Skip to main content

Peavalu trenni ja pingutuse ajal või järel, pingepeavalu

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Peavalu trenni ja pingutuse ajal või järel, pingepeavalu

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 205 total)
  • Autor
    Postitused
    nomam
    Member

Viimasel ajal olen täheldanud, et peale trenni on tekkinud kõvad peavalud.

Jõusaalis käinud ca 4 aastat, vanust 24 aastat.

Huvitav on see, et peavalud kaovad ära siis kui magusat peale trenni süüa. Milles võib olla probleem?

Tänan abi eest

kadri k
    Member

kannatan ise ka tugevate peavalude all,põhjuseks migreen,aga sul võib olla lihtasalt vererõhu häired.Kas oled vere rõhku kontrollinud?Tundub,et sul on see madal,sest kui peale magusa söömist peavalu kaob võibki olla põhjuseks madal vererõhk.Igaks juhuks võiksid pöörduda spordiarsti poole,kunagi ei või ju teda,mis seal peas toimub,peavalud ei ole naljaasi!Jõudu ja tervist!

Taavi Eplik
    Member

TERE! Lisaks Kdri asjalikule jutule, et mul kunagi mõõdeti peaaju biovoole või miskit sellist keskhaiglas jne. Söödetakse tavaliselt sisse GLUTAMINAVAJA KISLOTA-t peale põrutusi ja asju, mina sõin ehk sellest ka imelik jutt vahel siin:) ärge olge pahased.

PissiHäda
    Member

Kipun arvama et veresuhkur on madal.

Anonüümne
    Guest

Natuke aega saan trenni teha ja siis järsku tuleb peavalu.

Asi võib olla vererõhus. Ennastki segas päris kaua aega. kui hakkasin rohte võtma kadus ka peavalu. Soovitan perearsti juurde minna.

Kapten
    Member

Tervist,

Võibolla ei ole sa ennast korralikult välja puhanud, oled üle vasinud ?

Terv,

Kapten

katsi
    Member

Suur ülekoormus, vale toitumine, väike uneaeg, kohvi, tubakas, vererõhk, ma arvan et põhjuseid on liiga palju, et keegi nii oskaks abi anda … nii et ka mina soovitan arsti juures väikesel läbivaatusel ära käia

maxim
    Member

Mul oli pool aastat tagasi sama probla, aga kui hakkasin süsivesikuid enne trenni natsa rohkem tarbima kadus see probla. Proovi ehk aitab.

freshman
    Member

Mul sama asi. Tuli see värk paar nädalat tagasi. Peavalu tuleb just rinnalt surumise ajal (teen seda siis kitsalt, laia haardega või kaldpingil). Kui näiteks teen surumist viis seeriat, siis valu tuleb viimase seeria viimaste korduste ajal. Lööb kohe kuklasse ja teeb pea tuimaks. Jube ränk on trenni edasi teha. Seepärast võtsin nüüd natukeseks aja maha.

Arvan, et see on tingitud seljast. Teie arvamus?

Denzel
    Member

Mul endal kahjuks sama jama aga aitas see kui öösel korralikult magada, trenni mitte tühja kõhuga minna….võtta üks magus shokolaad enne trenni …. Ja trenni käigus ka juua mõõdukalt, mulle aitas

Põhjuseks võib olla ka harjutuste ajal vale hingamine…mul endal tekkis valu keretõstete ja rinnalt surumise ajal …õige hingamine näiteks kangiga : alla lastes hingad sisse ja surudes hingad välja.

Loodan et sain kasulik olla

Chiko
    Member

Juba pikemat aega on kimbutab mind peavalu trenni ajal, see pole päris tavaline peavalu, st tunda annab ainult siis, kui põrutab natukene: hüppamine, odavise, isegi jooksmine. Kui aga vaikselt istud, ei ole midagi viga.

Keegi targem oskab äkki aidata.

vs
    Member

Mul sama jama, kõige hullem on trepist üles minna või kummardada :S

ROtter
    Member

Sportlike tegevuste hulka,mis võivad peavalu esile kutsuda,on näiteks suurte raskuste tõstmine jõusaalis.Üheks põhjuseks võib olla mõnede harjutuste liigsest sooritamisest tekkinud lihaspinge või halb kehahoid harjutuste sooritamise ajal.Veel üks peavalu tekkepõhjus pingutamisel ja füüsilisel tegevusel on veresuhkru taseme alanemine.Sageli on peavalu põhjuseks veresoonte laienemine peas.

Chiko
    Member

Ise kaldun arvama, et veresuhkur langeb liiga madalale. Kuidas seda ära hoida juba enne peavalu teket? Trenni ajal olen kummikomme söönud, sest need pidid veresuhkrut kõige paremini tõstma, kuid nad ei võta peavalu kohe ära ja trenn jääb ikka pooleli.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 205 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.