pekk võdiseb kõhu peal, aga tahaks hoopis six-packi.
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » pekk võdiseb kõhu peal, aga tahaks hoopis six-packi.
- This topic has 15 replies, 8 voices, and was last updated 22 years, 8 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
mai 13, 2003 at 6:51 p.l. #1249
tonyx
Memberviimased pool aastat olen üritanud enda meelest lahjalt toituda ning vaikselt nii aeroobset kui ka anaeroobset trenni teha, aga tee mis sa tahad, ikka võdiseb pekk kõhu peal. toon siinkohal oma viimase kuue kuu menüü ning treeningkava, ehk oskab keegi soovitusi jagada, kuidas rannahooajaks pekid maha ja sixpack peale saada:)
endast:
vanus: 27
pikkus: 180
kaal: 77. aasta tagasi kaalusin 83, siis kutsus tüdruksõber mind juba pontsakaks ja sugulased töntsiks. 6 kilo kergemana aga vaatavad vanad tuttavad nüüd, et ohoo, kus olen musklisse läinud. särgi alla nad õnneks ei näe, sest seal, kus loogiliselt võttes peaks käte, rindkere ning õlgade muskulatuur saama loomuliku järje sixpacki näol, on ikka veel üsna haledalt lauge maastik võdiseva pekiga.
menüü:
niisiis viimased kuus kuud olen järginud menüüd, kus olen teadlikult suurendanud üksnes valgu- ning vähendanud rasvasisaldust toetamaks lihaskasvu ning vähendamaks organismi rasvasisaldust. süsivesikutele pole mingit tähelepanu pööranud ning kaloreid pole arvutanud, st osanud/viitsinud, aga mine tea, võibolla olengi just sellega vea teinud. ehk oskab keegi siin mingit menüümuudatust soovitada. ise üritan parasjagu ketshupile mingit asendust leida, aga riis ja liha on ikka neetult kuivad ja maitsetud ilma selleta. ka teed ja gaseeritud vett läheb vist ülearu, aga mingi mahla või piimaga neid asendada püüdes on tulemuseks alati see, et ma lihtsalt ei joo enam midagi. või peaks munakollase välja sõeluma ja ainult munavalget sööma, aga munad on nii kallid, pealegi ostan neid va omega3 tervisemune, see tunduks lausa raiskamisena:)
hommik:
paar tilka päevalilleõli praadimiseks
160 g broileri fileed (kanarind), praetud
250 g valget riisi, keedetud + praetud
2 muna, praetud
ketshupit toidu kõrvale (teadmata koguses)
tass teed, viil sidrunit, 1 tablett suhkruasendajaga
multivitamiin (MultiTabs)
antihistamiin (allergiavastane)
lõunaoode:
1 banaan
60 g rasvata magusat (vanilliga) kohupiima
0.3 l 1000 mg C-vitamiini jooki või 0.3 l mineraalvett
lõuna:
kolm teraleiba tuunikalaga (purustatud tuunikala vees)
viiludena leiva peale 1 keedetud muna ja pool tomatit
60 g rasvata magusat (vanilliga) kohupiima
õhtu (sama mis hommikul):
paar tilka päevalilleõli praadimiseks
250 g valget riisi, keedetud + praetud
160 g broileri fileed (kanarind), praetud
2 muna, praetud
ketshupit toidu kõrvale (teadmata koguses)
hilisõhtu (samas mis lõunal, aga mõnikord jääb sootuks ära)
kolm teraleiba tuunikalaga
viiludena 1 keedetud muna või pool tomatit
60 g rasvata kohupiima või 1 väike topsijogurt
päeva jooksul jooksvalt veel:
umbes 1 l gaseeritud mineraalvett (Everest või Montavit)
1-2 banaani ja apelsini
umbes 0.5 l jogurtit (ahjuõuna või biojogurt või rasvata biojogurt)
nädala jooksul veel:
300 g poesalatit (idudega või kartuli/vorsti või itaalia jne)
ning kuu jooksul veel umbkaudselt:
ebamäärases, kuid väheses koguses piima
1-2 shokolaadibatooni vahvliga (a 30 g) – et Konsumis 50 krooni täis saada, siis saab kliendisoodustust:)
3-4 kohukest (kui rasvata kohupiim on Säästumarketist otsa saanud)
1-2 pakki küpsiseid, läti omad, odavad, sinises pakendis:) tavaliselt tüdruksõbra initsiatiiv, üksina ma neid ei osta ega söö.
