Peep Reinart – Minu tegemised
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Olimp Team – Valmistu koos minuga » Peep Reinart – Minu tegemised
- This topic has 310 replies, 53 voices, and was last updated 9 years, 1 month tagasi by
Reinart.
-
AutorPostitused
-
august 18, 2015 at 10:23 e.l. #382822
Sarge
MemberMul oli BCAAga sama asi, et enne kui ise ei proovinud, olin väga skeptiline. Mul BCAAga on selline asi, et trenn on küll läbi, aga tahaks midagi veel teha, sest nagu jõuaks.
Omega3 perfektne suhe peaks olema 1:2, aga tänapäeval on see inimestel 1:30 – 1:60.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mitu grammi ise tarbid omega3 lisaks? Taimse omega3 peaks see olema, et ainult 3% inimkonnast suudab seda omastada. Ise ei ole seda uurinud, aga seda rääkis mulle arsti tudeng.august 18, 2015 at 10:35 e.l. #382823Reinart
MemberMul oli BCAAga sama asi, et enne kui ise ei proovinud, olin väga skeptiline. Mul BCAAga on selline asi, et trenn on küll läbi, aga tahaks midagi veel teha, sest nagu jõuaks.
Omega3 perfektne suhe peaks olema 1:2, aga tänapäeval on see inimestel 1:30 – 1:60.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mitu grammi ise tarbid omega3 lisaks? Taimse omega3 peaks see olema, et ainult 3% inimkonnast suudab seda omastada. Ise ei ole seda uurinud, aga seda rääkis mulle arsti tudeng.Kuule võtan 2-4 kapslit lisaks päeva peale. Kuna praegu rasv/valk toidu peal siis lõhe ja heeringas on väga tihti menüüs. Seda taimse Omega 3 teemat kuulen tegelikult esimest korda. Peab uurima.
august 18, 2015 at 7:03 p.l. #382829tarmop
MemberBCAA-ta trenni ei kujuta tõesti enam ette. Nagu Sarge ütles, tuhhi on trenni lõpuni!
Ma julgeks siin soovitata veel tauriini. Annab hea keskendumise ja on väga odav kaup
september 1, 2015 at 7:44 e.l. #331017Reinart
Memberjätkan oma pingereaga…
http://fitshop.fitness.ee/vitamiinid-ja-mineraalained/0/readmore/97/
MZB – Tegemist on lisandiga, mida tarbin aastaringselt ja mille kasulikusest ei tahaks enam loobuda.
Alustama peaks siis sellest, et sisaldab tsinki, mis on minu jaoks üks üks tähtsamaid mineraalaineid.
1. Tsink on number üks mineraal, testosterooni tootmise koha pealt.
2. Tsink kaitseb keha üleliigse östrogeeni vastu
3. Kaitseb eesnäärme probleemide eest.
4. Tugevdab immuunsüsteemi ja võimaldab tugevamaid treeninguid teha.
Magneesiumil on meie organismile nii palju kasulike toimeid, et kui neid siin kõiki lahti kirjutama hakata saaks sellest eraldi teema teha. Toon välja mõned enda jaoks olulisemad.
1. Südame ja vereringe talitus
2. Ainevahetuse töö
3. Hoiab ära lihaskrampe
4. Vererõhk
5. Liigesed
6. Nahk
7. Lõõgastumine ja hea uni
Kolmas komponent on siis vitamiin B6
1. Jällegi , aminohapete ja valkude transpordiks
2. Süsivesikute , valkude ,rasvade lõhustamiseks ja kasutamiseks
3. Punaste vereliblede moodustumiseks
4. Glükogeenist energia tootmiseks
5. Mineraalainete imendumiseks
Niisiis, tegemist pole ainult sportlastele mõeldud toidulisandiga. Selleks, et tagada normaalne tervis ja organismi toimine on tegemist väga olulise toidulisandiga. Sportlasele muidugi asendamatu, sest tugevate treeningutega kaasneb ka suurenenud vajadus. Tavatoidust ka kõike keeruline kätte saada. Ise võtan 2 kapslit enne magama minekut.
Toon veel välja 2 aminohapet mida pean enda jaoks tähtsaks ja mida võtan samuti aastaringselt. Enne magama minekut.
Nendeks on Arginiin ja Tauriin.
http://fitshop.fitness.ee/aminohapped-uksikud/0/readmore/441/AAKG-1250-Extreme-Mega-Caps/
http://fitshop.fitness.ee/aminohapped-uksikud/0/readmore/755/
Miks võtan mina arginiini ? Miks on inimestel üldse vaja arginiini?
