Peale igat trenni lihased mitu päeva valusad.
- This topic has 35 replies, 25 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
Alexander Andrusenko.
-
AutorPostitused
-
oktoober 31, 2009 at 8:24 e.l. #231559
Mcken
MemberHuvitav. Mul on viimasel ajal just vastupidi. kunagi olid mul pidevalt lihased valusad, järgnevatel päevadel. Nüüd on vahest isegi nii juhtunud, et on tehtud tugev trenn ja venitus sootuks ära jäänud, ning järgneval päeval pole mitte mingit valu. Sooviksin isegi teada millest see sõltub?. Ise pole mitte midagi muutnud peale selle et nüüd manustan glutamiini ja tauriini. Muu on sama!Äkki peaksid kava vahetama, kui mul enam tükkaega lihased valusaks ei jää siis ma vahetan kava või suurendan raskusi.
oktoober 31, 2009 at 9:00 e.l. #231568jrx
MemberMul valutab ainult peale nö üllatuslikku või esmakordset trenni.
Nt hiljuti hakkasin jälle rasket täiskükki tegema üle kümne kuu. Peale esimest trenni valutasin 5 päeva. Täpselt nädal hiljem tegin teise trenni, mis oli raskem kui esimene – siis valutasin ainult päeva. Nädal hiljem kolmas trenn, mis oli veel raskem – ei mingit valu.
oktoober 31, 2009 at 11:51 e.l. #231589rait83
MemberMul valutab ainult peale nö üllatuslikku või esmakordset trenni.Nt hiljuti hakkasin jälle rasket täiskükki tegema üle kümne kuu. Peale esimest trenni valutasin 5 päeva. Täpselt nädal hiljem tegin teise trenni, mis oli raskem kui esimene – siis valutasin ainult päeva. Nädal hiljem kolmas trenn, mis oli veel raskem – ei mingit valu.
mul on ka tavaliselt umbes nii olnud koguaeg…
oktoober 31, 2009 at 12:48 p.l. #231596emmimees
MemberKas TEOREETILISELT beta-alaniini tarvitamine peaks vähendama seda valu peale trenni päevadel, sest reguleerib rakusisest PH´d ja ei lase piimhapet lihasesse vms?
oktoober 31, 2009 at 3:02 p.l. #231624Mart Muru
MemberVõib öelda, et isegi toimib
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 31, 2009 at 4:40 p.l. #231648Madis232
MemberKas TEOREETILISELT beta-alaniini tarvitamine peaks vähendama seda valu peale trenni päevadel, sest reguleerib rakusisest PH´d ja ei lase piimhapet lihasesse vms?ja ka praktikas, minu puhul
november 2, 2009 at 9:16 p.l. #232038haubits
Memberja ka praktikas, minu puhul
november 2, 2009 at 9:36 p.l. #232044Capricorn
MemberTegelikult, kui aasta aega järjest 3x nädalas käia ja valu on ikkagi igakord samasugune nagu esimesel korral, siis päris normaalne see ikka ei ole. Kas sa pärast trenni venitad? Kuidas taastumisega on? Võib-olla oleks mõtet kaaluda massaaži või midagi, mis kiirendaks taastumist. Kas sa vahetult pärast trenni sööd?Minu jaoks oli 3-ks jagatud kava korral nädalane vahe sama lihase treenimisel selles mõttes küll veidi liiga suur, et ikkagi üsna tugevalt valutas lihas pärast. Mitte nüüd just päris samamoodi nagu peale väga pikka pausi treenides (peale pikka pausi olen kunagi kohe esimeses trennis korralikult lammutama hakanud… enam seda tunnet küll tunda ei taha, lihased oleks olnud nagu šnitsli valmistamise haamriga läbi taotud
november 3, 2009 at 7:18 e.l. #232063Rain 6 kanget
Memberkui hull see valu on, seda kahjuks ei tea ja ei tunne teisel inimesel. endal tekib see tavaliselt siis, kui teen midagi trennis tavapärasest teisiti ja siis on kuni 5 päeva tunda. peale laupäevast trenni, kus muutsin harjutusi ja raskusi, tekkis korralik valu rinnalihasesse, mis on tõnaseks kadunud. Samas triitseps ei ole tänaseks veel täielikult valuvaba. loen seda valu heaks, kuna annab märku, et treening on läinud asja ette ja keha saanud jällegi signaali, et vaja kasvada.
valu vähendamiseks käin mina saunas. tihti kohe peale trenni ning samuti ka kodus, kui vajadus on. Lõdvestab lihaseid ning tekitab mõnusa enesetunde. Kui aga valu on väga suur, siis peaks vaatama üle kogu oma toidusedeli, kas ikka saab piisavalt käiki toitained terve päeva jooksul, et taastumine oleks piisav ja muidugi ka trenniks vajaminev energia. millal enne trenni viimati sööd? mis toitu sa siis tarbid? kas sellest saab piisavalt energiat ja valke? Kui ka see on korras, siis peaksid tõesti pöörduma spordiarsti poole, sest siin foorumis antakse edasi enda kogemusi ja soovitusi, aga tegelikku diagnoosi saab panna vaid arst ning samuti ka vastava ravi/soovituse edasiminekuks saab anda spetsialist.
november 3, 2009 at 8:46 e.l. #232068Nana
MemberNo selles olen kindel, et lihased saavad oma vajalikud ained kätte, kuna toitun siit tellitud kava järgi ning peale trenni tuleb valgusheik ning süsikad(banaan) ning siis umbes tunni pärast tuleb korralik toit.
