kõigile tuttav rahvalaulgi, et; “Sööge saia sööge liha, jätke jonn ja jätke viha”.

Mis see pelmeen muud on kui sai ja liha. Tõsi mõnede firmade toodang on küll täielik saast. Saia on kõvasti liha annab otsida seest. Eriti mõtetud on tudengi ja säästu pelmeenid. Nn. liha seal tootes on 30%, sellest 20% on sojavalk. ja 10% searasv. Seega liha netu. Kui keegi pelmeene süüa kavatseb siis soovitan kahte varianti, Hiina pelmeenid ja Erilised pelmeenid. Neis ikka liha on natuke sees.
Kel aga aega ja viitsimist siis kõige paremad pelmeenid saab ikka ise tehtult. Puhas loomahakkliha, hakid sibulat, paar muna, lisad pipart soola. Taignaga veelgi lihtsam, jahu ja vesi. Segad parajalt paksu segu kokku ja rullid laiali. Hakkliha pane või rusikasuurused pallid sisse. Vastavalt soovile ja ilumeelele.
Proovige pelmeenifännid. Hapukoore asemel kasutage maitsestamata jogurtit. Peale värsket hakitud tilli, või ka kuivatatud. NÄMMMMMM!
Head isu!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pelmeenisõltlane.
Haa, kõige imelikum on see, et väiksena ma lausa vihkasin pelmeene. Tõsi , sööklates pakuti neid ainult keedetuna, ja sellised klompe ei tahaks eriti praegu ka.
Ikka praetult või kuumas õlis küpsetatult. MMM
september 24, 2006 at 12:03 e.l. #91209gmaster
Membereks ta vbl tõesti “jõusaali” toit ole, kuna seal on palju rasva ja kui seda tihti süüa, siis võib kaal suureneda rasva arvel. (mis loomulikult pole alati halb teatud piires=
september 24, 2006 at 6:01 e.l. #91216Bonsuna
Membereks ta vbl tõesti “jõusaali” toit ole, kuna seal on palju rasva ja kui seda tihti süüa, siis võib kaal suureneda rasva arvel. (mis loomulikult pole alati halb teatud piires=OHSAAAAA! Sellest vähesest rasva lähed siis liigutad ennast liiga vähe. Pigem peaks jälgima , et süsivesikuid liiga palju endale sisse ei aja. See on suurem rasvumise põhjus muide kui rasv ise.
oktoober 15, 2006 at 7:59 p.l. #92511Vägivaldur
MemberOlen Tallinna toidupoodides pelmeenilette vaadanud küll, aga sellist toodet nagu “Erilised pelmeenid” pole silma hakanud. Kus säherdusi müüakse?
oktoober 15, 2006 at 8:26 p.l. #92513Bonsuna
MemberOlen Tallinna toidupoodides pelmeenilette vaadanud küll, aga sellist toodet nagu “Erilised pelmeenid” pole silma hakanud. Kus säherdusi müüakse?Maksimarketites peaks olema.
Siinkandis küll on. Elva-Tartu.
november 25, 2007 at 8:56 p.l. #132239wicked
Memberkas “peale trenni” toiduks sobivad ka pelmeenid?
november 25, 2007 at 9:01 p.l. #132240hehee
MemberPärast seda, kui ise sai pelmeene hakatud tegema, ei taha poe omi enam sugugi. Ise tehtud ikka hästi tehtud, aega võtab, aga maitse ja kvaliteet on ka seda väärt.
november 25, 2007 at 9:11 p.l. #132241M.M.
MemberJõusaali jook pidi jällegi oma uriin olema. Nii väitis mulle mõni päev tagasi saalis Mr. Mesi. Mul hakks pärast seda kohe reklaamklipp silme ees jooksma : ) “Ma tean mida te tunnete, ei tea te midagi…..”
november 25, 2007 at 9:38 p.l. #132246big poppa pump
MemberIkka praetult või kuumas õlis küpsetatult. MMM
Oh yes indeed!
Praetult on minu lemmikud, keedetult nagu eriti hästi ei taha minna. Parim on tegelikult, minu arust, nii, et kõigepealt keedad natukene ja SIIS praed, selle peale ütleks “mäts-mäts”
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.