1 purk maasikamoosi, muidu vanaema kurvastab
1 purk kondentspiima, küll mekib hästi, kui naabritüdrukud pannkooke teevad:)
mõned juhuslikud naabrite pannkoogid ja paar lonksu naabrite limonaadi peale
mõnikord lahjat keedusinki (2% rasva, 18% valku) ja väherasvast juustu (5% rasva, 40% valku) leiva peale tuunikalale vahelduseks
1-2 pakki makarone + paar portsjonit hakkliha, paar korda kuus võib ju vahelduse mõttes süüa:)
ning nüüd siis mündi teine külg – kehaline aktiivsus. töö istutab mind terveks päevaks arvuti taha. jõusaalis ma ei käi, kõik jõuharjutused sooritan kodustes tingimustes. ilmselt peaks pekipõletamiseks mingit aeroobset tegevust lisama, samas sõidan ju niikuinii iga päev rattaga, teisest küljest jooksmine ei istu mulle mitte ning ujumisoskused on ka nigelavõitu – tehnika ja hingamine on valed ning võtab väga ruttu võhmale. või oleks taoline väsitav ning kehvasti ujumine just ekstra-hea pekkide mahalükkamiseks? ei tea, upun veel ära:) või äkki paneks ennast meesteaeroobikasse kirja panema? samas mine tea, hakatakse mind veel seksuaalvähemuste esindajaks pidama. ühesõnaga, äkki oskab keegi ka treeningusse mingeid muudatusi soovitada:)
seega viimase poole aasta kehaline tegevus: :
6-7 korda nädalas:
15-25 min mõõduka kiirusega jalgrattasõitu, mõnikord harva ka spurtides ning piimhapete piiril.
2-3 korda nädalas:
3-4 setti hantleid 2 x 15 kg biitsepsitele, püsti seistes
1-3 korda nädalas:
Tavaliselt on harjutused ära jaotatud 4-6 tunni peale, iga seti vahel 5-15 min puhkust (st tööd arvuti taga). korduste arvu pole kunagi loendanud, aga 80% – 95% settidest sooritan täieliku lihasväsimuseni (mitte piimhappeküllastumiseni) ning rohkemat ei oskagi tahta.
3-4 setti kätekõverdusi, 60 cm kõrgusele tõstetud jalgadega, laia haardega (rinnalihased?)
2-3 setti kätekõverdusi, 60 cm kõrgusele tõstetud jalgadega, kitsa haardega (triitsepsid?)
3-4 setti lõuatõmbeid, laia pealthaardega (selg?)
2-3 setti lõuatõmbeid, tavalise althaardega (biitsepsid?)
1-2 korda nädalas:
8 min kõhulihasteharjutusi, toestamata (kinnitamata) jalgadega
mõnikord harvem teen ka hantlitega lendamist selili või püsti, hantlite tõsteid küljelt ette või õlalt või kukla tagant üles, aga need harjutused pole enam nii regulaarsed.
niisiis kõik ettepanekud ja kommentaarid ülimalt teretulnud:)
mai 13, 2003 at 6:53 p.l. #33317tonyx
Memberoi kole lugu, mul oli kõik notepadis kenasti reavahetustega ära liigendatud, siia tuli aga nagu puder ja kapsad. nojah, seda sousti vaevalt keegi lugeda viitsib. kahju muidugi:(
mai 13, 2003 at 6:58 p.l. #33318tonyx
Membervaadake sedasama juttu parem siit – http://www.hot.ee/antonpoiss/pekk.htm
siis on vähemalt liigendus normaalne. loodetavasti keegi viitsib siiasamasse foorumisse vastata.
