Peavalu trenni ja pingutuse ajal või järel, pingepeavalu
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Peavalu trenni ja pingutuse ajal või järel, pingepeavalu
- This topic has 204 replies, 104 voices, and was last updated 14 years tagasi by
htilga.
-
AutorPostitused
-
august 18, 2011 at 3:21 p.l. #310639
Sch3ct
MemberKäisin täna arsti juures ja kontrollis mind üle. Vererõhk on korras. Arst ütles, et lihaspinged on, katsus kaela ja selja peal erinevaid punkte, kohati oli tõesti päris valus. Ütles, et asi on ilmselt selles, et ei tee venitusi korralikult. Soovitas ka massaaži.
Küsingi, et kas oskate soovitada venitusharjutusi. Kuidas venitada pärast rinna&triitsepsi trenni, kuidas pärast selja&biitsepsi treenimist ja kuidas pärast õlgade&jalgade treenimist? Ja kas venitusi peaks tegema enne ja pärast trenni või ainult pärast?
august 18, 2011 at 4:00 p.l. #310643gmaster
MemberKäisin täna arsti juures ja kontrollis mind üle. Vererõhk on korras. Arst ütles, et lihaspinged on, katsus kaela ja selja peal erinevaid punkte, kohati oli tõesti päris valus. Ütles, et asi on ilmselt selles, et ei tee venitusi korralikult. Soovitas ka massaaži.Küsingi, et kas oskate soovitada venitusharjutusi. Kuidas venitada pärast rinna&triitsepsi trenni, kuidas pärast selja&biitsepsi treenimist ja kuidas pärast õlgade&jalgade treenimist? Ja kas venitusi peaks tegema enne ja pärast trenni või ainult pärast?
Enne trenni soojendus ja probleemse piirkonna puhul kerge venitus (dünaamiline näiteks). Peale trenni juba staatiline.
Venitused harjutustepangas.
september 2, 2011 at 7:25 e.l. #311820Kashijimo
MemberTere,
Lapsepõlvest saati on mind jälitanud peavalud. Algselt olid need mul pidevalt ja tekkisid ilma suurema põhjuseta. Küll aga tänasels päevaks on need peaaegu kadunud, tekivad ainult pikema füüsilise pingutuse tõttu.
Kuna tegelen taipoksiga, siis on peavalu olnud pidev nuhtlus, võhma nagu on ja jõuaks veel aga jätkata ei saa, sest keegi lööb peas trummi. See tekib tavaliselt umbes tund aega peale pidevat füüsilist koormust, vahet ei ole, kas on selleks trenni tegemine või puude lõhkumine. Ja kindlasti ei saa olla põhjuseks pea pihta langevad hoobid, mis trennis ette tulevad kuna olen osalenud elu jooksul erinevatel treeningutel ja iga kord sama lugu, mis tõttu ma ei saa kunagi trennist viimast võtta. Samuti tekib peavalu kui liiga kaua saunas olen, see vist on vererõhuga seotud? Pole arsti juurde ka läinud kuna see tavaelu tegemisi ei sega.
Mis põhjusel pea valud tekivad? Ma ei tahaks uskuda, et põhjuseks on liiga vähene liigutamine, sest spordiga olen tegelenud hobi korras pidevalt. Aeg-ajalt olen enne trenni valu välistamiseks ka valuvaigisteid sisse söönud ja see aitab aga ei tundu väga tervislik lähenemine asjale…
Ette tänades!
Vabandan kirjavea eest pealkirjas:)
september 2, 2011 at 7:28 e.l. #311821Archangel
MemberKuidas toitumine on?
Arsti juures vereteste teinud oled?
september 2, 2011 at 7:34 e.l. #311826Kashijimo
MemberKuidas toitumine on?Arsti juures vereteste teinud oled?