Alustame siis põhilisest, keha kasutab arginiini lämmastikoksiidi tootmiseks. Lõõgastab veresooni, parandab vereringet ja omab tähtsat rolli kogu südame- veresoonkonna toimimises. Arginiini on vaja paljude hormoonide vabastamiseks. Näiteks kasvuhormoon – mis on kulturistile just väga oluline. Samuti osaleb arginiin insuliini tootmises ja aitab haavade paranemisele kaasa.
Lisan veel, et kui veel eraldi arginiini ei võtnud oli mul probleemiks käte suremine. Enam seda ei esine.
TAURIIN – Nagu eelpool TarmoP mainis on tegemist päris odava aminohappega. Kasutegureid on selle raha eest küll ja veel. Toon välja jälle minu jaoks olulisemad.
1. Vajalik närvisüsteemi arenguks ja talituseks
2. Parandab nägemist
3. Aitab toidurasvadel seedida
4. Vähendab kortisooli
5. Omab rahustavat toimet, seeläbi parandab unekvaliteeti.
Ise võtan 2 kapslit enne magama minekut.
Viimasena toon välja kõige lihtsama multivitamiini ,mineraalaine kompleksi – http://fitshop.fitness.ee/vitamiinid-ja-mineraalained/0/readmore/106/
Pean tunnistama, et ise seda aastaringselt ei tarbi. Pigem talvel ja siis kui olen võistlusteks ettevalmistumas. Siis on toidulaud kesisem ja võimalus, et toitumises tekivad tühimikud. Muidugi arvan, et parim lahendus oleks saada kõik võimalikud vitamiini, mineraalid toidust. Paraku ei ole see tihtilugu võimalik ja kõik mida sööme ei pruugi olla kvaliteetne ja paljudest toitudest võib jääda nii mõndagi imendumata.
Mis puudutab antud toodet siis kogused on tõsisele sportlasele. Kes soovib, et millestki puudu ei jääks. Soovitan igaljuhul !
Praeguseks kõik. Kindlasti on veel lisandeid mida siin välja ei toonud, näiteks Beeta- Alaniin – mida pean ka päris heaks toidulisandiks. Tõin välja enda jaoks tähtsamad ja oluliseimad. See on puhtalt minu arvamus ja põhineb isiklikel kogemustel. Loodan, et tegin mõnel inimesel otsustamise lihtsamaks. Mida võtta, mida jätta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 13, 2015 at 8:02 p.l. #320958GFR
MemberMind hakkas just huvitama see, et kui sa võtad päeva jooksul päris palju erinevaid tablette, siis millal sa seda teed ja kas sellel on ka mingisugust vahet, millal võtta? Näiteks kas kõik korraga enne magama minekut või näiteks jaotad päeva peale ära ja pärast söögikordasid?
Küsimus ka kreatiini kohta: kui kreatiini kapslitena tarbida, kas siis ei pea tegema laadimiskuuri, nagu näiteks sellel tootel puhul: http://fitshop.fitness.ee/kreatiinid/0/readmore/40/Creatine(300g)/
Kui kaua seda toodet tarbida, mida sina hetkel? Kuidas tarbida trennivabadel päevadel ja kui pikk peaks paus olema kreatiinikuuride vahel?Parimat,
G.september 14, 2015 at 5:27 e.l. #290794Reinart
MemberEnamus kapsleid võtan enne magamaminekut. Hommikul ainult Omega 3 ja kreatiin. Mina pole kreatiini mitte kunagi laadinud. See käib nii monuhüdraadi kui ka muude vormide kohta. Ei pea seda vajalikuks.
Mis puudutab pause ja võtmis perioode siis üldjuhul võtan kreatiini aastaringselt. Peale võistlusi jätan ehk mõneks nädalaks välja.
Millal kreatiini võtta ? Minu arust pole vahet. Võtan hommikul ja enne magama minekut. Trennivabal päeval samuti.
september 21, 2015 at 7:47 e.l. #351597Reinart
MemberTervist.
Panen siia vahepeal mõned read kirja. Millega olen tegelenud. Ütlen ausalt, ajad on kiired. Tegemisi on väga palju ja tundub, et 24 tunnist ööpäevas jääb väheks. Iga päev peab vaatama kalendrisse ja nuputama millal kuskil jõuab käia ja millal midagi teha. Trennid on vaja ära teha, maksku mis maksab. Tööl on vaja käia. Nädalavahetusel on ja oli treenerikoolitus. Pühapäeval on bikiini lahtised kus toimetan lavakohtunikuna. Lisaks kõigele on käimas korteri kapitaalremont mis röövib ka omajagu aega, jõudu ja närve. Ütleme nii, et igav ei hakka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kes teeb, see jõuab.Võtan kiirelt kokku ka sporditeemad. Trenni teen hetkel päris lihtsa süsteemi järgi.