mai 13, 2003 at 7:03 p.l. #33319tomahawk
Memberpikk jutt, sitt jutt – aga… kõhtu tee tihedamini, rohkem erinevaid harjutusi (sirg-ja põikilihastele), samuti pikenda oma jalgrattamatku, vajadusel aeglusta tempot (oia pulss ca. 130).. rasvad põlevad ülekeha, loomulikult kõht kõige problemaatilisem piirkond.. NII, küpsised viska minema, liiga palju valku ple ka mitte ”tõsisele” tegijale vaja. Söö tihti, väiksed kogused (puu ja juurviljad on head) ja joo vett, tee trenni ja küll tuleb!!!
mai 13, 2003 at 7:54 p.l. #33320Rainer B
Memberüks asi mis oleks kindlasti rohkem kasuks on tõesti eelpool mainitud aeroobse tegevuse pikendamine. Ise olen nyyd seda teinud 4-5 korda nädalas ja mitte alla 40 min, muidugi alustada võib 30 järgmine kord juba 35 jne, aga kindlasti seda aega pikendada. Teine asi on pööra tähelepanu süsivesikutele, kuna need takistavad kaalu langust, peale nelja ära enam süsivesikuid eriti söö, selle asemel valku-lahjat kojupiima või veel parem jogurtiga segatud rasvata kodujuustu! Ise olen kuu ajaga saanud umbes 4 kg alla, sealjuures kaodanud vähe lihasmassi, nii et mõjuma peaks. Üks asi veel, et aeroobset tee kohe peale jõu trenni, kuna oled juba jõutrenni ajal kõvasti energiat ja kaloreid kulutanud siis alustades aeroobsega jätkat koheselt rasva põletamist!
Jõudu
mai 14, 2003 at 10:45 e.l. #33321Anonüümne
GuestSoovitan ikka kalorid välja arvutada. Kui tahad oma kõhu pealt selle peki ära saada siis sind ei tohiks kottida, mida teised arvavad sinu treeningutest.
Tahd sixpacki – pead pingutama, niisama ei tule midagi.
mai 15, 2003 at 8:54 p.l. #33322ercman
Memberminu tagasihoidlik arvamus oleks, et kui sa tõesti VÄGA tahad suvel naistele kõhulishaseid näidata siis. ära jama mingite kalorikalkuraaturitega, lihtsalt tee KÕVASTI aeroobset. Mina soovitan näiteks poksi, kicboxingut või midagi sellist intensiivset ise olen poksija ja usu mind arvad küll et mis see kargamine ja vehkimine ära ei ole aga sul on esimese 10 minutiga higiloik järel ning järgmine päev võib käte vööst kõrgemale tõstmine problemaatiline olla. omast kogemusest et enne võistlusi tegin kõvasti trenni nii 5 korda nädalas u1.5-2 tundi pluss jooksmine igast ringtreeningud ja muud killerid kaaluga mul probleeme pole kuid ikka kaotasin u 2 kilo. no vähe pead ikka söömist piirama aga mina soovitaks tunde järgi toituda. vaata ikka et pekki endale sisse ei keera.
edu.
loodan et point liiga segane polnud. kordan veel et see mis ühele hästi töötab ei pruugi teisel nii hästi töötada.
mai 16, 2003 at 6:47 e.l. #33323Annika Pärtel
Member..tegelikult on nii, et mida rohkem näksid, seda kiirem ainevahetus peaks olema. Aga oleneb sellest mida just näksid. Ise söön palju puuvilju-kõht tundub kogu aeg täis olevat ja lõunase prae asemel võib kerge supi võtta, magustoiduks aga kisselli ja kohupiima (mitte igav päev muidugi).