Toitun teadlikult, ehk üritan korralikult süüa 3 korda päevas, mingit toitumisakava kui sellist pole. Viimati oli vereanalüüs (kurgumandlite tõttu) sealt küll midagi ei ilmenud, et mul viga oleks…
september 2, 2011 at 7:42 e.l. #311829Archangel
MemberToitun teadlikult, ehk üritan korralikult süüa 3 korda päevas, mingit toitumisakava kui sellist pole. Viimati oli vereanalüüs (kurgumandlite tõttu) sealt küll midagi ei ilmenud, et mul viga oleks…No korralikult söömine ei ole just väga informatiivne.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Võimalik, et on mingite toitainete puudus, liigmadal kaloraaž – palju asju võib olla. Millal see vere-analüüs võeti? Kui 5a tagasi siis pole just väga abistav.
september 2, 2011 at 7:51 e.l. #311830Kashijimo
MemberNo korralikult söömine ei ole just väga informatiivne.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Võimalik, et on mingite toitainete puudus, liigmadal kaloraaž – palju asju võib olla. Millal see vere-analüüs võeti? Kui 5a tagasi siis pole just väga abistav.

Hommikul paar võileiba, paar kohukest, lõunaks Selverist mingi soe toit, õhtuti kuidas kunagi, vahest külmutatud pitsa, makaroni roog…ei ole sellele palju tähelepanu pannud, lihtsalt jälgin, et 3 korda päevas korralikult kõht täis oleks ja korra päevas sooja toitu sööks.
september 2, 2011 at 7:58 e.l. #311832Archangel
MemberHommikul paar võileiba, paar kohukest, lõunaks Selverist mingi soe toit, õhtuti kuidas kunagi, vahest külmutatud pitsa, makaroni roog…ei ole sellele palju tähelepanu pannud, lihtsalt jälgin, et 3 korda päevas korralikult kõht täis oleks ja korra päevas sooja toitu sööks.No näed siis. Sul võib olla nii kaloripuudus, rasvapuudus, kohe kindlasti on valgupuudus paljudel päevadel ning jumal teab, mis mikrotoitainete (vitamiinid/mineraalid) puudus.
Seega nagu näed võib sul olla toitumisest niipalju probleeme, et ei oskagi kuskilt alustadagi.
september 2, 2011 at 8:00 e.l. #311833gmaster
MemberKui see pole näiteks A vedelikupuudusest või B vererõhust, siis võib olla veel võibolla näiteks C kaelast (lihaspinge, mis kandub edasi) või juba siis D kraniaalnärvidest (veresoon hakkab närvile suruma nt).
Oleneb ka veidi kuhu see valu lööb ja kuhu kiirgub.. ma soovitaks neuroloogi
september 2, 2011 at 8:14 e.l. #311835Kashijimo
MemberVedelikupuudust ei ole kuna alati trennis pudel kaasas. Vererõhk on olnud pidevalt normaalne. Valu tekib Pea tagumises osas, keskel…
september 2, 2011 at 8:41 e.l. #311836Archangel
MemberMa arvan, et su toitumine on niivõrd paigast ära ning treening piisavalt intensiivne, et su keha ei suuda lihtsalt sellega enam adekvaatselt toime tulla… olgu see täpne põhjus siis mis iganes.
Kui saunas tekib peavalu samuti siis sel võib olla tegemist mitme asjaga, kuid selle koha pealt pole enam nii kindel. Liigne vedelikukaotus, kehatemperatuuri tõus.
september 2, 2011 at 10:01 e.l. #311858gmaster
MemberVedelikupuudust ei ole kuna alati trennis pudel kaasas. Vererõhk on olnud pidevalt normaalne. Valu tekib Pea tagumises osas, keskel…Ma soovitaks kaela ja selja ülaosa massaaži kuuri.
september 2, 2011 at 10:57 e.l. #311875vend vähk
ModeratorPavalud on väga individuaalsed. Minul endal on pea elukese jooksul valutanud ainult mõned korrad, aga tean paljusid, kellel on peavalud väga sagedased. Põhjused on ka täiesti seinast-seina. Igasuguste pidevate peavalude korral oleks mõistlik kindlasti arstiga rääkida.
september 2, 2011 at 11:07 e.l. #311880AlanBStard
ModeratorVedelikupuudust ei ole kuna alati trennis pudel kaasas. Vererõhk on olnud pidevalt normaalne. Valu tekib Pea tagumises osas, keskel…Pingepeavalu moodi siis…
september 2, 2011 at 11:09 e.l. #311882