E – Reie nelipea(4) + säär(2) + kõht(2)
T- Rind(4) + Triits(3) + säär(1) + kõht(1)
K- kangivaba ( mingi muu liigutamine)
N- Selg(5) + biitseps(2) + säär(2) + kõht(2)
R- Reie kakspea(3) + tuhar(2)+ säär(1) + kõht(1)
L- Õlg(4) + trapets(1)+ rind(2)+ selg (1)+ kõht (2)
P- kangivaba ( mingi muu liigutamine)
Sulgudes siis tööseeriate arv. Ega siin pikalt midagi kommenteerida pole. Mõtlete kindalsti, et miks nii palju säärt ja kõhtu. Miks mitte. Proovima peab ja kaotada pole sellest midagi kui mingi periood selliselt treenida. Jala lõin lahku, sest muidu venib see trenn kahe tunniseks ja tahtsin lihtsalt koormust ühtlasemalt nädala peale jaotada. Kangivabadel päevadel üritan ikkagi teha midagi muud. Sõita ratast, teha jooksu vms. Eelmine kolmapäev tuletasin vanu aegu meelde ja tassisin mõned tunnid 25kg segukotte viiendale ja magustoiduks veel kipsplaate. Muus osas olen läinud rohkem selle HIIT kardio suunas. Saab teha väga edukalt nii ratta peal kui jooksulindil. Oleks ainult aega rohkem olla päris sportlane. Päris sportlase all pean silmas seda, et tahaks teha kahte täiesti eraldi trenni päevas. Hommikul aeroobset ja õhtul kangi või siis vastupidi. Paraku elutempo seda praegu ei luba aga loodan, et üks päev on see võimalik.
Natuke siis ühest valusast teemast ka. Nimelt kehakaal ja toitumine. Mis ma oskan öelda. Oma eluaja jooksul ma veel nii palju kaalunud pole. Numbrid on stabiilselt üle 80 kg. Ütlen ausalt, peegelpilt ei meeldi. Samas, jõunäitajad on elu parimad ja paistab, et veel tuleb juurde. Kaal on suur, mitte selle pärast, et nüüd meeletult sööksin. Pigem hoian ikka tagasi. Kaloraaz on suhtliselt madal aga see on kõik tänu sellele, et tegin oma ainevahetusele eelmise dieediga ikka väga kõvasti liiga. Oma lollus, mis teha. Nüüd üritangi lihtsalt suure liikumisega seda ainevahetust kiirendada ja loodan, et organism ja kehakaal aja jooksul normaliseeruvad. Kui vahepeal loobusin täielikult süsivesikutest siis päris kiiresti sain aru, et kui midagi endale täielikult keelata siis ei ole see asi õige. Kui mõtlesin, et täna annan siis midagi peale siis oli väga lihtne, ennast ikkagi üle süüa. Nüüd siis hakkasin kehale jälle tutvustama süsikaid ja tõmbasin rasvu pisut vähemaks. Saab näha…. Võibolla olen varsti 90 kg. Kaloreid olen peas arvutanud ja selliste numbritega oleksin 2 aastat tagasi nälga surnud. Ütlen ausalt, et praegugi kirjutades on kõht tühi. Mis siin ikka, proovin kulutust suurendada ja ka toidukoguseid. Tasa ja targu. Ehk läheb masinavärk jälle mingi hetk normaalseks. Vähemalt loodan kogu südamest, sest tahe lavalaudadele astuda on meeletu ja motivatsioonist pole mul absoluutselt puudust. Kogu see sügishooaja algus ärritab mind. Ütlen ausalt, olen teie kõige peale kade, kes te nüüd laval saate käia ja kes juba käinud. Natuke lohutab asjaolu, et on tekkinud üks päris tubli õpilane. Kellel erinevalt minust, organism töötab laitmatult ja lausa lust on vaadata kuidas inimene päevadega järjest paremaks muutub. Teda näete ka oktoobri lõpus Rannafitnessis võistlemas.