Kõhulihase väljatoomine ei olene tegelikult sellest kui palju teed kõhule harjutusi- see lihas ei hakka iial kasvama nii, nagu näiteks biitseps. Tuleb lihtsalt pekk maha saada ja harjutustega lihas trimmis hoida. Peki maha saamiseks aga tuleb treening sättida nii, et oleks enam vähem võrdselt aeroobset ja jõusaali. Ise teen 2-3x aeroobikat, rulluisutamist või jooksu ja sama palju jõusaali nädalas(üks päev aeroobset ja üks päev jõusaali).Jõusaali tuleb selle pärast teha, et mida rohkem lihast, seda kiiremini treenides ja peale trenni pekk põleb.Ja proovi ujumist- korraliku krooliga põleb pekk nii, et ei saa arugi. Hea abimees on pulsimõõtur, millelt saab kohe jälgida, kas põletad pekki või teed süsivesiku peal tööd. Ise kasutan kella juba paar aastat ja olen rahul.
Magusast tuleb muidugi loobuda, aga kes meist seda alatiseks suudaks…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Endal kah sama probleem, et vahel kohe tahaks midagi head.Siis võib ju näiteks dieetjäätist proovida (VAU troopiliste viljadega ja VAU vaarikamoosiga dieetjäätis)-hea lahja aga mitte ka mingi vesine lörr. Isegi õhtul võib seda endale lubada. Suhkrust ja seda sisaldavatest toodetest tuleks aga täielikult loobuda (sh kondentspiim)- suhkur ajab pekirakud kõige kiiremini puhevile.Minu meelest pole miskit halba selles, et teed ja palju vett jood- see ju puhastab organismi. Mulle ka piim ei maitse, aga jogurteid söön küll (päris rasvatuid aga, olen kuulnud, ei soovitata miskipärast, niisiis tuleb tarbida väherasvaseid) Mulliveele tasuks eelistada tavalist, sest gaas ajab kõhu punni. Õhtul peale trenni aga võiks süüa ainult puuvilju(va banaan ja viinamarjad-liiga palju kaloreid ja suhkrut) või köögivilju, sest valke ei jõua organism öösel seedida.
Muud kunsti siin eriti polegi! Edu sulle!!
mai 16, 2003 at 7:59 e.l. #33324tonyx
Memberpalju head nõuandeid! sahtlis vedeleb mul kasutult pulsimõõtur, selle tean nüüd järgmine kord rattaga sõitma minnes peale panna. saan ma õieti aru, et peaksis pulsi vähemalt paarkümmend minutit vahemikus 125 – 170 hoidma? see peaks siis see rasvapõletusvahemik olema?
küpsised ja kondentspiim maha jätta on lihtsad, niikuinii mekin neid korra kuus või harvemgi. hoopis hullemaks pean aga oma ketshupisõltuvust – seda läheb ikka praktiliselt iga sooja toidukorra juurde. kusjuures mitte ühegi ketshupipurgi pealt ei selgu, KUI palju seal siis kinkreetselt suhkrut on. aga kuuldavasti palju.
olen kuulnud suhkruvabadest ketshupitest, aga yhestki eesti poest pole mul sellist veel leida õnnestunud. äkki keegi teab soovitada, kust otsida ja osta? kui vähegi võimalik, vahetaksin pigem tavalise ketshupi kallima suhkruvaba vastu, kui et loobun üldse (sest millega ma siis kana ja riisi mahlasemaks maitsestan?).
mai 16, 2003 at 10:29 e.l. #33325Fury
MemberHarjutuste seeriate(setide) vaheline aeg ei tohiks olla suurem kui 3min. 5-15min puhkepause kasutavad tõstjad, kui treenivad oma maksimumi(kolmesed seeriad). Osad jõujurjevid soovitavad rasvade põletamiseks teha 12-15 seeriaid enamus harjtuste juures.
kui toit ei taha alla minna ilma erliste maitseaineteta, siis sööd paljuvõitu. Pärast jõutrenni peaks üleüldiselt olema hundiisu,sõltumata toidu maitsest . Ujumises kulub hingamistehnika omandamiseks umbes 3km.