Tekkis veel selline küsimus, et nt kui mul selg, kõht ja biitseps valutavad veel korralikult, kas siis on mõtet minna rinnale, õlale ja triitsale trenni minema või peaxin ära ootama kui nad enam ei valuta.
november 3, 2009 at 8:55 e.l. #232069jrx
MemberKas TEOREETILISELT beta-alaniini tarvitamine peaks vähendama seda valu peale trenni päevadel, sest reguleerib rakusisest PH´d ja ei lase piimhapet lihasesse vms?Ei. Teoretiliselt ei ole piinhape ja trennijärgne lihasvalu seotud.
Nüüd kui me teoreetiliselt lähtume mikrokahjustuste teooriast, siis kas võib olla, et efektiivsema raku aine- ja energiavahetuse tõttu beeta alaniin takistab nii ulatuslike kahjustuste tekkimist? Võibolla, ent see tähendaks ka seda, et beeta alaniin = parem sooritus, aga väiksem lihase areng:)
(iseasi muidugi see, kas üldse ka mikrokahjustuste tooriat uskuda)
november 3, 2009 at 9:20 e.l. #232076matjusm
MemberMa olen avastanud, et valu suureneb sellega mida pikem on olnud vahe sama lihasgrupi treenimise vahel. Mida tihedamalt treenin, seda vähem on valu, kui aga tuleb mõned päevad pikem paus sisse kui tavaliselt, siis kohe on valu suurem. Kuigi valuks on seda minu arvates vale kutsuda, see on hoopis hea trenni tunnusmärk.
november 3, 2009 at 9:25 e.l. #232077Alger025
MemberMa olen avastanud, et valu suureneb sellega mida pikem on olnud vahe sama lihasgrupi treenimise vahel. Mida tihedamalt treenin, seda vähem on valu, kui aga tuleb mõned päevad pikem paus sisse kui tavaliselt, siis kohe on valu suurem. Kuigi valuks on seda minu arvates vale kutsuda, see on hoopis hea trenni tunnusmärk.Jah, see on tugeva ja korraliku trenni tunnusmärk. Pole küll eriti pikka pausi trennide vahele jätnud, kuid minul tuleneb valu aste hoopis trenni raskusest.
november 3, 2009 at 10:19 p.l. #232315samuil
MemberMõte targa inimese artiklist:”Lihast treenides vajad ärritit kasvuks(ehk jõusaali treeningut) ning lisaks veel toitu ja aega taastumiseks.Kõik need kolm on lihasarenguks hädavajalikud.Taastumine algab kohe pärast treeningut kui jood taastusjoogi või lähed sööma.Toitained imenduvad läbi mao ja soolestiku verre,mis transpordib need edasi lihastesse.Lisaks sellele transpordib veri hapnikku ning eemaldab lihastes tekkinud ainevahetuse jäägid ja happed.Need”jäätmed” ongi väsimuse ja loiduse tekitajad.Veri on kui lihaste majapidaja:tulles toob ta toitaineid ja ehitusmaterjali ning lahkudes viib kaasa kõik prahi.Kehv aeroobne treenitus põhimõtteliselt aeglustab lihaskasvu.
Põhivastupidavustreening kiirendab taastumisprotsesse,seda nii treeningu jooksul seeriate vahel kui ka üldist treeningutest taastumist.Aeroobse treeningu kasulikkusest:
-Eemaldab happeid ehk kiirendab taastumist
-Suurendab südant ning laiendab veresooni,saad parema pump-efekti ja rohkem toitaineid lihastesse
-Parandab hapnikku transporti lihastesse ehk saad rohkem jõudu ja vastupidavust”
Endal on üks aeroobse päev peale jalgade trenni.Kui hommikul oli raske voodist tõusta siis peale 60 min. aeroobset ei tunne mingit valu enam.Aga eks kõik tuleb ikka ise ära proovida ei muidu saa asjast aru.
november 3, 2009 at 11:11 p.l. #232321matjusm
MemberMuide kas kellegil on veel niimodi, et osades lihastes tekib valu rohkem/tihedamini ning teistes vähem? Mul on niimodi, et selg ja biitseps ei ole pea kunagi kanged, samas aga tagumik ja reied on seda üpris tihti.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.