Praeguseks kõik. Kui kellelgi mingeid küsimusi minu treeningkava kohta või millegi muu kohta siis vastan meeleldi J
september 21, 2015 at 8:00 e.l. #3515560ttt
MemberKui suurendad kulutust ja toidukoguseid võrdselt siis pole ju efekti ainevahetuse turgutamisele?! Hulluks ei tasu ka rabeleda vaid selleks, et rohkem süüa saaks. Iganädalaselt tõsta meeletult pika perioodi vältel (6-12 kuud) süskarite arvelt (ca 10-15g nädalas). Minu mõtted, edu!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 21, 2015 at 8:31 e.l. #351535Reinart
MemberKui suurendad kulutust ja toidukoguseid võrdselt siis pole ju efekti ainevahetuse turgutamisele?! Hulluks ei tasu ka rabeleda vaid selleks, et rohkem süüa saaks. Iganädalaselt tõsta meeletult pika perioodi vältel (6-12 kuud) süskarite arvelt (ca 10-15g nädalas). Minu mõtted, edu!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No ütleme siis nii, et see kaloraaz millega hetkel toimetan ei paranda seda ainevahtust sugugi. Organism on harjunud vähe peale saama ja muutunud liialt ökonoomseks.
september 21, 2015 at 8:33 e.l. #351532Kapten
MemberTO: Ottt
Mõistlikum ikka normaalselt süüa ja rohkem kulutada ning teha kõike toiminguid hea enesetundega kui et nälgida ja stressata iga tegevuse juures!
september 21, 2015 at 10:22 e.l. #3505620ttt
MemberIgati nõus, et tuleb normaalselt süüa aga laksust see juhtuda ei saa arvestades, et seljataga on karm dieet.
oktoober 23, 2015 at 11:11 e.l. #358992Reinart
MemberHei…
Alustuseks siis nii palju, et enda tegemistest mul midagi asjaliku kirjutada pole. Trenni teen kõvasti, toitumine on timmis ja jõunäitajad on elu parimad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ega midagi polegi lisada. Tahtsin tegelikult eputada ühe õpilasega, kes juba järgmisel laupäeval Salmes oma lavadebüüdi teeb. Kert on suutnud dieedi ajal lihast juurde saada ja samas on vägaväga heas vormis
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eks otsustage ise
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2015 at 2:51 p.l. #358776breakdown
MemberDieet küll lõpusirgel, aga isegi naeratab veel
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Väga viis!
oktoober 24, 2015 at 7:34 p.l. #383126Looduses6ber
MemberKert näeb kuradi hea välja! Selle kõhuga võidab ta kindlasti tüdrukute pilke
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Palju tal pikkust ja kaalu on? (:
november 3, 2015 at 2:19 p.l. #383440Reinart
MemberTere
Peaks endast märku andma. Sain vahepeal kõva motivatsiooni osaliseks. Miks? Alati kui toimuvad võistlused ja ma ise ei osale, siis tahes tahtmata, lähen meeletult kadedaks. Kõik see võistlustega seonduv nagu ärritaks. Ma ei oska seda tunnet kuidagi teisiti nimetada. Ärritab muidugi heas mõttes. Tahe vormi teha ja lavalaudadele ronida mitmekordistub hetkega ja enam ei ole kahtlustki, et kevadel teen kaasa nii palju võistlusi kui vähegi kannatab. Minu treener tegelikult tahaks, et teeksin pikema pausi. Ütlen ausalt, et ei taha enam kõrvalt vaadata. Asjaolu, et Kert tegi puhta töö, natuke kergendas minu eemalolekut aga paraku mitte piisavalt.
Nüüd ei olegi muud kui lihtsalt kuuma anda, sest uue aasta alguses tuleb juba hakata spetsiaalettevalmistusega pihta. Peaeesmärgiks muidugi Euroopa meistrivõistlused. Siiani on trennid hästi sujunud ja pea igas harjutuses olen teinud ka jõunäitajates edasimineku. Loota võib, et olen lisanud ka massi aga eks seda näeb alles kevadel. Hetkel olen ikka suht ” vati sees”. Nii on raske midagi aru saada.
Natuke võistlustest ka. Suuri üllatusi minu jaoks ei sündinud. Klassikutega oli kohe teada, et medalid jagavad 4 meest. Järjekorda ei oska ilma vorme eelnevalt nägemata neid nimesi panna. Seekord läks nii ja siinkohal soovin õnne veelkord Taavile. Kõva sõna! Midagi ei ole öelda.
Muidugi minu jaoks kõige meeldivam sündmus oli Kerdi etteaste. Kui ma nüüd päris ausalt ütlen, siis ma olin selles juba eelnevalt päris kindel, et ta võidab. Ikkagi rõõmustasin nii, nagu oleks ise võitnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kert on nagu selle ala jaoks loodud! Nüüd on tal veel super võimalus oma vormi realiseerida kahe nädala pärast MM-il. Siinkohal peab tänama Otti kes talle selle võimaluse andis. Katsume omalt poolt Eleriga kõik teha, et Kert kahe nädala pärast veel parem oleks. Igaljuhul saab väga vajaliku kogemuse, tuleviku silmas pidades. -
AutorPostitused
- The topic ‘Peep Reinart – Minu tegemised’ is closed to new replies.