mai 16, 2003 at 1:54 p.l. #33326Annika Pärtel
MemberRasvapõletuseks vajalik pulsisageduse vahemik sõltub sellest, kui vana oled. Lahuta 220-st vanus ja saad oma max pulsisageduse (üle selle on juba ohtlik südamele!) Sellest maksimumist 60-70 protsenti ongi sinu vahemik(arv oleneb treenitusest-kui oled treenitum, võid pulsi hoida kusagil 130-150 kanti), millega saad rasva põletada.170 on aga kindlalt liiga kõrge!! Jälgi, et suurem osa trennist (peaks olema üle 30 min)oleks selles vahemikus, vahele võib muidugi teha ka üksikuid kiirendusi. Ise treenin jõusaalis veloergomeetril intervalli programmil.
Ma aga ei saa aru, miks sa ketshupit kardad? Ise söön küll. Kui palju ei pane, ei juhtu midagi. Suhkruasendaja kohta aga nii palju, et seda propageerivad küll kaalujälgijad, aga tegelikult tekitab see veel suurema magusavajaduse, kui enne oli. Eelista parem mett või moosi.
Eelmise kommenteerija väitele, et peale jõutrenni tekib hundiisu, vaidleks vastu, sest mina näiteks ei tunne vähemalt tund-poolteist peale trenni nälga, pärast tahaks aga midagi värsket ja mahlast. Kui on probleeme sellega, et peale trenni tekib nälg, võib enne trenni süüa näiteks veidi jogurtit (peale trenni on ka soovitav- saab valku ja mõjub tublisti vatti saanud lihaste taastumisele hästi)
mai 17, 2003 at 12:18 p.l. #33327ercman
Member1 aastase beebi süda kannatab siis 219-st pulssi va?
mai 17, 2003 at 9:57 p.l. #33328Raimond
Membernooh, hirmsad mahumehed, 150 jne… 120- 140 on maksimum, kui eeldada, et ei ole tegemist mingi pulsianomaaliaga stiilis 170 on maksimum (on ka selliseid nähtud). Ühesõnaga, kui eeldada, et sul on normaalne pulsisagedus oma vanuse kohta, siis 120-140 lööki minutis on maksimaalne treeningu intensiivsuse vajadus. Sealt edasi hakkavad lihased energiat mujalt võtma ja asja tulemus on see, et kurnad ennast, aga rasv ikka ei põle. Kui sporti teed, tee üksi. Kahjuks on see nii, et aeroobsele treeningule võetakse sõber kaasa ja siis läheb edasi nõnda, et jutt jääb järjest vähemaks, ümbrus ähmastub, pulss tõuseb, laktaat koguneb… kasutu. Kui soovid, et aeroobsest treeningust rasva põletamise mõttes kasu oleks, siis üle 140 oma piire kompida ei ole vaja. Kahjuks eeldab see arvatavasti üsna aeglast liikumist, seega häbitripp on kõige pärssivam tegur õige treeningu teostamisel.
mai 18, 2003 at 12:27 e.l. #33329tonyx
Memberaeroobseks tegevuseks kaalusin rattasõitu, jooksmist, ujumist ja squashi. kuna ujudes ei saa pulsimõõturit kasutada (vähemalt mitte minu mudelit), jooksmist ma lihtsalt ei talu, rattaga sõidan niikuinii kogu aeg ning lähim squash on linna teises otsas, otsustasin hoopis improviseerida ning samamoodi koduste meetoditega jätkata, nagu senini jõuharjutustega teinud olen. lemmikmuusika kõlaritesse, kummassegi kätte neljakilosed hantlid ning, ärge naerge, 45 minutiks peegli ette ööklubi tantsulõvi etendama:)
sest nagu ma aru sain, pole vahet, mida teha, peaasi, et pulss 45 minuti jooksul 130 kandis saab hoitud. pealegi mu tantsuoskused pole just kiita, ehk saan harvadeks ööklubis käimisteks sel moel ka veidi enesekindlust tantsupõrandale siirdumiseks:) ning kahe esimese sessiooni järel olen maksimaalselt rahul, sest:
1) pulssi annab tantsu pealt ideaalselt reguleerida (erinevalt squashist, kus võistlusmoment tihtipeale tempot langetada ei luba).
2) vahepeal juua lonksata on samuti lihtsamast lihtsam (erinevalt jooksmisest või ujumisest, kus joogini pääseb alles pärast treeningu lõppu).
3) tänu neljakilostele hantlitele on ka ülakehal korralikult tegevust (erinevalt rattast ja jooksust).
4) lemmikmuusikat saabki liialt harva kuulatud, lisaks annab see olulist lisaenergiat (erinevalt ujumisest, kus vikerviiside saatel võib magama jääda, või rattast ja jooksust, mis vähemalt minu puhul nõuaksid lisainvesteeringuid portatiivsetesse muusikakuulamisvahenditesse, või squashist, kus muusika kuulamine pole isegi mingi arutlusteema).
5) koduste tingimuste eelis nr 1 – pärast trenni üksnes kaks sammu dushi alla (sellega suuda võistelda ehk ainult ujula).
6) koduste tingimuste eelis nr 2 – kaks sammu külmkapini. pärast trenni esimeseks näljaks natuke kohupiima, jogurtit või riisigalett tuunikalaga – ideaalne! ja ei mingit mitmetunnist nälgimist või kõhukorinat. hüva, teiste alade puhul võib ju spordikotist isegi mingi powerbari või protein dringi välja kraamida (kuigi see vist suht kallis ja eksootiline lõbu), aga normaalselt söömiseks tuleb ikka kõigepealt koju jõuda.
7) olgugi, et tegemist võib olla pooleldi soovunelma ning pooleldi higise kõhu peal tekkinud valguse ja varjude mänguga, hakkasid mulle viimase trenni ajal peeglist esimest korda mingid hägused sixpackilaadsed piirjooned paistma:) ma saan muidugi mõistusega aru, et üksnes kahe pekipõletamiskorra järel ei maksaks sinna suunda veel vaadatagi. ometigi, kerged piirjooned juba paistsid ning sellest nägemusest (isegi kui see oli meelepete) sain indu ning kinnitust, et aeroobne element ongi ilmselt juba pikemat aega see oluline puuduv komponent olnud.
eeskätt võlgnen ma selle muudatuse eest loomulikult tänu kõigile, kes siin threadis nõu on andnud. suur tänu!
mai 18, 2003 at 12:52 e.l. #33330tonyx
Memberketshupist – ketshupit kardan seetõttu, et sealne suur kogus suhkrut pidavat maomahlade tööd tugevalt pärssima. seega jääb koos ketshupiga toitu süües oluline maos seedimise tsükkel tublisti nõrgemaks, kui see oleks ilma suhkruta. tulemusena omandab inimene söödud toidust palju vähem toitaineid. ning näiteks kuna ma juba põhimõtteliselt mingeid valgupulbreid ei tarvita, siis on minu jaoks oluline, et kogu söödud toit läheks asja ette.
suhkruasendajast – suhkruasendajaga teed olen joonud juba üle aasta, kusjuures magusaisu pole sugugi suurenenud, pigem vastupidi, tundub teine pea sootuks kadunud olevat. vanasti ikka tõmbas kõvasti igasugu kookide ja saiakeste poole, nüüd jätavad täiesti külmaks. sõber tuli täna kotitäie kommidega, natuke nokitsesin seal kallal, aga lõppkokkuvõttes polnud mingit tahmist neid magusaid asjakesi keele peale sättida, sõin ainult kaks kommi, ülejäänud jätsin sõbrale. seega vähemalt enda peal ma küll mingit magusaisu suurenemist täheldanud pole. ka apelsine-banaane söön sama palju kui varem ning ketshupit kallan juba aastaid ühtemoodi, nii et isegi mingeid varjatumat suhkruisu tõusu ei oska täheldada.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.